Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Nelsson

Sivuja: [1] 2 3 ... 15
1
Ars Magica Turku / Vs: Season-päivitykset
« : eilen kello 13:23:32 »
EPH-hahmot kesällä 1250

Maagi Aagesen on vannottanut Veli Hartwigin kasvattamaan Pyhän Olavin konventioon suojaan tulleita lapsia. Ei ole selvää milloin Aagesenin on tulossa takaisin, mutta hän on painottanut, että lasten tulee oppia lukemaan ja kirjoittamaan latinaa. Opetuksessa painotetaan Agnuksen oppimista, Maimu voi olla tunneilla mukana, mutta hänen oppimisensa ei ole niin merkittävää. Veli Hartwigiin voi siis suhtautua siten, että hän on Artes Liberales/latina opettaja, communication +2, Artes Liberales 2.

2
Roolipelit / Vs: [Ryhmäluolailu] Kolme koboldia
« : Syyskuu 28, 2014, 18:41:29 »
Höh, eikö tätä kukaan muu pelaa :D

Snark säikähtää ötökkää, ja perääntyy taakse ja toivoo, että ei tulisi syödyksi. Eläimellinen kierous ja häijyys saa kuitenkin hänet pyörittelemään linkoa ötökän kiusaksi ja koittaa rikkoa ötökän kuoren mahdollisimman kovaa linkoamalla. Ötökästä ei taida löytyä heikkoja kohtia, mutta mahdollisimman ikävästi pitäisi nyt osata heittää...

3
Ars Magica Turku / Vs: Season-päivitykset
« : Syyskuu 28, 2014, 15:16:14 »
Kesä 1250

Heti jäiden lähtemisen jälkeen seuraa jakso varsin lämpimiä kesäpäiviä, joiden aikaan pelto- ja kylvötöitä tehdään kiireiseen tahtiin. Ensimmäiset kylvöt alkavat jo itää ja lehti tulee puihin nopeasti. Turkulaislapset saavat nauttia jo aikaisin lämpimistä uimavesistä ja tuoreita juureksia saadaan pöytään tavallista aikaisemmin.

Turun lähialueille on muuttanut jonkin verran ruotsalaisia melko varakkaitakin perheitä, ja heidän mukanaan Turkuun on tullut uusia kauppoja ja työpaikkoja. Varakas tulokasväestö on ottanut koteihinsa avuksi renkejä ja piikoja, ja huhu kertoo, että olot tulokkaiden parissa ovat varsin ylelliset.

Kesällä lapset saavat liikkua vapaammin kuin talvella ja rohkeus kasvaa lähteä kotoa kauemmaskin. Aurajoen suun tienoilla on melko kivoja luotoja, jonne rohkeimmat uskaltavat uida ja rannat ja saaret tuntuvat olevan aina täynnä seikkailua. Kun rannasta lähtee kauemmas, niin tuntuu että syvemmällä on jotakin vähän pelottavaa, mutta ehkä myös mukavaa. Tuntuu vähän siltä kuin joku katselisi veden alta.

Kesään liittyy myös seikkailu:
[1250 Kesä] Seikkailu: Rantojen leikit

4
Ars Magica Turku / [1250 Kesä] Seikkailu: Rantojen leikit
« : Syyskuu 28, 2014, 15:15:49 »
Meri on kivan lämmin ja vihertävän sininen. Rannan tienoilla on kallioluotoja ja kauempana merellä näkyy useita pieniä saaria. Lokit parveilevat ympäriinsä etsien syötävää ja kaukana kalastajaveneet risteilevät saarien lomassa. Rannassa on pyöreitä kiviä, mutta sieltä täältä löytyy hiekkaisiakin kohtia. Uimareissut ovat kivoja ja aallot juuri sopivan kokoisia. Meri on vähän jännittävä ja pelottava, mutta samalla valtavan mukava. Lähimmät luodot ovat saaneet uskalikot jopa niin pitkälle, ettei jalat yllä pohjaan. Uimataitoiset isommat lapset kuulemma käyvät luodoilla leikkimässä ja heillä on siellä jotain salaisuuksia.

Syvällä tuntuu kuitenkin olevan jotain muutakin, jotain eksoottista ja jännittävää. Välillä tuntuu, että siellä näkyy kuin jokin hopeainen vilahtaisi. Mitä lähemmäs syviä kohtia menee, sitä kutsuvammalta syvyys tuntuu. Jotenkin tunnostaa, että siellä on jokin olento. Jokin joka katsoo, mutta se ei varmasti ole kala. Tuntuu myös että se on jotenkin ihan kiva olento, eikä varmaan puraisisi, niin kuin kalat kuulemma joskus saattavat tehdä.

*** Tässä seikkailussa pelataan siten, että pelaaja/pelaajat vuorottelevat pelinjohtajan kanssa. Oman hahmon toimintaa ja uimaponnisteluja ja mietteitä saa kirjoittaa, mutta muuten pelinjohtajallisia vapauksia ei pelaajilla ole ***

5
Roolipelit / Vs: [Ryhmäluolailu] Kolme koboldia
« : Syyskuu 23, 2014, 02:18:07 »
Kaarna irvistää löyhkälle niin isosti kuin osaa. "Hyyyi! Mhiten ihanaa!" Vahva haju on jännittävä ja kiihdyttävä. Hän etenee penkomaan jätöksiä, luita ja keppejä ym. etsiäkseen jotain parempaa asetta tai ansoitusmateriaaleja. Jonkinlainen jekku olisi paikoillaan sille kuka ikinä heidän perässään onkin. Kaarna on melko varma, että joku/jotain vielä tulee heidän perästään.

6
Ars Magica Turku / Vs: [Peli-info] Myyttinen Turku ja peli-ohjeita
« : Syyskuu 17, 2014, 03:16:08 »
Muutamia tarkennuksia myyttiseen Turkuun ja lähiympäristöön (1250). Näiden infojen on tarkoitus antaa kuvaa siitä myyttisestä Turusta, missä nyt pelataan ja siten auttaa myös kehittämään hahmoja ja tarinaa edelleen. Olen pyrkinyt historialliseen tarkkuuten tässä siltä pohjalta, mitä olen kohtuudella saanut tietoa käsiin. Näitä ei ole tarkoitus muistaa ulkoa ja noudattaa tarkasti. Lue kerran läpi, ja toimi siltä pohjalta!

- Suomen rannikolla on muutamia pitäjiä, mutta ei varsinaisia kaupunkeja.
- Turku on Suomen suurin kauppapaikka, ja selkeästi alueellinen keskus
- Suomen alue on kuulunut Novgorodille tuntemattoman ajan, mutta asukkaat eivät ole mitenkään sitoutuneita itään. Sotilaallista läsnäoloa ei ole, eikä ole juuri ikinä ollut.
- Novgorodin vaikutus näkyy lähinnä kauppatavaroiden ja muutamien kolikoiden muodossa. Myös tarinoita idästä ja Novgorodista kerrotaan. Uutiset saapuvat kauppiaiden mukana.
- verotusta ja valtiota ei oikeastaan ole vahvasti ollut olemassa. Suomessa elämä on ollut melko kovaa ilman verotustakin, ja esim. ruotsalaisten, venäläisten, hämäläisten ja pohjalaisten rosvojoukot ovat ajoittain käyneet hakemassa eräänlaisia verotuksia toisiltaan puukolla ym. uhaten 
- suomalaisilla ei ole vahvaa kansallisidentiteettiä, mutta suomalaisuuden käsite on olemassa karkeana yleiskäsitteenä, jonka alle kuuluvat turkulaiset, hämäläiset, pohjalaiset, karjalaiset jne.
- Suomessa puhutaan muinaissuomea, Turussa jotain murteellista suomen, ruotsin ja viron kielen sekoitusta - siis turun murretta.
- Ruotsin kieli ja suomenruotsalaisuus, vaikka olemassa jo vuonna 1250, ovat periaatteessa tässä ajassa vasta tulossa vahvasti Suomen alueelle. Ruotsia osataan kohtuullisesti, mutta läheskään kaikki eivät puhu äidinkielenään ruotsia.
- venäjän kieltä osataan jonkin verran, viron kieltä ymmärtäviä on myös jonkin verran
- munkit puhuvat työkielenään latinaa
- uskonto on pakanuutta tai kristinuskoa, monet ovat sisäisesti pakanoita, mutta kumartavat kirkkoherroille viime aikojen ristiretkien vuoksi. Kirkon toiminta on myös saanut osan pakanoista ihan aidosti kääntymään krisinuskoon. Jonkinasteista ateismia tai agnostismia voi myös olla olemassa, uskonto on monille ihmisille suhteellisen häilyvä asia.

7
Roolipelit / Vs: [Ryhmäluolailu] Kolme koboldia
« : Syyskuu 14, 2014, 12:51:57 »
Snark haistelee ilmaa ja tutkiskelee ympäristöään. "Jaaa! Thuolla haishee kakka! Ja phunkkeja! Mennäänkö shinne?" Snark katselee Kaarnaa ja odottaa, että Kaarna rohkeana ja ilmeisen fiksuna koboldina tekisi nyt päätökset.

8
Ilmoitustaulu / Vs: Ars Magica 5th ed neppailua pelilaudalla
« : Syyskuu 13, 2014, 20:30:16 »
Tähän peliin mahtuu vielä :D

9
Ars Magica Turku / Vs: [Peliketju] Agnus ja Maimu
« : Syyskuu 13, 2014, 20:29:42 »
Jes! Ollaan oikeilla raiteilla pelaamisen suhteen. Katsoitkin Oton ja Maimun kokemuspisteet sääntöjen mukaan, ja jatka samaan malliin. Jos koet, että jokin tilanne on ollut hahmoille suorastaan seikkailu, niin on ok myöntää expoa myös adventure-säännön mukaan. Olin varautunut siihen, että myönnän expot, mutta ehdottomasti parempi näin päin! Jos ja kun tähän peliin saadaan lisää pelaajia, niin tarvittaessa tasapainotan expomyöntämisiä season kerrallaan.

10
Ars Magica Turku / Vs: Season-päivitykset
« : Syyskuu 13, 2014, 20:20:51 »
Kevät 1250

Talven pakkasen väistyvät tieltä ja Aurajoen jäät lähtevät suurina lauttoina. Birger-jaarlin sotaretkestä kuuluu voitokkaita uutisia. Loppukeväästä sotajoukko pakkautuu takaisin laivoihinsa ja matkaa takaisin kotimaahansa Ruotsiin. Aurajoen suulle on rakentunut puisia rakennuksia ja pieni satama. Työmiehille on nyt kysyntää, sillä linnakelpoisten puiden ja kivien kuljetus on miehistä voimaa vaativaa työtä.

Turun torielämää vilkastuttaa Ruotsista saapunut kuuluttaja, joka julistaa päivittäin jumalan sanaa ja Ruotsin kuninkaan mahtavuutta ja arvovaltaisuutta. Viesti luetaan joka päivä ruotsin kielellä, mikä herättää suurta kummastusta Turun suomenkielisessä väestössä. Viestin sisältö leviää kuitenkin muutaman kielitaitoisen avulla, ja pian ruotsinkieliset sanat, fraasit ja uskonnolliset hahmot leviävät myös kansan huulille. Kungliga Majestät ja Aleksanteri Nevski ovat hittihahmoja leikki-ikäisten keskuudessa.

Pyhän Olavin konventiossa veli Stefan kestittää torikuuluttajaa ja miehet puhuvat keskenään välillä myös reteitä ruotsin kielellä. Kuulumisia vaihdetaan muilta salassa ja keskusteluissa arvonsa saavat kuulla niin torin Hilda kuin Ruotsin kuningaskin. Näitä keskusteluita saattavat kuitenkin lapset kuulla, jos osaavat vain liikkua tarpeeksi hiljaa. Pääasiassa työkielenä on kuitenkin latina ja lapsia sivistetään luku- ja kirjoitustaidossa ja selviääpä, että Aagesen on jättänyt konventioon lasten varalle muutamia arvokkaita ja ilmeisen mystisiä kirjoja, joihin ei kuitenkaan ole lupa koskea ennen asiaankuuluvan kirjoitus- ja lukutaidon hankkimista. Ovatpa kirjat niinkin suuressa arvossa, ettei edes arvostettujen munkkienkaan ole oikein sopivaa niihin koskea.

Konventioon on myös saapunut muutamia vammautuneita ruotsalaisia sotilaita ja ilmeisesti myös suomalaisia vaivaisia. Välillä ruotsin ja suomen kielisten toipilaiden ristiriidat leimahtavat sanaharkaksi ja tapahtuupa keväällä yksi isompi tappelukin, ja sanan kiiriessä kevään lopulla on torilla hämäläisten ja "ruotsin ystävien" joukkotappelu, jossa ilmeisesti joku saa puukosta niinkin, ettei edes rukoilu auta.

Kevään 1250 uudet hahmot:

Kuuluttaja: Kuuluttajana toimii Tukholmasta saapunut nuori mies nimeltä Karl Eklund, joka sattuu olemaan kunnioitetun veli Stefanin serkku. Karl on päässyt Suomen retkikuntaan kuuluttajaksi ja hänelle povataan hyvää tulevaisuutta Ruotsin kuninkaan alaisena ja suomalaisessa papistossa.

Ideoita kevään 1250 seikkailuihin: Miten ruotsin kielen kummastelu tuntuu arjessa? Miten Ruotsi-Hhäme-Novgorod -ristiriidat näkyvät lasten arjessa? Kuulevatko lapset jotain liiankin salaista veli Stefanin ja kuuluttajaserkku Karlin keskusteluista? Entä Aagesenin salaperäinen matka-arkku - ehtivätkö lapset nähdä tai uneksia siitä ja mitä?

11
Ars Magica Turku / Season-päivitykset
« : Syyskuu 06, 2014, 03:53:43 »
Talvi 1249-1250

On talvi 1249-1250. Aurajoen suulla on pieni pitäjä, ei juurikaan mikään merkittävä kaupunki, mutta kuitenkin riittävän suuri ja kiinnostava herättämään Ruotsin kuningaskunnan kiinnostuksen. Ruotsin kuningas Eerik Eerikinpoika on määrännyt Suomen Turkuun rakennettavaksi sotilaslinnoituksen, jonka rakennustyöt ovat vasta alkamassa. Pitäjän elämää on aktivoinut myös lähemmäs siirretty piispanistuin, jossa Suomen piispa Bero on vasta aloittanut toimensa. Beron saapuminen Koroisten linnoitukseen on herättänyt närää suomalaisessa papistossa - onhan Bero ennenkaikkea Ruotsin kuninkaan edustaja ja näin ollen alueen verottaja.

Suomi elää ristiretkien aikaa. Rautakaudelta ollaan siirtymässä keskiajalle. Yhteydet muualle Eurooppaan ovat kasvamassa. Ruotsin valtaa ja kristinuskoa levittämään on Suomeen saapunut vasta Birger-jaarlin sotajoukot, jonka laivat rantautuivat Halikkoon, eli varsin lähelle Turkua. Vastaavaa sotilaallista voimaa, eli raskasta ratsuväkeä useilla koggeilla purjehtien, ei olla Suomen tantereella aiemmin nähty.

Tärkeitä hahmoja ja paikkoja Turussa (hahmot voivat seikkailla näissä):

Aurajoen suu - Tänne on tuotu Birger-jaarlin sotajoukon mukana tarvikkeita ja muutamia ruotsalaisia asiantuntijoita rakentamaan sotilaslinnoitusta. Paikalla on tässä vaiheessa lähinnä muutamien sotilaiden leiripaikka, jolta voi löytää sotilastarvikkeiden lisäksi rakennustyövälineitä ja tarvikkeita (rautaisia työkaluja, lyhtyjä, köyttä jne.). Birger-jaarlikin on käynyt paikalla, mutta ei majaile alueella kuin muutaman yön talvella 1249.

Pyhän Olavin konventio - Pieni munkkikonventio Turun keskustassa, lähellä Aurajoen rantaa. Munkkeja talven 1249 alussa vain veli Hartwig, veli Stefan ja veli Elkko. Lisäksi Jerbitonin huoneen magus Aagesen käy talven 1249-1250 aikana Turussa Pyhän Olavin konventiossa.

Birger-jaarli sotajoukkoineen - sotajoukoista valtajoukko on jatkanut sotaretkellä kohti Hämettä. Turkuun tulee tämän vuoksi sisämaasta muutamia pakolaisia, jotka etsivät töitä ja turvapaikkaa. Tulevaisuuden epävarmuus tuntuu Turussa.

Turun tori - Suomen Turku tarkoittaa kauppapaikkaa Suomessa. Turun torimyynti on talven 1249-1250 aikana vilkastunut paljon, ja myyntiin on tullut kaikenlaista kaupunkimaista tavaraa, jota ei löydä ihan joka torpasta. Rautaisia työkaluja löytyy ja löytyypä torilta myös muutamia harvinaislaatuisempia tavaroita - astiastoja, taide-esineitä, kaukaa tuotuja kotiloita ja helmiä, ruotsalaista käsityötä... Näitäkin esineitä voivat hahmot saada seikkailujen kautta itselleen.

Ideoita 5-vuotiaan seikkailuihin: Mitä leikki-ikäinen voi löytää Suomen Turusta? Kyseessä on Euroopan mittakaavassa pieni pitäjä, mutta Suomen mittakaavassa merkittävä kauppapaikka. Millaisia hahmoja Turussa kohtaa? Millainen meno on kaupungilla? Mitkä asiat jäävät kaupungista mieleen? Missä hahmo viettää aikaansa? Mitä hän oppii?

12
Roolipelit / Vs: [Ryhmäluolailu] Kolme koboldia
« : Syyskuu 06, 2014, 03:24:33 »
Snark pälyilee vasemmalle. "Mutta me ollaan fikshuja me mennään sinne! Eikö vaa! Me mennää phiiloon!". Snark työntää Kaarnaa edellään käytävään vasemmalle, kohti risteystä. Snark on melko innostunut, mutta myös peloissaan.

13
Ars Magica Turku / Vs: [Peli-info] Myyttinen Turku ja peli-ohjeita
« : Syyskuu 03, 2014, 00:31:17 »
Juu luin tuon maagihahmon läpi ja luen kohta tuon companioninkin. Tosi hyvää settiä mielestäni, ja ihan sopivia npc-hahmoja. Voisi olla oma thread hahmojen perusviesteille (esim 1 ketju per pelaaja) ja jos tulee syvempi seikkailu/mysteeri, johon sekaantuu useampia pelaajahahmoja, niin sellaisille voidaan tehdä omat threadit. Peli voi minun puolestani edetä monessa eri ketjussa ja ajassa yhtä aikaa, mutta jokaisessa ketjussa eri hahmolla.

Kirjoitan mahdollisimman pian season-päivityksen, nyt voi luoda hahmoja, ja jos on hahmot jo, niin voi pelata ekaa seasonia. :)

14
Ars Magica Turku / [Peli-info] Myyttinen Turku ja peli-ohjeita
« : Elokuu 25, 2014, 00:51:11 »


Myyttinen Turku

On talvi 1249-1250. Aurajoen suulla on pieni pitäjä, ei juurikaan mikään merkittävä kaupunki, mutta kuitenkin riittävän suuri ja kiinnostava herättämään Ruotsin kuningaskunnan kiinnostuksen. Ruotsin kuningas Eerik Eerikinpoika on määrännyt Suomen Turkuun rakennettavaksi sotilaslinnoituksen, jonka rakennustyöt ovat vasta alkamassa. Pitäjän elämää on aktivoinut myös lähemmäs siirretty piispanistuin, jossa Suomen piispa Bero on vasta aloittanut toimensa. Beron saapuminen Koroisten linnoitukseen on herättänyt närää suomalaisessa papistossa - onhan Bero ennenkaikkea Ruotsin kuninkaan edustaja ja näin ollen alueen verottaja.

Suomi elää ristiretkien aikaa. Rautakaudelta ollaan siirtymässä keskiajalle. Yhteydet muualle Eurooppaan ovat kasvamassa. Ruotsin valtaa ja kristinuskoa levittämään on Suomeen saapunut vasta Birger-jaarlin sotajoukot, jonka laivat rantautuivat Halikkoon, eli varsin lähelle Turkua. Vastaavaa sotilaallista voimaa, eli raskasta ratsuväkeä useilla koggeilla purjehtien, ei olla Suomen tantereella aiemmin nähty.

Miten pelataan?

Kyse on foorumiroolipelistä Ars Magican 5. laitoksella. Peli etenee talvesta 1249-1250 eteenpäin vuodenaika kerrallaan, pelinjohtajan määrittelemällä tahdilla. Jokaisen vuodenajan vaihdon kohdalla pelinjohtaja kirjoittaa yleisen Myyttistä Turkua koskevan viestin, joka sisältää ajankohtaiset tapahtumat sekä käytettävissä olevat merkittävät sivuhahmot.

Pelityyli on jaettua tarinankerrontaa. Pelaajat kirjoittavat vuodenaika kerrallaan oman hahmonsa elämästä, seikkailuista. Tarina on mahdollista jakaa useampaan viestiin, ja viestien alla voidaan joskus käydä läpi myös tarkemmin pelinjohdettuja skenaarioita. Yleisesti ottaen pelaajilla on kuitenkin suhteellisen vahva pelinjohtovapaus. Lähtökohtaisesti ei tarvitse konsultoida Ars Magica Turku -pelinjohtajaa siitä, että voiko hahmo tehdä sitä tai tätä. Pelinjohtovapauden on tarkoitus nopeuttaa pelin etenemistä ja antaa pelaajille enemmän mahdollisuuksia.

Muutamat rajoitukset ja säännöt koskevat kuitenkin pelaajien kirjoituksia. Nämä rajat eivät ole absoluuttisia, mutta merkittävä rajojen rikkominen aiheuttaa sen, että Ars Magica Turku -pelinjohtaja puuttuu tapahtumiin, joko välittömästi tai harkitulla viivellä.

  • Hahmot saavat toimia vain niillä resursseilla, taidoilla ym., kuin heillä on oletettavasti käytössään. Hahmoille ei saa luoda merkittävästi uutta omaisuutta tai muita resursseja. Ars Magican laboratorio-säännöt pätevät siihen mitä saa tehdä tai ei.
  • Seikkailuihin ja tarinoihin saa osallistua omat hahmot, pelinjohtajan peliin tuomat hahmot, sekä myyttiseen turkuun historiallisesti sopivat hahmot, joita ei ole peliin tuotu. Kirjoittaa saa myös yhteiseen hahmopooliin luoduista hahmoista, joita saa kuka tahansa luoda, mutta pelinjohtajan täytyy kuitenkin hyväksyä hahmot peliin soveltuviksi.
  • Erittäin vaikutusvaltaiset hahmot, kuten Ruotsin kuningas ja Birger-jaarli voivat osallistua tarinoihin siten, etteivät he anna pelaajahahmoille asemansa puolesta huomattavaa etua.
  • Jos tilanne seikkailussa vaatii nopan heittämistä, on pelaajan vastuulla heittää noppaa ja tulkita sitä. Tulos on kohteliasta ilmoittaa viestissä.
  • Jokaisena vuodenaikana ei ole pakko kirjoittaa, mutta se on suositeltavaa. Jos hahmo ei osallistu peliin kahtena perättäisenä vuodenaikana, siirtyy hahmo yleiseen hahmopooliin, eli toisten pelaajien pelattavaksi.

15
Ilmoitustaulu / Vs: Ars Magica 5th ed neppailua pelilaudalla
« : Elokuu 24, 2014, 23:47:10 »
Noniin, nyt on oma foorumi! Sinne voisi jokainen pelaaja tehdä erilliset threadit omista hahmoista. Ekalle sivulle magus, tokalle companion, siitä eteenpäin grogit. Esim.

http://pelilauta.fi/index.php/board,23.0.html

Sivuja: [1] 2 3 ... 15