Kirjoittaja Aihe: Purgatory: Maailma  (Luettu 2772 kertaa)

Poissa Majestic7

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 297
 • Liked: 0
 • Yhden miehen aivomyrsky
  • Profiili
Purgatory: Maailma
« : Lokakuu 02, 2012, 20:06:11 »
Pari maailman henkeen sopivaa teemabiisiä, voi kuunnella lukiessa.

Maailma

Vanha maailma oli epäpuhdas ja siksi sen täytyi palaa. Aerus, suuri profeetta ja lihaksi tullut jumalan tahto, johti oikeauskoiset pyhään sotaan. Helvetintuli ja manalan rutot runtelivat maailman. Miljoonat kuolivat. Suurta puhdistusta seurasi suuri palo, missä kielletty tieto poltettiin. Epäpuhtaat ajattelijat heitettiin roviolle kirjojensa seuraksi. Epäpyhän noituuden pyhätöt – laboratoriot ja kirjastot – saivat myös maistaa liekkejä. Alkoi uusi, pyhä aika. Puhdas aika.

Nyt, vuosisatoja myöhemmin, ihmiset elävät muinaisen tuhon varjossa miten parhaiten pystyvät. Muinaiset, yhä myrkylliset rauniot, lasitasangot ja vanhan infrastruktuurin rippeet muistuttavat menneestä. Yleinen teknologiataso on taantunut n. 1600-luvun loppua vastaavalle tasolle. Musketit, miekat ja tuulimyllyt ovat korkeinta kehitystä. Hevosella pääsee. Kehittyneempää teknologiaa pidetään taikuutena, teknomagiana. Vanha maailma näkyy anakronismeina – jonkun musketissa saattaa olla lasertähtäin, toisen amulettina pimeässä hohtava rannekello. Velhot eivät heitä vihollisiaan tulipalloilla vaan napalmikranaateilla. Muinaisia salatieteitä tuntemattomille efekti on aivan yhtä mystinen.
 
Yhteiskunta

Yhteiskunnallinen järjestys on taantunut harvainvaltaan, jota uskonto osaltaan ylläpitää. Skenaario sijoittuu Amerachoon, joka on absoluuttinen monarkia, keisarikunta. Tosin viime vuosikymmeninä valta on lipunut yhtä enemmän aatelistolle, kohti feudalismia. Keisari hallitsee miten tahtoo, säätäen lakeja kaukaisesta palatsistaan. Kaikki ylhäisaatelisten perilliset asuvat hänen hovissaan "oppimassa hovielämää", käytännössä panttivankeina kultaisessa häkissä. Keisari delegoi alueita ja tehtäviä suosikeilleen hoidettavaksi ja hallittavaksi.Hallitsijan tai hänen korkeiden virkamiestensä suosio on tärkeämpää kuin pätevyys.

Yläluokka on korruptoitunutta, ylimielistä ja hurskastelevaa. Heidän alapuolellaan vaikuttavat juonittelevat kaupparuhtinaat, joista osa on alhaisempaa aatelistoa, osa nousukkaita. Kaiken liimana on vaikutusvaltainen papisto.  Tavallinen kansa raataa ja sotii. Orjuus on yleistä, varsinkin velkaorjuus. Se ei ole taloudellisesti järkevä instituutio; kyse on uskonnosta ja kulttuurista, autoritarismin ja alistamisen normaaliudesta. Pohjimmaisina ovat Turmeltuneet, vanhan maailman myrkkyjen muuttamiksi joutuneet onnettomat. Kirkko opettaa heidän ulkomuotonsa olevan merkki sielun synnynnäisestä pahuudesta, eikä heitä odota muu kuin kurjimmat pakkotyöt. 
 
 Uskonto

Alkuperäisen vallankumouksen suorittanutta Aerusta palvotaan lihaksi tulleena jumalana, joka vielä palaa takaisin viemään oikeaoppiset taivaisiin. Valtavirtauskon mukaan Aerus on poissaolevan luojajumalan tahto ja sijaishallitsija. Aeruksen kumppani ja palvelija on Jumalkone, mystinen entiteetti, joka käänsi epäpuhtaiden noitien laitteet heitä itseään vastaan. Jumalkone on yhä maailmassa, vartioimassa sitä kiellettyä noituutta (=teknologiaa) vastaan. Luojajumala, Aerus ja Jumalkone muodostuvat triadin, josta yleensä palvotaan vain Aerusta. Luoja ja Jumalkone ovat kylmiä, poissaolevia olentoja, mutta Aerus on ihmisten vapahtaja.

Aeruksen kirkko on valtava, byrokraattinen organisaatio, jonka suurimpia mörköjä ovat valistus ja tieto. Jo pelkkä lukutaito on kauhistus heidän silmissään; se tulee sallia vain harvoille ja valituille. Papiston rinnalla toimii munkkikuntia, joista pelätyimpiä ovat Paimenet. Paimenet ovat Aeruksen inkvisitio, jotka vartioivat oikeaoppisuutta ja varsinkin muinaisen maailman salaisuuksia. Kaikki tieto ajasta ennen suurta paloa on kiellettyä ja tulee tuhota, jos sitä jostain vielä löytyy. Maailman varjoissa hiiviskelee kaikenlaisia harhaoppisia ja vähemmistöuskovaisia, mutta ne eivät ole oleellisia tässä pelissä.Teknomagia

Maailman yleinen teknologiataso on taantunut tasaisesti jo pitkään. Fanaatikot tuhoavat välillä harvoja jäljellä olevia kirjastoja, vanhoja koneita ja muita edistyksen rippeitä. Kun vanhat vedenpuhdistimet vihdoin väsyvät tai muinaisen maailman ase särkyy, uutta saadaan harvoin tilalle. Tieteen ja teknologian parissa puuhastelua pidetään noituutena. Polttorovio odottaa siitä kiinni jääviä.

Poikkeuksen muodostavat teknomaagit, Jumalkoneen groteskit palvelijat. Teknomaagit ovat Jumalkoneen mystisiä vartijoita, kammottavan epäinhimillisiä kyborgeja. Vain heillä on oikeus tuottaa ja tietää teknomagiasta ja tieteistä. Teknomaagit ovat itsenäinen järjestö, jotka ovat täysin muun maailman ulkopuolella. Kirkko tekee parhaansa eristääkseen heidät kansasta.

Teknomaagit myyvät palveluksiaan ja laitteitaan kenellä tahansa, joka pystyy maksamaan monopolin edellyttämät hinnat. Kaikki teknomaagien laitteet ovat tarpeettoman monimutkaisia, täynnä väkipyöriä, mäntiä ja liikkuvia osia. Joskus kauan sitten ylimääräisiä osia alettiin lisätä monopolin ylläpitämiseksi. Ylimääräiset osat tekivät vaikeammaksi järjestön ulkopuolisille noidille kopioida heidän laitteitaan.

Vuosisatojen vieriessä teknomaagit ovat jääneet dogmansa vangiksi; he eivät enää itsekään tiedä, mitkä osat ovat tarpeettomia. Heidän tarinansa on traaginen kamppailu teknologian vääjäämättömältä vaikuttavaa rappeutumista vastaan. Samalla he joutuvat taistelemaan omasta ihmisyydestään vieraan älyn palveluksessa.
 
Jos on kysymyksiä, kommentteja tms. yleisesti pelimaailmasta, ne voi laittaa tähän ketjuun.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 03, 2012, 19:11:31 kirjoittanut Majestic7 »

Poissa Miska

 • Ironspine
 • *
 • Viestejä: 530
 • Liked: 5
  • Profiili
  • Ironspine
Vs: Purgatory: Maailma
« Vastaus #1 : Lokakuu 02, 2012, 23:29:41 »
Erinomaisen mielenkiintoiselta vaikuttava ja hyvin pohjustettu maailma. Mielelläni kuulen lisää esimerkiksi siitä, mikä olisi pelaajien rooli tässä maailmassa, onko tässä maailmassa mitä muita valtakuntia, onko tässä enemmän steampunkkia vai mädmäxiä, onko mutantteja, entä robotteja, mikä oli teknologian taso ennen romahdusta? Kerro heti lisää nyt :)

Poissa SnowDog

 • Viestejä: 585
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Purgatory: Maailma
« Vastaus #2 : Lokakuu 03, 2012, 09:26:09 »
Miska tuossa jo hyvin summasikin kysymykset ja kommentit, mutta jotain lisää...


Teknomaagien monopoli teknologian suhteen on sinällään mielenkiintoinen, että se on kirkon hyväksymää, vaikka maagit ovatkin täysin oma porukkansa. Tuosta tietysti herää kysymys miksi kirkko sallii tällaisen organisaation olemassaolon, ellei sitten itse käytä tuota teknologiaa hyväkseen. Tämä jäi ehkä hivenen epäselväksi.


Ketä vastaan Amerachon armeijat taistelevat? Onko valtiolla jotain tiettyä ykkösvihollista, vai ollaanko tässä ehkä sisällissodan partaalla?


Käytettävästä teknologiasta olisi hauska vielä tietää lisää, varsinkin kun steampunkissa se tuntuu genren sisällä vaihtelevan paljonkin. Ilmeisesti aseteknologiassa musketit ovat kuuminta hottia, mihin enää päästään. Onko tässä maailmassa ilma-aluksia, vai kuljetaanko pelkästään maan ja meren pinnalla?


Lopuksi kysyisin vielä onko maailmassa "oikeaa" magiaa tai jotain PSI-kykyjä, vai mennäänkö menneiden aikojen teknologioiden ihmeillä? Itse en sinällään kaipaa teknologian lisäksi muuta, mutta kun koskaan ei tiedä :)

Poissa petroos

 • Viestejä: 231
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Purgatory: Maailma
« Vastaus #3 : Lokakuu 03, 2012, 09:48:30 »
Rikkaan ja mielikuvitusta agitoivan oloinen maailma! Tästä tulee kivat Musta Torni-vibat. Olenko oikeilla jäljillä, vai haetaanko tässä enemmän "perinteistä" / viktoriaanista höyrypunkkia?

Sikäli kuin Teknomaagit vs. Kirkko toimii samalla tavalla kuin eräs toinen kohtaamani vastaava (40k:n Techpriestit), niin onko kyseessä "järkiavioliitto", jossa kirkko tarvitsee taikuuden monopolia niin paljon, että tuollainen kerettiläisyys sallitaan? Tämä analogia ei tosin siltä osin toimi, että Teknomaagit ilmeisesti kuitenkin myyvät kenelle vain tarpeeksi maksavalle Teknomagiaa?

Aiemmasta viestistä, jossa annettiin jotain tietoa "Kultasuonista", ymmärsin, että peli tulisi tapahtumaan jossain Amerachon reuna-alueilla/hylätyssä myrkkykaupungissa? Kysymykseni kuuluukin, kuinka edistynyttä on maantiede / kuinka paljon on kartoittamatonta? Kuinka yleistä tietoa tällainen on? Onko Ameracholla rajanaapureita, vai onko asuttujen alueiden ulkopuolella "here be tygers"? Entä ketä vastaan tavallinen kansa sotii raatamisen välissä?

Poissa Majestic7

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 297
 • Liked: 0
 • Yhden miehen aivomyrsky
  • Profiili
Vs: Purgatory: Maailma
« Vastaus #4 : Lokakuu 03, 2012, 18:31:44 »
Heh, siistiä, että teitä kiinnostaa! Tästä tulee pitkä posti.... (Edit: linkit lisätty.)

Erinomaisen mielenkiintoiselta vaikuttava ja hyvin pohjustettu maailma. Mielelläni kuulen lisää esimerkiksi siitä, mikä olisi pelaajien rooli tässä maailmassa, onko tässä maailmassa mitä muita valtakuntia, onko tässä enemmän steampunkkia vai mädmäxiä, onko mutantteja, entä robotteja, mikä oli teknologian taso ennen romahdusta? Kerro heti lisää nyt :)

Foorumi on perustettu yhden oneshotin (Kultasuonet) vetämistä varten. Kyseessä on shotti, jonka olen vetänyt livenä jo 13. kertaa ja joka tuntuu toimivan oikein hyvin. Ekassa postissa tarjottu taustatieto maailmasta on tarkoituksella tiivistettyä. Se on kaikki mitä oneshotin pelaajan täytyy tietää maailmasta yleensä. Parempi antaa liian vähän kuin liian paljon, ettei iske infoähky. Jos Kultasuonet menee hyvin, ehkä vedän sen jälkeen täällä jotain muutakin. Foorumipeleistä mulla ei ole kauheasti kokemusta.

Mitä tulee esille nostamiisi juttuihin… Kultasuonissa pelaajat ovat osa arkeologista retkikuntaa, joka on kaivelemassa muinaisia raunioita syrjäseudulla. Yleisesti pelaajan mahdollisista rooleista maailmassa kertovat esimerkiksi skeenarioaihiot, joita on yhteensä kymmenen. Sen lisäksi tarjolla on pitkä lista kampanja/seikkailusiemeniä, mistä saa myös jotakin ideaa.

Maailmassa on useita valtakuntia, Ameracho on vain yksi suurimmista. Löytyy esimerkiksi totalitaristinen Pacificus, valistunut despotismi Lunarus, kaupparuhtinaiden Golden Dome (kai sitä voisi Kultakuvuksi sanoa), punaisen hiekan valtakunta Aresia ja ikuisen talven Lucion. Ameracho on yksi suurvalloista ja teknologian yms. suhteen keskiverto, pienemmissä valtakunnissa on pari liberaalimpaa ja teknisesti edistyneempää. Teknomaagien mystinen linnoitus, Jumalkoneen pesä Arx Machinus on ihmeiden tyyssija.
Nyrkkisääntönä sivistyksen parissa enemmän steampunkkia, syrjäseuduilla mad maxia. Valtakunnista Aresia on pitkän sisällissodan repimä ja siten melkoista maxia. Toisaalta taas esim. Lunarus on vahvan keskushallinnon kaitsema.

Turmeltuneet (Blighted) ovat käytännössä mutantteja. Niitä tuppaa syntymään vanhemmille, jotka hengailevat vanhoissa raunioissa tai elottomien seutujen laidoilla. Toisaalta myös puhdasveriset ihmiset voivat turmeltua esim. käyttämällä huonokuntoista teknomagiaa. Heistä ei kuitenkaan koskaan tule niin epäinhimillisiä, kuin jo kohdussa muuttuneista.

Teknomaageilla on palvelijoita, joita sanotaan golemeiksi. Ehkä ne ovat robotteja - ainakaan ne eivät ole ihmisiä ja näyttävät mekaanisilta. Osa on älykkäitä, osa ei. Kaikilla on oma tahto, mutta ne ovat samalla jotenkin osa Jumalkonetta. Jos teknomagia kiinnostaa, aloitin juuri (livenä) uuden teknomaagikamppiksen. Sen rakenteilla oleva kampanjalogi löytyy täältä.

Teknologian taso ennen romahdusta… your mileage may vary. Yksi Purgiksen idea on, että sitä voi pelata eri maailmantulkintoina. Sen voi tulkita fantasiaksi, steampunk-avaruusoopperaksi tai post-apo angstiksi.  Taustavihjeistä voisi päätellä että käytössä oli esimerkiksi nanoteknologiaa. Vanhan maailman ihmeistä ja kauhuista löytyy siihen viittaavia artifakteja. Teknomaagit kykenevät yhä tuottamaan esimerkiksi hyvin pieniä määriä Ihmeruiskeita. Sellaisen kun tökkää ihmiseen, kaikki vammat korjaantuvat 24 tunnin kooman aikana haavojen kuhistessa pikkuruisia olentoja. Ikävä kyllä teknomagia ei ole enää täysin luotettavaa – esim. Ihmeruiske voi päättää korjata myös vammoja, joita ei oikeasti ole. Huonolla tuurilla käyttäjälle voi kasvaa vaikka ylimääräinen maksa.

Jos kutkuttaa, aina voi vilkaista betasivua täällä. Yksi hyvä sisäänheittoteksti on pelin intro. Pitäisi jossain vaiheessa jaksaa/osata/oppia tehdä tuosta sivusta kauniimpi, pistää vaikka kansi taustakuvaksi yms.


Miska tuossa jo hyvin summasikin kysymykset ja kommentit, mutta jotain lisää...

Teknomaagien monopoli teknologian suhteen on sinällään mielenkiintoinen, että se on kirkon hyväksymää, vaikka maagit ovatkin täysin oma porukkansa. Tuosta tietysti herää kysymys miksi kirkko sallii tällaisen organisaation olemassaolon, ellei sitten itse käytä tuota teknologiaa hyväkseen. Tämä jäi ehkä hivenen epäselväksi.

Aerus ja Jumalkone ovat osa samaa tiimiä. Legendojen mukaan Jumalkone käänsi vanhan maailman velhojen noitakonstit heitä itseään vastaan, auttaen Aerusta maailmanvallankumouksessa. Ensimmäiset kyborgimaagit ilmestyivät kuvioihin maailmantuhon aikaan. Teknomaagit olivat aluksi osa Kirkon hierarkiaa. Organisaatiot erkanivat toisistaan suuressa skismassa muutama vuosisata sitten. Kirkko määräsi teknomaagit käyttämään muinaisia tuhoaseita laajalle levinneen harhaopin kukistamiseen. Teknomaagit kieltäytyivät aktivoimasta helvetintuliaseita ja irtautuivat Kirkosta. Skisma varjostaa yhä järjestöjen suhteita ja aiheuttaa ennakkoluuloja puolin ja toisin.

Teknomaagit eivät sinällään ole harhaoppisia; Jumalkone on osa Aeruslaisuuden mytologiaa. Käytännössä jos teknomaagi keittelee napalmia, se on Jumalkoneen mystisen suunnitelman osa. Jos vanhoja kirjoja lueskellut alkemisti keittelee napalmia, se on pimeyden voimien inspiroimaa noituutta. Raja mustan ja sallitun magian välillä kulkee siinä kuka sitä tekee. Tietysti papistossa on faktioita, jotka haluavat kovasti teknomaagit takaisin osaksi Kirkkoa tai jopa tuhota heidät. Se vaan ei ole kovin helppoa, varsinkin kun Jumalkoneen väitetään yhä uneksivan koneuniaan Arx Machinuksen syövereissä. Tiedä mitä se tekisi, jos teknomaageja uhattaisiin tarpeeksi. Teknomaageilla on yhä muinaisia helvetintuliaseita sinetöidyissä varastoissaan…

Kyllä, teknomaagit myyvät palveluitaan kaikille, joilla on varaa niistä maksaa. Myös vääräuskoisille. Ainakaan päällepäin heidän ainoa intressinsä on ylläpitää monopoliaan. Sen rikkomista he eivät katso hyvällä. Teknomaagien dogman voisi sanoa pysyneen muuttumattomana kaikki vuosisadat, siinä missä uskovien viha tietoa kohtaan on vain kasvanut.
 
Lainaus käyttäjältä: SnowDog
Ketä vastaan Amerachon armeijat taistelevat? Onko valtiolla jotain tiettyä ykkösvihollista, vai ollaanko tässä ehkä sisällissodan partaalla?

Ameracho on suurvalta, joka kiusaa aina välillä pienempiään poliittisten, uskonnollisten tai taloudellisten intressien ajamana. Varsinainen nemesis on toinen suurvalta, Pacificus. Pacificus on uskonnollinen totalitarismi, jota hallitsee elävä jumala, Kultainen Herra. Kyseinen kaveri on kultaisella maskilla kasvonsa peittävä suuri johtaja, joka väittää olevansa uudelleensyntynyt Aerus. Sama heppu – tai vaihtuva mies maskin takana – on johtanut valtiota jo pari vuosisataa. Kyseessä on kirkon näkökulmasta harhaoppi. Juuri Kultaisen Herran nousu johti teknomaagien itsenäistymiseen. Kirkko olisi halunnut tiputella maskimiehen niskaan helvetintulta kun kävi selväksi, ettei muu hänen valtaannousuaan pysäytä.

Lainaus käyttäjältä: SnowDog
Käytettävästä teknologiasta olisi hauska vielä tietää lisää, varsinkin kun steampunkissa se tuntuu genren sisällä vaihtelevan paljonkin. Ilmeisesti aseteknologiassa musketit ovat kuuminta hottia, mihin enää päästään. Onko tässä maailmassa ilma-aluksia, vai kuljetaanko pelkästään maan ja meren pinnalla?

Teknologiasta, yleinen taso on tosiaan sitä muskettien tasoa, varsinkin Amerachossa. Nimenomaan 1600-luvun lopun muskettien. On edistyneempiä paikkoja, joissa musketitkin ovat kehittyneempiä. Jotkut pienet paikat ovat onnistuneet pitämään kiinni myös vanhasta teknologiasta paremmin. Näistä paikoista löytyy myös enemmän teknomaageja. Jos joku vaikka löytäisi erämaasta toimivan voimalaitoksen, paikalle ilmestyisi pian teknomaageja ottamaan laitoksen haltuunsa tai vähintään sinetöimään sen. Voi tietysti olla, että Paimenet tai jokin uskonliike ehtisi ensin – siinä tapauksessa installaatio tuikattaisiin tuleen.
 
Aseissa ikonisia teknomaagisia vehkeitä ovat kellopeliaseet. Ne ovat liikkuvien osien ja koristelujen peittämiä tuliaseita, jotka vastaavat suunnilleen nykyaikaisia tuliaseita. Suurin osa on puoliautomaatteja. Tavalliset ihmiset ymmärtävät vielä konseptin samalla tapaa kuin fantasiassa voi ymmärtää taikamiekan. Se on kuin miekka, mutta paljon parempi, koska magia. Rikkailla aatelisilla tai eliittijoukoilla voi olla kellopeliaseita, mutta ne eivät ole yleisiä. Teknomaagien arsenaalista kyllä löytyy paljon pahempia kauhuja, kuten liekkipeitsiä ja neulakivääreitä, jotka menevät sitten vielä enemmän ihmisten ymmärryksen yli.

Teknomaageilla on lentolaitteita, mutta ne ovat hyvin harvinaisia. On myös muita kulkuvälineitä, kuten kellopelihevosia (mielikuva: Judge Dreddin moottoripyörä steampunk-versiona) ja hevosettomia vaunuja. Sitten on tietysti Gloom (mitenkähän sen kääntäisi, Synkeys?), mutta ei mennä siihen. Sillä kun ei ole yhtikäs mitään tekemistä Kultasuonien kanssa. :P   

Yleisesti rikkailla voi olla esimerkiksi palatsissaan jääkaappi, ilmastointi tai sähkövalaistus, mikä entisestään alleviivaa elintasoeroja tavalliseen kansaan verrattuna. Ultimaattinen status-symboli on kanniskella hyödytöntä teknomagiaa, gadgetteja, jotka eivät tee mitään. Se kertoo, että on niin rikas että voi ostaa teknomagiaa vain koska se on siistiä, vailla mitään tarkoitusta.

Lainaus käyttäjältä: SnowDog
Lopuksi kysyisin vielä onko maailmassa "oikeaa" magiaa tai jotain PSI-kykyjä, vai mennäänkö menneiden aikojen teknologioiden ihmeillä? Itse en sinällään kaipaa teknologian lisäksi muuta, mutta kun koskaan ei tiedä :)

Ainakin ihmiset uskovat vahvasti magiaan. He eivät tee juuri eroa teknomagian ja muun magian suhteen. Teknomaagian uskotaan pystyvän yhtä hyvin kiroamaan lehmiä kuin tekemään taika-aseita. On myös puhetta siitä miten turmeltuneilla on outoja kykyjä, raunioissa kummittelee ja niin edelleen. Onko yliluonnollisia asioita sitten olemassa metatasolla? Jaa-a, sufficiently advanced technology…

Rikkaan ja mielikuvitusta agitoivan oloinen maailma! Tästä tulee kivat Musta Torni-vibat. Olenko oikeilla jäljillä, vai haetaanko tässä enemmän "perinteistä" / viktoriaanista höyrypunkkia?

Purgis on vahvasti post-apokalyptinen setting, siinä mielessä ollaan lähempänä Mustaa Tornia kuin viktoriaanista steampunkkia. Teknomagian estetiikka on täyttä steampunkkia (clockworkpunkkia), mutta viktoriaanisia juttuja ei sinällään maailmassa ole. Esim. Ameracho on lähempänä sitä 1600-luvun loppua kuin 1800-lukua. Kyseessä on kuitenkin vahvan anakronistinen setting, ei pidä katsoa liikaa historiaan. 

Lainaus käyttäjältä: petroos
Aiemmasta viestistä, jossa annettiin jotain tietoa "Kultasuonista", ymmärsin, että peli tulisi tapahtumaan jossain Amerachon reuna-alueilla/hylätyssä myrkkykaupungissa? Kysymykseni kuuluukin, kuinka edistynyttä on maantiede / kuinka paljon on kartoittamatonta? Kuinka yleistä tietoa tällainen on? Onko Ameracholla rajanaapureita, vai onko asuttujen alueiden ulkopuolella "here be tygers"? Entä ketä vastaan tavallinen kansa sotii raatamisen välissä?

Teknomagian suhteen vastasin tuossa ylempänä jo aika tyhjentävästi Snowdogille. Tarkoitus on pysyä kaukana WH40Ksta ja jos menee liian lähelle, kasvattaa välimatkaa.

Hallinnolla ja varsinkin teknomaageilla voi olla hyvinkin tarkkoja karttoja. Tarkimmat ovat tosin muinaisia – ajalta ennen tuhoa – ja maailma on siitä muuttunut. Siinä mihin vanhassa kartassa on merkitty järvi on nyt suola-aavikko jne. Amerachoa ympäröi meri, suoria rajanaapureita ei ole, vaan koko manner on valtakuntaa. Asutuskeskukset ja maatalousalueet ovat aateliston vahvassa otteessa. Joutomaat ja sodan myrkyttämät seudut ovat pitkälle hallinnon unohtamia, mutta kuka nyt haluaisi kirotuilla mailla asua? Ne ovat enintään paikkoja, mihin karanneet orjat ja lainsuojattomat menevät piilottelemaan. Siellä turmeltuu helposti. Hylätyistä seuduista kerrotaan kummitusjuttuja.

Kultasuonien alkutilanteesta teen oman ketjun huomenna, jos ehdin. Sotimiskysymykseen vastasin yllä.
 
Kiva, että löytyy kiinnostusta itse kultakin! :D Pahoittelen todennäköisiä kirjoitusvirheitä, tuli niin wall of text, ettei jaksa tarkistaa.   
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 03, 2012, 19:14:15 kirjoittanut Majestic7 »