Kirjoittaja Aihe: Kultasuonet: tausta  (Luettu 1815 kertaa)

Poissa Majestic7

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 297
 • Liked: 0
 • Yhden miehen aivomyrsky
  • Profiili
Kultasuonet: tausta
« : Lokakuu 04, 2012, 12:06:50 »
 (Tämä ei ole peliketju, vaan taustainfo. Varsinaiseen pelin alkuun tulee vielä enemmän kohtauksenrakentamista ja muuta sellaista. Tästä voi referoida ja tarkistaa juttuja pitkin peliä.)

Olette keisarikunnan rajamaille, Vääntyneessä metsässä. Joskus kauan sitten, ennen suurta paloa, siellä kohosi valtavia kaupunkeja. Tuhon tuulet pyyhkivät ne elottomiksi. Nyt maasto koostuu kummallisesti vääntyneistä puista ja vanhojen tulien mustaamista kallioista. Siellä täällä kohoaa osittain romahtaneita raunioita, jotka luonto on raiskannut. Hylätyistä avolouhoksista on tullut seisovia suojärviä – vai ovatko ne sittenkin vanhoja pommikuoppia? Aluskasvillisuudesta pistää esiin ruostunutta romua. Alueen eläimet ovat surkeita ja turmeltuneita. Välillä tulee vastaan suuria aukeita, joilla ei kasva yhtikäs mitään. Mustat pilvet tuovat joinain päivinä happosateita vielä pahemmin tuhotulta rannikolta.

Retkikunta

Olette sir Isaacin johtama arkeologinen retkikunta. Sir Isaac on harvinaisuus – kirkon suosiossa oleva hyvin oppinut mies. Hän on saanut kirkolta rahoituksen arkeologiselle retkikunnalle, jonka on tarkoitus löytää ja avata muinaisen pyhimyksen hauta. Sieltä löytyvien pyhäinjäännösten uskotaan olevan suureksi hyödyksi pyhille tavoitteille. Rahaa on käytetty paljon, sillä mukana on jopa kaksi teknomaagia. Matkalla alueelle pysähdyitte paikallisen maanomistaja, kreivi Joramin tiluksilla. Hän antoi retkikunnalle mukaan orjia, palveluskuntaa ja sotilaita.

Matka on sittemmin kestänyt viikkoja. Lähimpään asutukseen, pieneen tukkilaisten kylään, on kahden viikon patikkamatka. Sieltä kreivi Joramin linnakkeelle on vielä parin lisäviikon matka. Ette ole nähneet muita ihmisiä pitkään aikaan. Sir Isaac on johtanut retkikuntaa määrätietoisesti rauniokaupungista toiseen. Olette tehneet joitakin kaivauksia ja sitten jatkaneet eteenpäin, löytämättä mitään.

Pari viikkoa sitten pysähdyitte nykyiseen asemapaikkaanne. Olette leiriytyneet osittain säilyneeseen rauniotaloon, jota on yritetty tehdä asumiskelpoisemmaksi. Kaivaukset jatkuivat pitkään, kunnes puhkaisitte auki maanalaisen kammion katon. Eilen saitte räjäytettyä auki sisemmän huoneen, joka on ilmeisesti etsimänne pyhimyksen hautakammio. Illalla juhlittiin löytöä. Ehkä pääsisitte vihdoin pois näiltä kirotuilta mailta!

Seuraavana aamuna heräätte naisen kirkaisuun.

Pelaajahahmot

Alla lista pelaajahahmoista. Jokainen pelaaja saa kuvata itse hahmonsa ulkonäön yms. Hahmot ovat olleet yhdessä useita viikkoja, joten pelaajat saavat myös kertoa lyhyen yleiskuvauksen, mitä hahmosta on matkan aikana jäänyt mieleen. Nämä ovat tässä nyt vaan esillä, kunhan pelin aloittelu käy lähemmäksi, voi katsoa a) keitä kiinnostaa osallistua ja b) kuka pelaa ketäkin.

Veli Arturo on paimen, inkvisiittorimainen tutkija, munkki ja tuomari. Arturo on mukana retken rahoittajan eli kirkon edustajana. Hänen painava vastuunsa on varjella retkikuntaa muinaisen maailman syntiseltä vaikutukselta. Arturo on erittäin isokokoinen. (Pelitekninen haitta.)

Sir Abraham on alueen käskynhaltijan, kreivi Joramin nuorempi poika. Joram laittoi hänet retkikunnan mukaan edustajanaan. Abraham on hienostelija, joka kitisee kaiken aikaa metsän olosuhteista. Hän on ilmeisesti myös psykonautti, joka pitää sienistä.

Isabelle on huomiota herättävän kaunis neito, joka on Sir Isaacin sihteeri. Retkikunnan parissa juoruillaan hänen tekevän enemmän kuin vain kirjoittavan muistiinpanoja…

Parta-Roberto on oppaanne, rajaseutujen villimies. Hän on kammottavan ruma ja karvainen äijä, joka tuntee metsän kuin omat taskunsa. Retkikunnan ollessa leiriytynyt hän metsästää ja kalastaa teille tuoretta – hieman erikoisen makuista - syötävää.

Ricardo on porukan räjähdemies. Hän on yksijalkainen – toinen jalka päättyy polven alapuolelle ja Ricardo köpöttelee ympäriinsä puujalalla. Ricardo on juoppo, joka viettää vapaapäivänsä kännissä ja kuljettaa mukana kammottavia kiljusammioita. Ryyppäämisestään huolimatta Ricardo ei ole – vielä – räjäyttänyt ketään ruutipuuhillaan.

Retkikunnan hahmot (NPC:t)

Tohtori Sir Isaac on retkikunnan johtaja. Hän on laiha, syrjäänvetäytyvä mies, joka pukeutuu käytännöllisesti tummiin, yksinkertaisiin vaatteisiin. Sir Isaacilla on huoneessaan paljon kirjoja, iso helmitaulu ja vanhoja karttoja. Suurimman osan ajasta hän viettää lukien niitä. Kaikesta yhdessä viettämästänne ajasta huolimatta hän on jäänyt tuntemattomaksi ja etäiseksi.

Boris on Ordo Hospetalerin teknomaagi, kiellettyjä tietoja hallitseva lääkäri ja lihanmuokkaaja. Boris on lähes kaksimetrinen järkäle, joka kulkee aina valkoisessa, punakoristeisessa kaavussa. Hänen ihonsa on albiinomaisen vaalea, eikä hänellä ole lainkaan ihokarvoja. Boris ei tunnu ruskettuvan lainkaan. Hänen silmänsä ovat vaskiset (kirjaimellisesti) ja pupillittomat. Liekit palavat kirkkaammin ja korkeammin hänen lähellään. Boris on passiivinen ja yksin viihtyvä. Kylmästä käytöksestä huolimatta hänen lääkintätaitonsa ovat pelastaneet useita henkiä reissunne aikana.

Veronica on Ordo Nuntiuksen teknomaagi, kaukonäkijä ja kaukopuhuja. Hän on nuori tumma nainen, joka oli ehkä kaunis ennen kuin Jumalkone tunkeutui hänen lihaansa. Veronican iho on täynnä ohuita johtoja, jotka kiemurtelevat hitaasti ympäriinsä kuin madot. Hänen äänessään on omituinen suriseva sävy ja hänen ympärillään leijuu pistävä, otsonimainen tuoksu. Veronica pukeutuu aina siniseen, kultakirjailtuun kaapuun. Toisin kuin Boris, Veronica on ystävällinen ja puhelias, varsinkin toisia naisia kohtaan. Veronicalla on valtava helvetinkone, jonka avulla hän on yhteydessä retkikunnan rahoittajiin raportoiden edistymisestänne.

Rolf on toinen retkikunnan orjapiiskureista, kalju ja arpinen julmuri. Yksi retkikunnan orjista kuoli pari viikkoa sitten, koska Rolf innostui rankaisemaan häntä liikaa. Rolf tuijottaa aina Isabelleä ja maleksii usein tämän majapaikan lähellä.

 Anton on vanhempi orjapiiskureista. Hän on rokonarpinen mies, jolla on erittäin huonot hampaat. Anton viettää suurimman osan ajasta jauhaen purutupakkaa ja nyysien makeita juttuja ruokatavaroista. Hän yrittää houkutella muita uhkapeleihin ja yleisesti vieroksuu töitä.
 
Fidel on keski-iän ylittänyt kaivosmies. Hän on hiljainen, syvän uskovainen mies, joka kertoo mielellään kauhutarinoita metsään kadonneista metsästäjistä. Hänen mukaansa hirviöt eivät ole teitä vieneet vain sen takia, että Arturo on mukananne.
 
Simon on Fidelin parikymppinen poika, myös kaivosmies. Simon on isäänsä iloluontoisempi ja soittelee usein huilua. Hän kehuu loputtomiin nuoren vaimonsa kauneutta, samalla Isabelleä silmäillen.
 
Francis ja Hugo ovat veljeksiä. He ovat kolmeakymmentä lähestyviä puuseppiä ja rakentajia. Francis on laiha, pahansisuinen mies, joka kiroilee hillittömästi. Hugo on vakaa ja rauhallinen, Francista aisoissa pitävä voima. Veljekset ovat tykästyneet kalasteluun lähijoella.
 
Raul on kolmekymppinen, arpinen kersantti. Hän on turhantärkeä ylisuorittaja, joka yrittää aina vaikuttaa suurelta soturilta herrasväen silmissä. Raul kerskailee koko ajan uskomattomammiksi muuttuvilla sotatarinoilla.
 
Enrico ja Jonathan ovat Raulin teinisotilaat liian suurissa rintahaarniskoissa. Enrico on finninaamainen, änkyttävä teinipoika. Jonathan on tätä hieman vanhempi, itsestään liikoja ajatteleva lihaskimppu.
 
Felipa, Livia ja Julia ovat retkikunnan palvelusväki. Felipa on keski-ikäinen matami, joka on kovaääninen marttyyri. Kaikki on aina Aeruksen hänen niskaansa asettamaa koettelua ja kukaan ei koskaan arvosta hänen raatamistaan. Livia ja Julia ovat teinipiiat, joiden menoja Felipa vahtii tarkasti. Livia on pyylevä, iloinen tyttö. Julia taas on kalpea, hontelo ja syrjäänvetäytyvä.
 

Orjia on jäljellä parikymmentä – nälkä ja tapaturmat ovat vähentäneet joukosta viisi matkan aikana.

Retkikunnalla on parikymmentä muulia, tusina musketteja, paljon ruutia, työkaluja ja kuivamuonaa. Sir Isaacilla, Isabellella, Sir Abrahamilla ja Arturolla on hevoset. Kaikilla on vaatteita, eräkamppeita ja muuta vastaavaa. Erikoisemmat henkilökohtaiset varusteet on mainittu hahmolomakkeessa.
 
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 10, 2012, 11:05:01 kirjoittanut Majestic7 »

Poissa Majestic7

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 297
 • Liked: 0
 • Yhden miehen aivomyrsky
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: tausta
« Vastaus #1 : Lokakuu 10, 2012, 11:00:46 »
 Lähialue
 
(Kartta alhaalla kaivannon kartan yhteydessä.)
 
Olette nimettömässä kaupungissa, jonka rauniot vääntynyt puusto on vallannut. Raunioiden itäpuolella solisee satoja metrejä leveä joki. Se virtaa kohti pohjoista. Joen ylittää leveä, muinainen silta. Vastarannalla kohoaa synkeä, tiheä metsä. Sivistys on viikkojen matkan päässä kohti itää. Joessa on kaloja ja metsässä eläimiä, joita Roberto on teille pyytänyt. Alueen floora ja fauna ovat yleisesti turmeltunutta. Olette esimerkiksi nähneet läpinäkyviä kaloja, kolmisiipisen pöllön ja silmättömiä oravia. Aluksi nämä elämän irvikuvat hirvittivät, mutta niihin on vähitellen tottunut. Taikauskoisimmat eivät suostu koskemaan mihinkään paikalliseen, vaan syövät vain kuivamuonaa.
 
Teknomaagit ovat asettaneet joen varteen, suuren sillan alle ison pörisevän ja puksuttavan laitteen. Jauhavat männät ja kitisevät hammasrattaat peittävät joen solinaa alleen samalla kun isot putket kurluttavat. Kaikki retkikunnan juomavesi tulee tästä laitteesta. Veronica on selittänyt sen puhdistavan jokivettä niin, ettette turmellu sen juomisesta.
 
Rauniokaupunki on hiljainen ja varjoisa. Osa ympäröivistä rakennuksista on yhä yli kymmenen kerrosta korkeita; niiden mustat varjot lankeavat pahaenteisesti alueen ylle. Suurin osa niistä on enää pelkkiä tukirankoja, joista kerrokset ovat romahtaneet pois. Vääntyneitä pikkueläimiä rapistelee pimeissä loukoissa. Alueella on odottava, nukkuva ilmapiiri, kuin rauniot uneksisivat muinaisesta loistostaan.
 
Tukikohta
 

 
Olette asettuneet taloksi rakennukseen, jossa on yhä kaksi ehjää kerrosta. Ehjien kerrosten yläpuolella on vielä pari asuinkelvottomaksi raunioitunutta kerrosta. Aukot ja ikkunat on tilkitty umpeen. Olette viettäneet tukikohdassa jo pari viikkoa kaivausten edistyessä. Kukin on tehnyt omasta tilastaan niin kodikkaan kuin on pystynyt. Orjilla ja eläimillä on omat aitaukset talon ulkopuolella.
 
Raunioissa ei ole havaittu mitään vaarallista, mutta pidätte silti jatkuvaa vartiota. Kaikki miehet kantavat jonkinlaista asetta. Musketit ovat suuria ja painavia, mutta kaikilla on vähintään jokin teräase aina mukana. Yöllä on vaihtuva parivartio, johon osallistuvat kaikki miehet herrasväkeä lukuun ottamatta. Herrasväkeä ovat sir Isaac, sir Abraham, veli Arturo ja teknomaagit. Joku edellä mainituista on halutessaan voinut vartioida rahvaan kanssa, jos on niin halunnut. Velvoitetta tähän ei ole.
 
Kaivauspaikka
 

 
Kaivauksien kaikissa osissa ovat ennen pelin alkua käyneet veli Arturo, Isabelle ja Ricardo. Ei-pelaajahahmoista siellä on ollut joitain orjia, kummatkin kaivosmiehet sekä sir Isaac. Muut ovat saattaneet kuulla tarinoita.
 
Kaivanto on avattu romahtaneen raunion pohjakerrokseen. Raunioitunut tornitalo näyttää samalta kuin monet muut: ette tiedä minkä vihjeen perusteella sir Isaac valitsi sen kaivauspaikaksi. Kaivannolla on muutamia suuria helvetinkoneita, joita on käytetty muinaisen rakennusmateriaalin rikkomiseen. Ne on peitetty pressuilla odottamaan mahdollista käyttöä. Aukko alas katakombiin on suljettu puisella luukulla, jottei sisälle menisi yöllä eläimiä. Alas laskeudutaan yksinkertaisella köysivinssillä tai köysitikkaita.
 
Kuilu alas katakombiin on nelisen metriä syvä. Pohjalla avautuu suuri huone, jonka lattia on täynnä epämääräistä kivimurskaa ja metalliromua. Seinillä on kohokuvia ja kirjoitusta, jotka ovat vaurioituneet täysin epäselviksi. Katossa juoksee paksuja, hauraanoloisia putkia. Idässä on valtava holvimainen panssariovi, jonka vieressä on teknomaaginen lukkolaite. Ovi on lukossa ja kiinni. Etelään johtaa käytävä, joka on romahtanut umpeen ammoisina aikoina. Pohjoinen käytävänpätkä vie huoneeseen täynnä muinaisia kerrossänkyjä. Parissa on ikivanhoja ihmisen jäänteitä.   
 
Lännessä sisäänkäyntikammiosta on loivasti alaspäin viettävä ramppi. Se johtaa pyhimyksen hautakammioon, jonka saitte räjäytettyä auki eilen. Hauta itse on pyöreä huone, jonka seiniä kulkevat matalat hyllyt. Hyllyt olivat täynnä pikkutavaraa, jotka sir Isaac otti talteen tutkimuksia varten. Huoneessa on kolme mustasta, kiiltävästä materiaalista tehtyä sarkofagia. Aika ei ole purrut niihin lainkaan. Sarkofagien kansiin on kaiverrettu ihmishahmot. Keskimmäinen sarkofagi kuvaa enkelimäisen komeaa miestä kaavussa, jonka alla on outo sotisopa. Kahden muun sarkofagin kannessa on oudoissa sotisovissa olevat hahmot. Niiden kasvot on jätetty viimeistelemättä - ne ovat vain sileät laatat. Sarkofagien musta materiaali heijastaa valoa omituisesti.
 
Hautakammion seiniin on maalattu taidokas kuvaelma. Kaivauksissa ilmaan noussut pöly on peittänyt yksityiskohdat kuvista. Kammion takaseinään on kuvattu kaavuissa oleva hahmo, jolla on suu vaan ei silmiä. Se on kohottanut kädet päälleen kuin suojautuakseen. Hahmoa uhkaavat taivaalla leijuvat enkelit, joiden kaapujen alta erottuvat kehot koostuvat pelkästään hammasrattaista. Niillä on käsissään tuliset miekat. Hahmon jalkojen juuressa, kummallakin puolella, on kaksi naishahmoa tarjoamassa sille vauvojaan. Vauvojen päiden ympärillä on jonkinlaiset sädekehät. Ympäröivillä seinillä ja katossa taistelee armeijallinen kellopelienkeleitä ja jonkinlaisia metallisia demoneita. Kattoon on kaiverrettu pääuskonnon kolmihaarainen symboli.


Kaikki taustatiedot nyt dumpattu, saa kysyä lisää jos haluaa. :)
 
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 30, 2012, 18:10:30 kirjoittanut Majestic7 »

Poissa petroos

 • Viestejä: 231
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: tausta
« Vastaus #2 : Lokakuu 30, 2012, 08:00:16 »
Isabelle on vaalea ja eloisa, ehkä puolivälissä kolmatta kymmentään oleva seurallinen kaunotar. Isabellella on selvästi silmää pukeutumiselle, ja vaikka hänen ratsastusasunsa ovatkin muka käytännöllisiä, on ne koristettu hurmaavin pienin yksityiskohdin, eivätkä jätä korostamatta yhtään Isabellen vartalon hyvää puolta. Vähinä vapaa-aikoinaan hän keskustelee mieluusti Veronican kanssa, kauniit silmät pyöreinä kaikista Aeruksen Ihmeistä, ja on omaksunut äidillisen ystävällisen asenteen naispuolista palveluskuntaa kohtaan.

Retkikunnan miesväkeä Isabelle kohtelee iloiseen ja nauravaiseen tapaansa, silloin tällöin armottomasti jotakuta kiusoitellen, ikäänkuin hakien varmistusta omalle viehätysvoimalleen. Saatuaan jonkin reaktion hän kuitenkin saman tien kaikkoaa nauraen muiden seuraan, mutta vaikuttaako hän kupilvan pinnan alla silloin hieman pettyneeltä? Hänen työnantajansa on poikkeus, sillä Sir Isaacia hän kohtelee aina korostetun korrektisti ja kohteliaasti, ehkä suhde on hioutunut ammatilliseksi lukemattomien yhdessä puurtaen vietettyjen tuntien seurauksena.

Poissa SnowDog

 • Viestejä: 585
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: tausta
« Vastaus #3 : Lokakuu 30, 2012, 11:37:56 »
Sir Abraham näyttää mustassa kokoparrassaan, vaikkakin hyvin siistityssä, noin 30-vuotiaalta tosin käytöksensä puolesta nuoremmalta. Hänellä on hieman kihartuva ja tuuhea musta tukka, mikä ylettyy juuri kauluksen yläpuolelle ja josta Abraham pitää hyvää huolta myös näissä leirioloissa. Sir Abrahamin hailakan siniset silmät ovat välillä hyvin sumeat kun hän on nauttinut hieman liikaa "virkisteitä" leirielämän käytyä jälleen liian ahdistavaksi.


Olette saaneet seurata vierestä kuinka Sir Abraham on käynyt useaan otteeseen kärsimättömänä keskustelemassa Sir Isaacin kanssa ja kyselemässä miksi tutkimuksissa ei edetä. Ei ole myöskään mitenkään tavatonta kuulla Sir Abrahamin marmatusta kammottavista elinolosuhteista ja tämä onkin marssittanut orjia ja palkollisia rakentamaan tälle tukevan sängyn ja muuta kalustetta huoneeseensa.


Hyvällä päällä ollessaan Sir Abraham on kylläkin varsin hyvääkin seuraa. Hän kertoo mielellään vähemmän korrekteja tarinoita ja kaskuja, sekä lirkuttelee kaikille vähänkin söpöille naisille.
Poissa Sope

 • RST
 • Viestejä: 1271
 • Liked: 2
 • Pelisuunnittelija - Myrrysmiehet Oy
  • Profiili
Vs: Kultasuonet: tausta
« Vastaus #4 : Lokakuu 30, 2012, 15:06:09 »
Kaikki mitä olette saaneet selville Parta-Robertosta:"Mestari Isaac. Toin teille ruokaa. Edempänä polulla ei näkynyt mitään vaaran merkkejä."
”Tuli ei polta tuttuansa”