Kirjoittaja Aihe: Kultasuonet: peliketju  (Luettu 12696 kertaa)

Poissa Majestic7

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 297
 • Liked: 0
 • Yhden miehen aivomyrsky
  • Profiili
Kultasuonet: peliketju
« : Lokakuu 30, 2012, 12:40:40 »
 Kultasuonet, kohtaus I: Jälkiä.Tämän leffan alkukrediittibiisi. Ron Perlman as Hairy Roberto etc. Taustalla suuri maailmanpalo, sienipilvet ja puhdistukset, sitten "500 years later" ja: 


Vääntynyt metsä maailman laidalla. Suuren palon jälkeensä jättämät rauniot kurottelevat vinojen puiden seasta, kuin haroen kohti taivasta. Suuresta joesta noussut aamu-usva on hiipumassa tuulen mukaan. Usva tuoksuu kitkerältä, kuin siinä viipyilisi suuren palon käry. Aurinko nousee verenpunaisena kajona. On retkikunnan suuren löydön jälkeinen ensimmäinen aamu.

Turmeltunut haukka kiitää rauniometsän yli. Sen siivissä risteilee öljyisiä, kiiltäviä juovia ja toinen sen jaloista on paljon toista paksumpi. Raskas hahmo alhaalla kiinnittää hetkeksi sen huomion, mutta se ei ole kiinnostunut niin suuresta saaliista.

Haukka laskeutuu osittain romahtaneesta rauniosta nousevan ruostuneen metallipilarin nokkaan. Sen alapuolella, karkeassa aitauksessa, aliravitut orjat pyörivät unissaan. Haukka tuijottaa hetken silmätöntä kettua, sen läpinäkyvää rintaa, jonka kalvomaisen pinnan alla sykkii kalvakka sydän. Kettu kipittää muinaisen sillan varjoon, välittämättä joen rannassa puksuttavasta helvetinkoneesta. Sen mäntien jyske ja putkien korina muistuttaa uinuvia raunioita ajasta ennen tuhoa.

Rauniotalosta kaikuu terävä naisen kirkaisu ja haukka lehahtaa siivilleen.

Livia, toinen piioista, löytyy toiseen kerrokseen johtavista portaista. Hän on perääntynyt nurkkaan, missä hän huohottaa itkuisasti, sopertaen jotakin hirviöstä ja demoneista. Lattialle on levinnyt aamiaistarjotin, joka on ollut matkalla Sir Isaacille. Livia on kauhusta kalpea. Hänen mekkonsa on aamupuuron peitossa. ”Hirviö, hirviö, hirviö…”, hän mumisee yhä uudelleen.

Muut heräävät, kuka missäkin järjestyksessä. Ricardo nukkuu humalaisen unta, eikä meteli sitä keskeytä.

Veronica säntää nopeasti paikalle yrittäen rauhoitella tyttöä. Hänen kasvoissaan kiemurtelevat johdot myötäilevät huolesta rypistyvää otsaa. Boris astuu huoneestaan käytävälle, katsoo ilmeettömästi tapahtumia ja astuu takaisin sisään sulkien oven.

(Sir Isaacia ei kuulu ja jos/kun joku menee jyskyttämään tämän ovea, hän ei tule avaamaan. Ovi on salvattu sisäpuolelta.)
 
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 30, 2012, 19:01:22 kirjoittanut Majestic7 »

Poissa Sope

 • RST
 • Viestejä: 1271
 • Liked: 2
 • Pelisuunnittelija - Myrrysmiehet Oy
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #1 : Marraskuu 01, 2012, 10:58:32 »
Alkumusiikki haihtuu taustalle, kun Ron Perlmanin näköinen mies astuu käytävälle. Hän kyyristyy hiukan ja silmät kapenevat viiruiksi. Sieraimet suurenevat ja hän tuntuu kuulostelevan jotain kuin valppaana oleva eläin. Kädessä on ladattu musketti.

"Nainen, mene taakseni. Näytä sormella missä se hirviö oli." Äänessä kuvastuu pelkästään määrätietoisuus. Ei pelkoa, ei epävarmuutta, ei ihmetystä.

Roberto kokeilee kevyesti sir Isaacin ovea ja toteaa sen olevan lukossa.
”Tuli ei polta tuttuansa”

Poissa petroos

 • Viestejä: 231
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #2 : Marraskuu 01, 2012, 19:16:02 »
Isabelle säpsähtää hereille ja kiepsahtaa sängystä kissamaisesti lattialle säkkipimeässä huoneessa. Viileä ilma hivelee hänen alastonta vartaloaan ja vällyjen välinen lämmin raukeus vaihtuu valppaaksi jäntevyydeksi. Mikä tuo ääni oli? Isabelle pukeutuu ja kurkistaa sitten ovestaan käytävään.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 02, 2012, 13:07:19 kirjoittanut petroos »

Poissa SnowDog

 • Viestejä: 585
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #3 : Marraskuu 02, 2012, 15:36:38 »
Sir Abraham havahtuu painajaisestaan. Hän hän yrittää tutkailla käsiään, mutta huone on siihen liian pimeä.

Krapulaisesta olostaan huolimatta hän kampeaa itsensä ylös pehmeästä sängystään ja hapuaa käteensä miekkansa ja kaappaa sen vasempaan käteensä vaivautumatta vetämään sitä huotrastaan.

Ovi kajahtaa auki kun Abraham harppoo tukka sekaisin huoneestaan. Silmät harottavat hetken kunnes fokusoituvat.

"Mistä täällä oikein mekastetaan?"

Poissa Majestic7

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 297
 • Liked: 0
 • Yhden miehen aivomyrsky
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #4 : Marraskuu 03, 2012, 14:01:41 »
Livia tärisee nurkassa tuijottaen silmät lautasen kokoisina vuoroon Robertoa, vuoroon Veronicaa. Kumpikaan eivät ole ulkonäöltään sieltä kauneimmasta päästä, eikä se ainakaan edesauta tytön mielentilaa. "Hirviö, hirviö oli tuolla...ulkona, tuijotti kauheasti irvistellen tuosta seinänraosta..."

Livia osoittaa vapisten portaikon ulkoseinää. Tyttö alkaa taas nyyhkyttää. Veronica halaa tätä kömpelösti, kuin ei oikein tietäisi miten ihmisiä kosketetaan.

"Eikö pyhä mies saa tässä kirotussa paikassa hetkenkään rauhaa?!"

Veli Arturo vyöryy käytävään sulokkaasti kuin rynnäköivä virtahepo, tunkien Sir Abrahamin ohi. Hän äkkää Livian ja paimenen silmiin ilmaantuu kiinnostunut kiilto.

"Haa, pimeyden perkeleet ovat selvästi kuiskutelleet tämän naisenpuolen korviin! Ei hätää, olette täysin turvassa, olenhan täällä ohuena valkoisena viivana pimeyden ja valon välissä. Ajan pirun tästä naisesta!"

Portaikkoon alkaa kertyä uteliasta alakerran väkeä kurkistelemaan tapahtumia.

Poissa petroos

 • Viestejä: 231
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #5 : Marraskuu 04, 2012, 14:18:11 »
Kun välitöntä vaaraa ei ole näköpiirissä, Isabelle astuu käytävään näyttäen säikähtäneeltä. Hän värisee jännityksestä ja kysyy silmät ammollaan: "Mitä täällä tapahtui? Joku huusi ihan hirveästi, eihän keneenkään vain sattunut?" Tarkasti ja tottuneesti hänen silmänsä kuitenkin rekisteröivät samalla, keitä käytävässä on, kuka kurkkii huoneensa ovesta, ja myös sen, ettei Sir Isaac ole paikalla.

Hetken Isabellen mieli viivähtää alkuyön tapahtumissa ja hän sallii itselleen pienen tyytyväisyyden häivähdyksen. Läpimurto, vanha mies oli lopultakin antanut periksi halulleen! Huolellisesti rakennettu rakkaustarina nuoren viattoman naisen ja vanhan viisaan mentorin välillä oli saanut sinetin musteesta, viinistä ja lihallisesta täyttymyksestä. Missähän mies muuten on? Toivottavasti illan jännitys ei ollut hänelle liikaa....

Sitten Isabelle lennähtää järkyttyneen Livian tueksi. "Voi kultaseni, miten kaameaa, näitkö unenpöpperöissäsi jotain painajaista? Sinun täytyi nähdä vielä jotakin painajaista!" Kuullessaan veli Arturon sanat, Isabelle kavahtaa kauemmaksi katsellen ympäriinsä pelokkaasti ikäänkuin etsien pimeistä nurkista kurkkivia silmiä. "Onpa ihana että te olette täällä suojelemassa meitä, Veli Arturo! Luu... luuletko todellakin, että Livia oikeasti näki jonkin sellaisen... perkeleen? Miten kaameaa!"

Sitten, ennenkuin veli Arturo ehtii vastata, Isabelle ohjaa kaikkien huomion puuttuvaan Sir Isaaciin. "Mutta missä Sir Isaac on? Noutakaa Sir Isaac, hänelle pitää heti kertoa näistä... olioista, perkeleistä, joista Veli Arturo puhuu! Nehän voivat olla vaarallisia!"
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 04, 2012, 14:21:47 kirjoittanut petroos »

Poissa SnowDog

 • Viestejä: 585
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #6 : Marraskuu 04, 2012, 15:12:31 »
Osittain veli Arturon kiivailun ja osittain yöllisten sekavien unien takia Sir Abraham tuntee olonsa edelleen hivenen sekavaksi. Ympärillä oleva kakofonia ja ilmeisesti öljylamppujen lepattava valo ei tee sitä yhtään selkeämmäksi.

Abraham astuu lähemmäksi yhtä lamppua ja tutkii pahoinvoivan näköisenä käsiään kunnes itsekin yllättyneenä kivahtaa Isabellalle vastauksen:

"Eikö tämä nyt ole aika ilmeistä? Tuo tuossa on Sir Isaacin huoneen ovi, joka on lukittu sisältä. Missäköhän Sir Isaac voisi sitten olla? Villejä veikkauksia?".

Katkera hymyn tapainen,

"Sitäpaitsi, jos ulkona oli joku hirviö, mitä en ollenkaan epäile tässä inhottavassa paikassa, niin miksi vartiomiehet eivät huomanneet sitä? Noh, brute, avaa se ovi niin neidille selviää Sir Isaacin kohtalo.".
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 05, 2012, 09:40:11 kirjoittanut SnowDog »

Poissa Sope

 • RST
 • Viestejä: 1271
 • Liked: 2
 • Pelisuunnittelija - Myrrysmiehet Oy
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #7 : Marraskuu 04, 2012, 17:47:34 »
Roberto koittaa murtaa oven. Jos se ei onnistu, hän ampuu musketilla lukkoa.
”Tuli ei polta tuttuansa”

Poissa Majestic7

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 297
 • Liked: 0
 • Yhden miehen aivomyrsky
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #8 : Marraskuu 05, 2012, 10:51:57 »
"SYNTINEN LIHA HOUKUTTELEE PERKELEITÄ! Totisesti on nuoren naisen likainen mieli oiva kasvualusta pimeyden houkutuksille. Kuten suuri profeetta kirjoittaa, lihan kieltäminen on pyhyyden alku. Tyttö, myönnä pois, olet ajatellut saastaisia ajatuksia! Olet tuntenut kiellettyjä himoja! Tunnusta ne minulle, niin voin ajaa pahan pois sielustasi! Kaikki yksityiskohdat!"

Veronica huokaisee teatraalisesti, on sanomassa jotain mylvivälle paimenelle, mutta sitten vain pudistaa päätään. Livia sopertaa jotakin Arturolle samalla kun huomionne kääntyy toisaalle.


Sir Isaacin ovi on vain pari yhteen naulattua lankkua, joita pitää kiinni heppoinen salpa. Roberton potku räjäyttää oven saranoiltaan ensiyrittämällä.

Retkikunnan johtajan huone on yksinkertaisesti kalustettu. Romusta tehty pöytä on täynnä papereita ja vanhoja karttoja. Nurkassa on iso pino vanhoja kirjoja, sir Isaacin tutkimusaineistoa. Sänky ja pari tuolia ovat ainoat mukana kuljetetut kalusteet. Huoneen ikkuna on auki. Sen peittäneet laudat on revitty syrjään. Ikkunasta roikkuu alas köysitikkaat. Yleensä siisti huone on sotkuinen, tavaroita ja vaatteita lojuu pitkin lattiaa. Pöydällä on avoin viinipullo, sen vieressä puolikas kupillinen viiniä.

Sir Isaacia ei näy. Hänen ulkovaatteensa ja rinkkansa puuttuvat. Hautakammiosta eilen löydettyjä esineitä ei myöskään näy missään. Pöydällä palaa miltei loppuun asti ehtinyt tuntikynttilä. Ikkunasta on lipunut sisään aamu-usvaa, joka pyörteilee lattialla. Nousevan auringon säteet lävistävät huoneen. Ulkoa kuuluu heräävän metsän ensimmäisiä ääniä.

Poissa Sope

 • RST
 • Viestejä: 1271
 • Liked: 2
 • Pelisuunnittelija - Myrrysmiehet Oy
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #9 : Marraskuu 05, 2012, 14:56:23 »
"Ei mitään syytä kiirehtiä perään. Hänellä on varmasti lähes tunnin etumatka ja tuolla on vaarallista kiirehtiä. Pakatkaa huolella, ja ottakaa eväitä ainakin pariksi päiväksi. Lähdemme neljänneskynttilän päästä."

Roberto rientää omaan huoneeseensa ja aloittaa huolellisen pakkauksen. Hän varmistaa, että aseet ja tavarat ovat kunnossa ja kaikki vaatteet ovat suhteellisen ehjiä.
”Tuli ei polta tuttuansa”

Poissa SnowDog

 • Viestejä: 585
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #10 : Marraskuu 05, 2012, 15:09:09 »
"Mihin meillä olisi kiire? Roberto, tiedä paikkasi ja kuinka puhuttelet parempiasi.", Sir Abraham vielä lisää laahustaessaan Sir Isaacin huoneeseen.


Tutkitaan ikkunaa, tikkaiden kiinnitystä ja voiko revityistä ikkunalaudoista sanoa mitään. Tässä tietysti oletetaan, että Sir Isaac on repinyt laudat irti sisäpuolelta ja kiinnittänyt köysitikkaat sänkyynsä tai muuhun vastaavaan.


"Vai näit saman minkä minäkin, vanha veijari...", Abraham mumisee jälkiä tutkiessaan kunnes kääntyy vielä katselemaan Isaacin päällimmäisiä muistiinpanoja ja piirrustuksia.


"Piru sinut periköön, että täytyy vielä lähteä etsimäänkin...", mutina jatkuu.

Poissa petroos

 • Viestejä: 231
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #11 : Marraskuu 05, 2012, 21:00:21 »
"Olettepa te valtavan rohkea, Sir Abraham! Kai te sentään otatte Veli Arturon mukaanne? Tuolla ulkona varmasti tarvitsee Aeruksen suojelusta, minua puistattaa ajatellakin mitä kaikkea siellä voi tulla vastaan! Luuletteko, että siellä on kovasti villipetoja? Vaikka te tietysti seivästätte ne tuolla miekallanne tuosta vaan!", Isabelle sanoo katsellen ihaillen Sir Abrahamin miekkaa ja kääntää sitten siniset silmänsä kohtaamaan ujosti Sir Abrahamin katseen.

"Voi teidän täytyy luvata, että olette varovainen! Vaikka tietysti teidän täytyy löytää Sir Isaac, on ihan hullua, että hän on lähtenyt itsekseen retkelle, hänhän on jo kovin vanhakin... Mitä jos hänelle on sattunut jotain? Kaameaa! Kunpa te voisitte ottaa Boriksenkin mukaan, mutta minun hevosellani on tietysti vain naistensatula."

Isabelle alkaa siivota Sir Isaacin huonetta ja tarkastaa, että kaikki paperit varmasti pysyvät tallella, niinkuin tunnollisen sihteerin tuleekin. Ei kai niistä ole jo hukkunut joitain? Vaivihkaa Isabelle nuuskaisee viinimaljaa, ja pistää merkille, missä Sir Isaac on pitänyt hautakammiosta löydettyjä esineitä. Isabelle yrittää muistella, paloiko tuntikynttilä jo silloin, kun hän painoi hyvän yön suudelman miehen huulille.

Poissa Majestic7

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 297
 • Liked: 0
 • Yhden miehen aivomyrsky
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #12 : Marraskuu 05, 2012, 21:47:31 »
Sir Abraham ja Isabelle touhuavat sir Isaacin huoneessa. 

Sir Abraham huomaa lautojen olevan revitty irti suorastaan pelottavan raa'alla voimalla. Köysitikkaat valuvat alas ulkoseinää talon eteläseinälle. Kyykistyessään tutkimaan lattialle viskattuja lautoja Abraham huomaa pölyisellä lattialla muutamia veripisaroita. Ne ovat hyytyneitä ja johtavat ikkunalle.


Isabelle on varma hautalöytöjen puuttuvan, jollei sir Isaac ole piilottanut niitä esim. kirjakasan taakse. Ainakaan ensisilmäyksellä ei vaikuta siltä. Huoneesta on lähdetty selvästi kiireellä. Isaac laittoi tuntikynttilän palamaan käydessään yöpuulle vajaa viisi tuntia sitten; siitä on palanut pois vain kolmen tunnin mitta. Kynttilän kyljessä on herätysnaula viiden tunnin kohdalla. Isabelle huomaa sivusilmällä Abrahamin tutkiskelevan jotain lattialla olevaa. 


Abraham nousee tutkimasta lattiaa ja kääntyy kohti pöytää, jonka papereita Isabelle juuri tutkiskelee, katse puolittain Abrahamissa. Veronica ilmaantuu ovelle: taustalta kuuluu paimenen metelöintiä.

"Sir Isaac, teidän täytyy estää tuota raakalaista... Missä sir Isaac oikein on? Köysitikkaat...mitä..?"Roberto kokoaa sillä aikaa eräkamppeensa valmiiksi. Ricardo nukkuu huoneen toisessa punkassa löyhkäten viinalta ja koristen unissaan. Välillä hän mutisee unissaan jotain tykeistä.

Poissa SnowDog

 • Viestejä: 585
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #13 : Marraskuu 06, 2012, 09:13:23 »
Sir Abrahamin käytöksen muutos on huomattava ja äkillinen.


"Älkää huoliko Isabelle, ei tässä mitään hätää ole. Meitä on tässä kuitenkin aika monta ja löydämme varmasti Sir Isaacin.", Sir Abraham vastaa huomattavasti aiempaa lempeämmin Isabellelle.


"Vaikka sitten kuolleena...", hän vielä jatkaa hiljaa mielessään.


Verta ei ilmeisesti löydy paljon? Mistä asti sitä on tippunut ja löytyykö mitään, mikä tuon verenvuodon olisi voinut aiheuttaa, ilmeisesti Sir Isaacille?


"Veronica, löysimme huoneen tällaisena. Sir Isaacia ei näy missään, mutta aloitamme etsinnät. Mutta mistä on kyse?", hän vielä jatkaa.

Poissa Sope

 • RST
 • Viestejä: 1271
 • Liked: 2
 • Pelisuunnittelija - Myrrysmiehet Oy
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: peliketju
« Vastaus #14 : Marraskuu 07, 2012, 11:48:27 »
Roberto palaa huoneestaan tavarat pakattuina.

"Olen valmis. Ketkä lähtevät?"
”Tuli ei polta tuttuansa”