Kirjoittaja Aihe: Ohjeita Mekanismin sivujen käyttöön  (Luettu 4301 kertaa)

Poissa NiTessine

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 1937
 • Liked: 1
  • Profiili
  • Worlds in a Handful of Dice
Ohjeita Mekanismin sivujen käyttöön
« : Helmikuu 23, 2012, 13:14:36 »
Kaikki ovatkin varmaan huomanneet että meillä on nuo Pathfinder Society -sivut Mekanismissa, kivasti. Niissä on kuitenkin aika simona shittiä, joka ei kaikki välttämäti aukene ensimulkaisulla, joten päätin koota tämmöisen ohjeistuksen niiden käyttöön. Oikein käytettynä, tuo sivusto on pelinjohtajan paras kaveri, sen painotetun d20:n jälkeen.

Ensi alkuun, editoidaksesi Mekanismia tarvitset tunnukset. Tunnuksia saa pyytämällä joltakulta, jolla sellaiset jo on. #raidauskololle voi tulla kyselemään asiasta.

Etusivu on varsin yksiselitteinen, enkä sepitä siitä sen enempää. Aloitan pelinjohtajien referenssi- ja kirjanpitosivuista. Huomatkaa, että wikipohjainen kirjanpito on lisuke, ei korvike, ja pelikerrat tulee silti raportoida myös Paizo.comiin.

Pelikertasivut, sen sijaan, ovat vähän monimutkaisempi juttu. Esimerkkinä, kuluvan kauden pelikertasivu. Pelikertasivut pohjaavat kalenterivuoteen, joten sinulla ei pitäisi olla yleensä syytä editoida muita kuin kuluvan kauden pelikertasivua.

Pelikertasivulle lisätään yhteenvedot kaikista kauden aikana Suomen PFS:n piirissä pelatuista PFS-sessioista. Kun se on ajan tasalla, sieltä voi nopeasti tarkistaa, ketkä missäkin pöydässä pelasivat, milloin ja mitä skenua ja millä hahmolla ja tierillä. Lisäksi, tulevien pelien osaa voi käyttää peliin ilmoittautuneiden listaamiseen. Näistä tiedoista on aika ajoin hyötyä erilaisten sekaannusten selvittämisessä ja yleensäkin ne sallivat meidän pitää silmällä Suomen pelimääriä.

Pelikerran tietojen lisääminen on pelinjohtajan vastuulla. Pelistä tulisi mielellään jo ennen peliä lisätä tulevien pelien osioon sivun ylälaidassa ja päivittää sitä mukaa kun pelipaikka, pelaajat, kellonaika ja käytetyt hahmot varmistuvat. Kun peli on pelattu, se tulee siirtää pelattujen pelien otsikon alle, kronologisesti oikeaan kohtaan, ensin päivämäärän ja sitten kellonajan mukaan nousevassa järjestyksessä. Jos useampi peli on pelattu samana päivänä ja kellonlyömällä, listataan ne skenaarion järjestyslukujen ja viime kädessä pelinjohtajan sukunimien aakkostuksen mukaan.

Intimiteettisuojan ja vakiintuneen tavan vuoksi pelaajiin viitataan mieluiten Mekanismin tai Pelilaudan nimimerkillä tai muulla vakiintuneella kutsumanimellä. Jos tämmöistä ei ole, etunimellä. Epävarmoissa tilanteissa voi esimerkiksi tarkistaa hahmon nimen kautta, millä käyttäjänimellä sitä on aiemmin pelattu. Ctrl+F on ystäväsi.

Pelattujen pelien taulukot puolestaan ovat karvalakkiversio äskeisestä, jonka kautta voi nopeasti tarkistaa, kuka on pelannut minkäkin skenaarion, mikä auttaa pelautettavien skenaarioiden valinnassa. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että tämä pidettäisiin ajan tasalla. On pelinjohtajan velvollisuus päivittää pelattujen pelien taulukkoa. Taulukko on simppeli - raksi ruutuun pelaajan kohdalle oikean kauden taulukossa pelatun moduulin numeron kohdalle. Jos pelinjohtaja on "syönyt" skenaarion, peluuttanut sen pelaamatta sitä ensin itse, ruutuun merkitään "D". Koska aiempienkin kausien skenaariot ovat vielä pelikäytössä, näitä kaikkia editoidaan. Kun skenaario vedetään pois pelikäytöstä, sen kohdalle merkitään "ö" niille pelaajille, jotka eivät sitä ehtineet pelata.

Pelaajien nimimerkit lisätään taulukkoon sitä mukaa kun tarvetta on, aakkostuksen mukaan ja oikean alueen alle. On huomionarvoista, että tietyt pelaajat (kuten allekirjoittanut ja kohta myös Deus) vaikuttavat useammalla paikkakunnalla ja saattavat esiintyä sekä pääkaupunkiseudun että Tampereen alla.

Arvostelut ovat juuri sitä, miltä ne kuulostavatkin. Moduulin arvostelun edellytyksenä on, että sen on kokenut joko pelaajana tai pelinjohtajana ja lukenut sen.

Seuraavassa viestissä käsittelen hahmosivut.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 17, 2012, 02:13:11 kirjoittanut NiTessine »

Poissa NiTessine

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 1937
 • Liked: 1
  • Profiili
  • Worlds in a Handful of Dice
Vs: Ohjeita Mekanismin sivujen käyttöön
« Vastaus #1 : Heinäkuu 07, 2012, 12:51:36 »
No niin, hahmosivut. Eikä tässä edes puolta vuotta ole kestänyt. Hyvä minä.

Hahmosivujen ytimessä on tietenkin hahmolistaus. Organisointi on selkeä - hahmot listataan faktio kerrallaan aakkosjärjestyksessä. Nimi, rotu, hahmoluokat (nekin aakkostettuna), taso, hahmon PFS-numero ja pelaajan nimimerkki. Easy as goblin pie!

Hahmoilla on tietenkin kullakin omat sivunsa. Näissä toivoisi käytettävän valmista hahmolomakepohjaa, koska se on se sama, jota käytetään PFS-skenuissa ja muissakin Paizon tuotteissa. Se on kaikille tuttu ja selkeä, enkä ole nähnyt yhtäkään pelaajan omaa sävellystä tämän pohjalta, joka olisi ollut parempi. Älkää missään nimessä menkö sörkkimään hahmolomakepohjaa kysymättä minulta. Stattiblokin alle voi sitten heittää mitä lystää, hahmon taustatarinaa, strategisia mittoja, ostoslistoja, levelöintisuunnitelmia tai listaa siitä minne favored class-bonarit miltäkin tasolta on heitetty, mutta luettavuuden ja oman verenpaineeni nimissä stattiblokin itsensä toivoisi olevan standardisoitu. Linkitystä saa harrastaa maun mukaan.

Hahmolistauksen ruma serkku on hahmoholvi. Jotta listauksesta ei tulisi liian sekava, tänne siirretään hahmot, joita ei ole pelattu noin vuoteen tai joita ei luultavasti olla pelaamassa lähiaikoina. On pitkälti makuasia, haluaako tänne listata hahmoja, joiden lomakkeita ei löydy Mekanismista, vaikkakin käytännön puolesta on todettava että se pitää niiden PFS-numerot säilössä. Hahmoholviin voi varastoida myös omia työn alla olevia hahmoluonnoksiaan. Itse teen tätä jo siksikin että uudempien faktioiden otsikoiden alla olisi edes jotain.

Se vielä synkempi listaus on sitten hautausmaa. Tänne listataan nuo urheat kaatuneet, edesmenneet sankarit ja seikkailijat, kuolinsyineen ja päivämäärineen.

Kaikki Mekanismissa olevat PFS-hahmojen lomakkeet tulisi löytyä linkitettynä joko hahmolistauksesta, hahmoholvista tai hautausmaalta, koska mikään ei ole rumempaa kuin orpo sivu.

Sitten on vielä Poluttaessa roiskuu. Se on huumorisivu, johon voi tallentaa jälkipolville pelaajien hauskat murjaisut ja hersyvät lohkaisut. Kuten sivua lukemalla voi päätellä, tässä ei ole laatukriteeriä.

Poissa Deus

 • Viestejä: 2169
 • Liked: 0
 • PFS goon
  • Profiili
Vs: Ohjeita Mekanismin sivujen käyttöön
« Vastaus #2 : Helmikuu 13, 2013, 10:21:28 »
Lisäyksenä semmoinen, että otin itselleni pelitaulukoissa käyttöön tunnuksen Dx tarkoittaen sitä, että olen sekä vetänyt että pelannut kyseisen skenaarion.

Pelitaulukon paikkaansapitävyys on huolimattoman päivittämisen johdosta epävarmaa. Toivottavaa olisi, että kukin pelaaja alkaisi pitämään sitä itsekin yllä. Muistutuksena se, että kyseistä taulukkoa on hyvä käyttää tilanteissa, missä pelaajat on valittu ennen skenaariota.
Deussu was one of the players. He played a really fun roleplaying-heavy, relatively serious alchemist called Doctor Anthrax. He did a neat voice, and was an excellent player. -- Erik Mona

Poissa NiTessine

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 1937
 • Liked: 1
  • Profiili
  • Worlds in a Handful of Dice
Vs: Ohjeita Mekanismin sivujen käyttöön
« Vastaus #3 : Helmikuu 06, 2017, 15:06:56 »
bump