Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Nelsson

Sivuja: [1] 2 3 ... 15
1
Ars Magica Turku / Vs: [Peli-info] Myyttinen Turku ja peli-ohjeita
« : Syyskuu 17, 2014, 03:16:08 »
Muutamia tarkennuksia myyttiseen Turkuun ja lähiympäristöön (1250). Näiden infojen on tarkoitus antaa kuvaa siitä myyttisestä Turusta, missä nyt pelataan ja siten auttaa myös kehittämään hahmoja ja tarinaa edelleen. Olen pyrkinyt historialliseen tarkkuuten tässä siltä pohjalta, mitä olen kohtuudella saanut tietoa käsiin. Näitä ei ole tarkoitus muistaa ulkoa ja noudattaa tarkasti. Lue kerran läpi, ja toimi siltä pohjalta!

- Suomen rannikolla on muutamia pitäjiä, mutta ei varsinaisia kaupunkeja.
- Turku on Suomen suurin kauppapaikka, ja selkeästi alueellinen keskus
- Suomen alue on kuulunut Novgorodille tuntemattoman ajan, mutta asukkaat eivät ole mitenkään sitoutuneita itään. Sotilaallista läsnäoloa ei ole, eikä ole juuri ikinä ollut.
- Novgorodin vaikutus näkyy lähinnä kauppatavaroiden ja muutamien kolikoiden muodossa. Myös tarinoita idästä ja Novgorodista kerrotaan. Uutiset saapuvat kauppiaiden mukana.
- verotusta ja valtiota ei oikeastaan ole vahvasti ollut olemassa. Suomessa elämä on ollut melko kovaa ilman verotustakin, ja esim. ruotsalaisten, venäläisten, hämäläisten ja pohjalaisten rosvojoukot ovat ajoittain käyneet hakemassa eräänlaisia verotuksia toisiltaan puukolla ym. uhaten 
- suomalaisilla ei ole vahvaa kansallisidentiteettiä, mutta suomalaisuuden käsite on olemassa karkeana yleiskäsitteenä, jonka alle kuuluvat turkulaiset, hämäläiset, pohjalaiset, karjalaiset jne.
- Suomessa puhutaan muinaissuomea, Turussa jotain murteellista suomen, ruotsin ja viron kielen sekoitusta - siis turun murretta.
- Ruotsin kieli ja suomenruotsalaisuus, vaikka olemassa jo vuonna 1250, ovat periaatteessa tässä ajassa vasta tulossa vahvasti Suomen alueelle. Ruotsia osataan kohtuullisesti, mutta läheskään kaikki eivät puhu äidinkielenään ruotsia.
- venäjän kieltä osataan jonkin verran, viron kieltä ymmärtäviä on myös jonkin verran
- munkit puhuvat työkielenään latinaa
- uskonto on pakanuutta tai kristinuskoa, monet ovat sisäisesti pakanoita, mutta kumartavat kirkkoherroille viime aikojen ristiretkien vuoksi. Kirkon toiminta on myös saanut osan pakanoista ihan aidosti kääntymään krisinuskoon. Jonkinasteista ateismia tai agnostismia voi myös olla olemassa, uskonto on monille ihmisille suhteellisen häilyvä asia.

2
Roolipelit / Vs: [Ryhmäluolailu] Kolme koboldia
« : Syyskuu 14, 2014, 12:51:57 »
Snark haistelee ilmaa ja tutkiskelee ympäristöään. "Jaaa! Thuolla haishee kakka! Ja phunkkeja! Mennäänkö shinne?" Snark katselee Kaarnaa ja odottaa, että Kaarna rohkeana ja ilmeisen fiksuna koboldina tekisi nyt päätökset.

3
Ilmoitustaulu / Vs: Ars Magica 5th ed neppailua pelilaudalla
« : Syyskuu 13, 2014, 20:30:16 »
Tähän peliin mahtuu vielä :D

4
Ars Magica Turku / Vs: [Peliketju] Agnus ja Maimu
« : Syyskuu 13, 2014, 20:29:42 »
Jes! Ollaan oikeilla raiteilla pelaamisen suhteen. Katsoitkin Oton ja Maimun kokemuspisteet sääntöjen mukaan, ja jatka samaan malliin. Jos koet, että jokin tilanne on ollut hahmoille suorastaan seikkailu, niin on ok myöntää expoa myös adventure-säännön mukaan. Olin varautunut siihen, että myönnän expot, mutta ehdottomasti parempi näin päin! Jos ja kun tähän peliin saadaan lisää pelaajia, niin tarvittaessa tasapainotan expomyöntämisiä season kerrallaan.

5
Ars Magica Turku / Vs: Season-päivitykset
« : Syyskuu 13, 2014, 20:20:51 »
Kevät 1250

Talven pakkasen väistyvät tieltä ja Aurajoen jäät lähtevät suurina lauttoina. Birger-jaarlin sotaretkestä kuuluu voitokkaita uutisia. Loppukeväästä sotajoukko pakkautuu takaisin laivoihinsa ja matkaa takaisin kotimaahansa Ruotsiin. Aurajoen suulle on rakentunut puisia rakennuksia ja pieni satama. Työmiehille on nyt kysyntää, sillä linnakelpoisten puiden ja kivien kuljetus on miehistä voimaa vaativaa työtä.

Turun torielämää vilkastuttaa Ruotsista saapunut kuuluttaja, joka julistaa päivittäin jumalan sanaa ja Ruotsin kuninkaan mahtavuutta ja arvovaltaisuutta. Viesti luetaan joka päivä ruotsin kielellä, mikä herättää suurta kummastusta Turun suomenkielisessä väestössä. Viestin sisältö leviää kuitenkin muutaman kielitaitoisen avulla, ja pian ruotsinkieliset sanat, fraasit ja uskonnolliset hahmot leviävät myös kansan huulille. Kungliga Majestät ja Aleksanteri Nevski ovat hittihahmoja leikki-ikäisten keskuudessa.

Pyhän Olavin konventiossa veli Stefan kestittää torikuuluttajaa ja miehet puhuvat keskenään välillä myös reteitä ruotsin kielellä. Kuulumisia vaihdetaan muilta salassa ja keskusteluissa arvonsa saavat kuulla niin torin Hilda kuin Ruotsin kuningaskin. Näitä keskusteluita saattavat kuitenkin lapset kuulla, jos osaavat vain liikkua tarpeeksi hiljaa. Pääasiassa työkielenä on kuitenkin latina ja lapsia sivistetään luku- ja kirjoitustaidossa ja selviääpä, että Aagesen on jättänyt konventioon lasten varalle muutamia arvokkaita ja ilmeisen mystisiä kirjoja, joihin ei kuitenkaan ole lupa koskea ennen asiaankuuluvan kirjoitus- ja lukutaidon hankkimista. Ovatpa kirjat niinkin suuressa arvossa, ettei edes arvostettujen munkkienkaan ole oikein sopivaa niihin koskea.

Konventioon on myös saapunut muutamia vammautuneita ruotsalaisia sotilaita ja ilmeisesti myös suomalaisia vaivaisia. Välillä ruotsin ja suomen kielisten toipilaiden ristiriidat leimahtavat sanaharkaksi ja tapahtuupa keväällä yksi isompi tappelukin, ja sanan kiiriessä kevään lopulla on torilla hämäläisten ja "ruotsin ystävien" joukkotappelu, jossa ilmeisesti joku saa puukosta niinkin, ettei edes rukoilu auta.

Kevään 1250 uudet hahmot:

Kuuluttaja: Kuuluttajana toimii Tukholmasta saapunut nuori mies nimeltä Karl Eklund, joka sattuu olemaan kunnioitetun veli Stefanin serkku. Karl on päässyt Suomen retkikuntaan kuuluttajaksi ja hänelle povataan hyvää tulevaisuutta Ruotsin kuninkaan alaisena ja suomalaisessa papistossa.

Ideoita kevään 1250 seikkailuihin: Miten ruotsin kielen kummastelu tuntuu arjessa? Miten Ruotsi-Hhäme-Novgorod -ristiriidat näkyvät lasten arjessa? Kuulevatko lapset jotain liiankin salaista veli Stefanin ja kuuluttajaserkku Karlin keskusteluista? Entä Aagesenin salaperäinen matka-arkku - ehtivätkö lapset nähdä tai uneksia siitä ja mitä?

6
Ars Magica Turku / Season-päivitykset
« : Syyskuu 06, 2014, 03:53:43 »
Talvi 1249-1250

On talvi 1249-1250. Aurajoen suulla on pieni pitäjä, ei juurikaan mikään merkittävä kaupunki, mutta kuitenkin riittävän suuri ja kiinnostava herättämään Ruotsin kuningaskunnan kiinnostuksen. Ruotsin kuningas Eerik Eerikinpoika on määrännyt Suomen Turkuun rakennettavaksi sotilaslinnoituksen, jonka rakennustyöt ovat vasta alkamassa. Pitäjän elämää on aktivoinut myös lähemmäs siirretty piispanistuin, jossa Suomen piispa Bero on vasta aloittanut toimensa. Beron saapuminen Koroisten linnoitukseen on herättänyt närää suomalaisessa papistossa - onhan Bero ennenkaikkea Ruotsin kuninkaan edustaja ja näin ollen alueen verottaja.

Suomi elää ristiretkien aikaa. Rautakaudelta ollaan siirtymässä keskiajalle. Yhteydet muualle Eurooppaan ovat kasvamassa. Ruotsin valtaa ja kristinuskoa levittämään on Suomeen saapunut vasta Birger-jaarlin sotajoukot, jonka laivat rantautuivat Halikkoon, eli varsin lähelle Turkua. Vastaavaa sotilaallista voimaa, eli raskasta ratsuväkeä useilla koggeilla purjehtien, ei olla Suomen tantereella aiemmin nähty.

Tärkeitä hahmoja ja paikkoja Turussa (hahmot voivat seikkailla näissä):

Aurajoen suu - Tänne on tuotu Birger-jaarlin sotajoukon mukana tarvikkeita ja muutamia ruotsalaisia asiantuntijoita rakentamaan sotilaslinnoitusta. Paikalla on tässä vaiheessa lähinnä muutamien sotilaiden leiripaikka, jolta voi löytää sotilastarvikkeiden lisäksi rakennustyövälineitä ja tarvikkeita (rautaisia työkaluja, lyhtyjä, köyttä jne.). Birger-jaarlikin on käynyt paikalla, mutta ei majaile alueella kuin muutaman yön talvella 1249.

Pyhän Olavin konventio - Pieni munkkikonventio Turun keskustassa, lähellä Aurajoen rantaa. Munkkeja talven 1249 alussa vain veli Hartwig, veli Stefan ja veli Elkko. Lisäksi Jerbitonin huoneen magus Aagesen käy talven 1249-1250 aikana Turussa Pyhän Olavin konventiossa.

Birger-jaarli sotajoukkoineen - sotajoukoista valtajoukko on jatkanut sotaretkellä kohti Hämettä. Turkuun tulee tämän vuoksi sisämaasta muutamia pakolaisia, jotka etsivät töitä ja turvapaikkaa. Tulevaisuuden epävarmuus tuntuu Turussa.

Turun tori - Suomen Turku tarkoittaa kauppapaikkaa Suomessa. Turun torimyynti on talven 1249-1250 aikana vilkastunut paljon, ja myyntiin on tullut kaikenlaista kaupunkimaista tavaraa, jota ei löydä ihan joka torpasta. Rautaisia työkaluja löytyy ja löytyypä torilta myös muutamia harvinaislaatuisempia tavaroita - astiastoja, taide-esineitä, kaukaa tuotuja kotiloita ja helmiä, ruotsalaista käsityötä... Näitäkin esineitä voivat hahmot saada seikkailujen kautta itselleen.

Ideoita 5-vuotiaan seikkailuihin: Mitä leikki-ikäinen voi löytää Suomen Turusta? Kyseessä on Euroopan mittakaavassa pieni pitäjä, mutta Suomen mittakaavassa merkittävä kauppapaikka. Millaisia hahmoja Turussa kohtaa? Millainen meno on kaupungilla? Mitkä asiat jäävät kaupungista mieleen? Missä hahmo viettää aikaansa? Mitä hän oppii?

7
Roolipelit / Vs: [Ryhmäluolailu] Kolme koboldia
« : Syyskuu 06, 2014, 03:24:33 »
Snark pälyilee vasemmalle. "Mutta me ollaan fikshuja me mennään sinne! Eikö vaa! Me mennää phiiloon!". Snark työntää Kaarnaa edellään käytävään vasemmalle, kohti risteystä. Snark on melko innostunut, mutta myös peloissaan.

8
Ars Magica Turku / Vs: [Peli-info] Myyttinen Turku ja peli-ohjeita
« : Syyskuu 03, 2014, 00:31:17 »
Juu luin tuon maagihahmon läpi ja luen kohta tuon companioninkin. Tosi hyvää settiä mielestäni, ja ihan sopivia npc-hahmoja. Voisi olla oma thread hahmojen perusviesteille (esim 1 ketju per pelaaja) ja jos tulee syvempi seikkailu/mysteeri, johon sekaantuu useampia pelaajahahmoja, niin sellaisille voidaan tehdä omat threadit. Peli voi minun puolestani edetä monessa eri ketjussa ja ajassa yhtä aikaa, mutta jokaisessa ketjussa eri hahmolla.

Kirjoitan mahdollisimman pian season-päivityksen, nyt voi luoda hahmoja, ja jos on hahmot jo, niin voi pelata ekaa seasonia. :)

9
Ars Magica Turku / [Peli-info] Myyttinen Turku ja peli-ohjeita
« : Elokuu 25, 2014, 00:51:11 »


Myyttinen Turku

On talvi 1249-1250. Aurajoen suulla on pieni pitäjä, ei juurikaan mikään merkittävä kaupunki, mutta kuitenkin riittävän suuri ja kiinnostava herättämään Ruotsin kuningaskunnan kiinnostuksen. Ruotsin kuningas Eerik Eerikinpoika on määrännyt Suomen Turkuun rakennettavaksi sotilaslinnoituksen, jonka rakennustyöt ovat vasta alkamassa. Pitäjän elämää on aktivoinut myös lähemmäs siirretty piispanistuin, jossa Suomen piispa Bero on vasta aloittanut toimensa. Beron saapuminen Koroisten linnoitukseen on herättänyt närää suomalaisessa papistossa - onhan Bero ennenkaikkea Ruotsin kuninkaan edustaja ja näin ollen alueen verottaja.

Suomi elää ristiretkien aikaa. Rautakaudelta ollaan siirtymässä keskiajalle. Yhteydet muualle Eurooppaan ovat kasvamassa. Ruotsin valtaa ja kristinuskoa levittämään on Suomeen saapunut vasta Birger-jaarlin sotajoukot, jonka laivat rantautuivat Halikkoon, eli varsin lähelle Turkua. Vastaavaa sotilaallista voimaa, eli raskasta ratsuväkeä useilla koggeilla purjehtien, ei olla Suomen tantereella aiemmin nähty.

Miten pelataan?

Kyse on foorumiroolipelistä Ars Magican 5. laitoksella. Peli etenee talvesta 1249-1250 eteenpäin vuodenaika kerrallaan, pelinjohtajan määrittelemällä tahdilla. Jokaisen vuodenajan vaihdon kohdalla pelinjohtaja kirjoittaa yleisen Myyttistä Turkua koskevan viestin, joka sisältää ajankohtaiset tapahtumat sekä käytettävissä olevat merkittävät sivuhahmot.

Pelityyli on jaettua tarinankerrontaa. Pelaajat kirjoittavat vuodenaika kerrallaan oman hahmonsa elämästä, seikkailuista. Tarina on mahdollista jakaa useampaan viestiin, ja viestien alla voidaan joskus käydä läpi myös tarkemmin pelinjohdettuja skenaarioita. Yleisesti ottaen pelaajilla on kuitenkin suhteellisen vahva pelinjohtovapaus. Lähtökohtaisesti ei tarvitse konsultoida Ars Magica Turku -pelinjohtajaa siitä, että voiko hahmo tehdä sitä tai tätä. Pelinjohtovapauden on tarkoitus nopeuttaa pelin etenemistä ja antaa pelaajille enemmän mahdollisuuksia.

Muutamat rajoitukset ja säännöt koskevat kuitenkin pelaajien kirjoituksia. Nämä rajat eivät ole absoluuttisia, mutta merkittävä rajojen rikkominen aiheuttaa sen, että Ars Magica Turku -pelinjohtaja puuttuu tapahtumiin, joko välittömästi tai harkitulla viivellä.

  • Hahmot saavat toimia vain niillä resursseilla, taidoilla ym., kuin heillä on oletettavasti käytössään. Hahmoille ei saa luoda merkittävästi uutta omaisuutta tai muita resursseja. Ars Magican laboratorio-säännöt pätevät siihen mitä saa tehdä tai ei.
  • Seikkailuihin ja tarinoihin saa osallistua omat hahmot, pelinjohtajan peliin tuomat hahmot, sekä myyttiseen turkuun historiallisesti sopivat hahmot, joita ei ole peliin tuotu. Kirjoittaa saa myös yhteiseen hahmopooliin luoduista hahmoista, joita saa kuka tahansa luoda, mutta pelinjohtajan täytyy kuitenkin hyväksyä hahmot peliin soveltuviksi.
  • Erittäin vaikutusvaltaiset hahmot, kuten Ruotsin kuningas ja Birger-jaarli voivat osallistua tarinoihin siten, etteivät he anna pelaajahahmoille asemansa puolesta huomattavaa etua.
  • Jos tilanne seikkailussa vaatii nopan heittämistä, on pelaajan vastuulla heittää noppaa ja tulkita sitä. Tulos on kohteliasta ilmoittaa viestissä.
  • Jokaisena vuodenaikana ei ole pakko kirjoittaa, mutta se on suositeltavaa. Jos hahmo ei osallistu peliin kahtena perättäisenä vuodenaikana, siirtyy hahmo yleiseen hahmopooliin, eli toisten pelaajien pelattavaksi.

10
Ilmoitustaulu / Vs: Ars Magica 5th ed neppailua pelilaudalla
« : Elokuu 24, 2014, 23:47:10 »
Noniin, nyt on oma foorumi! Sinne voisi jokainen pelaaja tehdä erilliset threadit omista hahmoista. Ekalle sivulle magus, tokalle companion, siitä eteenpäin grogit. Esim.

http://pelilauta.fi/index.php/board,23.0.html

11
Ilmoitustaulu / Vs: Ars Magica 5th ed neppailua pelilaudalla
« : Elokuu 24, 2014, 12:08:52 »
Charasteristicsien skaala on välillä -3 ja +3. Ostetaan siten, että kaikki alkaa nollasta, sitten jos nostaa charasteristicin +1, +2 tai +3, niin maksaa tasosta riippuen 1, 3 tai 6 pistettä. Vastaavasti jos laskee ominaisuutta, niin saa samalla systeemillä pisteitä käyttöönsä (1, 3, tai 6p). Alussa näitä pisteitä on käytössä 7.

Expoa jaetaan abilityille (eli vastaa skillejä) ja tarvittavat exp-pisteet tasolta 0 vaadittavalle tasolle menee näin:

5, 15, 30, 50, 75, 105, 140, 180, 225, 275... Maksimitasona alle 30-vuotiailla kuitenkin 5.

Artsit, eli noi magiaskillit ostetaan myöhemmin pelissä expolla, mutta eri hinnoilla.

12
Ilmoitustaulu / Vs: Ars Magica 5th ed neppailua pelilaudalla
« : Elokuu 24, 2014, 11:55:24 »
Toki txt/rtf riittää. Vaihtoehtoisesti löysin netistä tämmösen taulukkolaskentakaavion. Pdf-hahmolomake taas löytyy Atlas Gamesin sivuilta


13
Ilmoitustaulu / Vs: Ars Magica 5th ed neppailua pelilaudalla
« : Elokuu 23, 2014, 13:21:31 »
Hahmonluonnin eka osa siis...

Varhaislapsuus (0-5v)
- Äidinkieli 5
- 45 exp, jaettavaksi seuraaviin: (Area) Lore, Athletics, Awareness, Brawl, Charm, Folk Ken, Guile, Living language, Stealth, Survival, Swim. Hahmon taustatarinassa voi viitata siihen, miten nämä taidot tuli opittua.
- Virtues & Flaws, yhtä paljon molempia.. 5. edikan sääntöjen mukaan.

Jos joku haluaa tulla peliin mukaan ilman 5. edikkaa, niin sekin käy, mutta kertokaa niin infoan sitten säännöistä tarkemmin.

14
Roolipelit / Vs: [Ryhmäluolailu] Kolme koboldia
« : Elokuu 23, 2014, 12:50:00 »
"Eieiei! Shiellä ne hevoshihmiset!" Snark huutokuiskaa paniikissa, mutta perääntyy Kaarnan mukana kuitenkin sokeasti, koska pelkää hämähäkkiä. "Miten Puolihännäshtä ei thule enää ääntä?" Snark ihmettelee ja kuikuilee samalla ympärilleen peloissaan. Jos ehtivät oven toiselle puolelle hengissä, niin Snark sulkee oven toivoen, ettei hämis seuraa.

15
Ilmoitustaulu / Vs: Ars Magica 5th ed neppailua pelilaudalla
« : Elokuu 23, 2014, 11:42:01 »
Laitoin V:lle viestiä, että jos saataisi oma alue. Tämän ketjun voi sitten varmaan siirtää sinne.

Hahmokonseptit sopivat mielestäni tähän oikein hyvin. Tuosta saadaan myös pelille hyvää taustaa kaiken kaikkiaan. Ylipäätään historiallisesti ei varmaan tarvitse olla ihan täydellistä, mutta käytetään historiaa apuna aina kun vain mahdollista.

Ensimmäinen pelattava season voisi olla talvi 1249-1250. Aurajoen suulla on pieni pitäjä, ei juurikaan mikään merkittävä kaupunki, mutta kuitenkin riittävän suuri ja kiinnostava herättämään Ruotsin kuningaskunnan kiinnostuksen. Ruotsin kuningas Eerik Eerikinpoika on määrännyt Suomen Turkuun rakennettavaksi sotilaslinnoituksen, jonka rakennustyöt ovat vasta alkamassa...

Vaikka otankin pj-vastuuta, niin toki jonkinlaiset hahmot teen itsellenikin. Mietin nyt Paraislaisen torikauppiaan poikaa, joka kulkee vanhempiensa mukana päivittäin Turussa ja puuhastelee päivisin niitä näitä, koittaen pysyä pois tieltä, kun vanhemmat hankkivat elantoa. Companion-hahmo on vielä melko avuton mytty käärittynä kapaloon jossain päin Ruotsin kuningaskuntaa...

Sivuja: [1] 2 3 ... 15