Kirjoittaja Aihe: [Bliaron] Magia  (Luettu 10690 kertaa)

Poissa Nelsson

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 300
 • Liked: 2
 • Northern Realms - pelisuunnittelija
  • Profiili
  • Northern Realms
Vs: [Bliaron] Magia
« Vastaus #15 : Maaliskuu 08, 2012, 17:01:31 »
Pikamagiataulukoista v. 0.3 on uusin, ja se on peleissä toiminut ihan hyvin. Ajattelin, että tästä keräisi nyt palautetta pelaajilta (muista kuin NR:n peleistä), ja sitten vasta kehittäisi eteenpäin.

Poissa Nelsson

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 300
 • Liked: 2
 • Northern Realms - pelisuunnittelija
  • Profiili
  • Northern Realms
Vs: [Bliaron] Magia
« Vastaus #16 : Syyskuu 26, 2012, 00:49:45 »
Tulitornado.. Paljollakos tämä lähtis? Kaksi pistettä tulta ja neljästä viiteen pistettä liikettä? SIISTIÄ!  ;D
http://video.nationalgeographic.com/video/news/environment-news/us-fire-tornado-vin/

Poissa Nelsson

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 300
 • Liked: 2
 • Northern Realms - pelisuunnittelija
  • Profiili
  • Northern Realms
Vs: [Bliaron] Magia
« Vastaus #17 : Helmikuu 10, 2013, 02:14:00 »
Pelaamme ja pelitestaamme uusia magianlajeja. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Bliaronin magialla vaikutetaan Sonata-sarjan jälkeen seuraaviin muuttujiin: Lämpötila, tuho, liike, materia, elämä, ajatus, aistit, olemassaolo ja olevaisuus, avaruus ja aika. Aletaan mennä jo filosofian ja modernin fysiikan puolelle. Saimme äsken pelitestauksessa melko mielenkiintoisia taikoja miksaillessa uusia ja vanhoja magianlajeja keskenään.

Painovoiman muutokset ja kääntämiset (täydellinen levitaatio)

Vääntynyt avaruudellinen tila (sovelluksena matkustaminen ja tavaran säilöminen)

Teleportit

Maailmareikä / ulottuvuusportaali

Elämän luominen

Luultavasti Bliaronin ensimmäinen telepaattisesti taikova rotta

Puoliolevaisuus, eetteritila

Illuusioiden muuttaminen todelliseksi

Poissa Nelsson

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 300
 • Liked: 2
 • Northern Realms - pelisuunnittelija
  • Profiili
  • Northern Realms
Vs: [Bliaron] Magia
« Vastaus #18 : Helmikuu 27, 2013, 14:07:17 »
Julius pelaa yhdessä vetämässäni pelissä Kalthania nimeltä Longa, joka hyppäsi vahingossa ajassa Bliaronin nykyaikaan. Oman aikansa standardeilla Longa olisi melko tavallinen Kalthan, mutta nykyaikana hänen ymmärryksensä magiasta on äärimmäisen suuri. Pelaame tätä nyt siihen tyyliin kuin itse eniten tykkäämme, eli systeemi palvelee seikkailua ja roolipeliä, ei pelitestata ja tasapainoteta pelimekaniikkaa, vaan päinvastoin pelimekaniikkaa rikotaan ja revitään, jotta saadaan luotua jotain uutta.

Pelissä on käytössä Bliaronin seitsemän perusmagianlajin lisäksi uusia magianlajeja, jotka kulkevat työnimillä Järjestys, Todellisuus, Todennäköisyys ja Aika. Järjestys on avaruuden geometristen suhteiden muokkausta. Sillä voi venytellä ja taivutella etäisyyden ja paikan parametreja sinällään ja näin ollen se mahdollistaa teleporttien luomisen ja erilaiset hämmentävät tilan väännökset, esim. pystysuoraan ylös virtaavat joet ja loputtoman tilan pussukat. Todellisuusmagia on olemassaolon ja olemisen muutoksia. Sitä hyödyntääkseen maagin täytyy ensin uskoa riittävästi siihen, että todellisuusmagiaa on olemassa, vaikkei sitä muuten näy. Peliteknisesti tämä vaatii onnistuneet tahdonvoimaheiton. Todellisuusmagialla voi erotella muista magianlajeista aspekteja, joita niissä ei suoraan ole nähtävillä. Liikemagiaan yhdistettynä päästään käsittelemään painovoimaa, tuhomagia ja todellisuus luovat sähköä, elämämagialla ollaan luotu toistaiseksi ethereal-perhosia ja materiamagialla läpikäveltäviä ethereal-objekteja. Todennäköisyys on vielä niin kehityksessä, ettei me vielä oikein tiedetä itsekään miten se toimii. Aika käsittää sekä aikamatkustamisen että ajan nopeutukset ja hidastukset.

Turnipsikauppiaan poika Longa : Uentan Jemin ulottuvuusvankila

Longa heräsi siis hetki sitten balsamoituna haudastaan jossain Ninican vuoriston länsireunalla, jossa pieni kalthaneita palvova veljeskunta otti hänet heti vastaan uutena johtajana, uudelleensyntyneenä ja mahtavana kalthanina. Uusi asema on vaatinut Longalta hieman totuttelua, mutta hiljalleen hänen oman haudan ympäristöstä on syntynyt hänelle ja veljeskunnalleen uusi koti.

Magian tutkimus on Longan mieliharrastus ja hänen oppilaansa ovat intohimoisia oppimaan uutta. Vuoristossa on tehty useita maagisia kokeita, ja Longa on oppinut hiljalleen hyödyntämään hänelle aikaisemmin tuntemattomia magianlajeja: Järjestystä, Todellisuutta, Aikaa ja Avaruutta. Yksi käyttökelpoisimmista sovellutuksista on Todellisuusmagia, jonka avulla Longa on kyennyt erottelemaan Liikemagiasta painovoiman ja siten levitointi on muuttunut yhtäkkiä helpoksi ja vaivattomaksi. Koska Longa on taitava "sitomaan" taikoja paikoilleen siten, että niitä ei tarvitse ylläpitää, hän pystyy luomaan ympärilleen pysyvän painottoman tilan, jolloin liikkuminen ja lentäminen on helppoa kevyillä liikemagian työnnöillä.

Tällä tavalla Longan oli helppo lähteä tutkimaan vuoristosta kumpuavia maagisia aaltoja, jotka vaikuttivat jonkin poikkeuksellisen voimakkaan hengen kontrolloimilta. Vuoriston kylmyys oli hyytävä, varsinkin korkealla lentäessä, mutta Lämpötilamagialla Longa pystyi helposti pitämään olonsa miellyttävänä. Kolmen peninkulman (30km) lentämisen jälkeen magian aaltojen lähde löytyi laaksosta pienen jäätyneen järven alta. Kaikki laakson henget olivat asettuneet samaan staasiin järven alla olevan suuren hengen kanssa. Kun Longa lähestyi, suuri henki puhui hänelle: "Sinä! Sinä tulit!"

Longa hiljentyi: "Niin ja.. kuka.. tai mikä sinä olet?"
Henki: "Lunafor. Niin minua on kutsuttu. Tule lähemmäs."
Longa oli hetken hiljaa, mutta vastasi sitten: "Olen Longa. Mikä sinä olet?"
Henki: "Uentan Jem. Olen kiinni täällä. Sinä pystyt ehkä auttamaan minua. Kalthanit ovat vahvoja."
* Uentan Jem = maaginen olento, mahtavin maan päällä, lohikäärme

Longa tunsi olonsa kunnioitetuksi jonkin niin suuren ja mahtavan puhutellessa häntä. Hän repi liikemagialla sylinterinmuotoisen käytävän järven pohjaan asti, ja sitoi taian paikoilleen pidättelemään jäätä ja vesimassaa paikoillaan. Longa laskeutui hiljalleen pohjaan asti, josta löysi vielä lisää jäätä ja lopulta kallion, jossa oli suuria kalthanmerkkejä. Longa tunnisti merkkien olevan osa suurempaa tekstiä, mutta meni suoraan kirjaillusta kalliomuurista läpi päätyen pyöreään huoneeseen, jonka keskellä oli valtava aktiivinen riimuinstallaatio kymmenien ellei satojen riimukerrosten mennessä päällekkäin. Pyöreän huoneen sisäseiniin oli kuitenkin kirjailtu varoittavia tekstejä: "Tässä on kahlittuna Lunafor, kansojen tuhoaja ja miljoonien henkien riistäjä, Kalthanien vihollinen, ja rikoksistaan tuomittu, lukemassa päiviään ikuisuuteen asti, sidottuna toiseen ulottuvuuteen ja ulottuvuuksien väliin. Älköön kukaan koskaan häntä vapauttako, tai näin tehdessään langetkoon hänenkin päälleen ikuinen kirous ja tuomitkoon pahan apurin rikoksistaan ikuiseen vankilaan ulottuvuuksien väliin."

Lunafor: "Nyt olet nähnyt. Vapauta minut."
Longa ei kuitenkaan halunnut, hän epäröi. "Ja mitä minä saan siitä, että vapautan sinut?"
Lunafor: "Kiitollisuuteni, ja mitä vaan haluat. Olen silloin velkaa sinulle vapauteni."
Longa tutki hetken riimutaikaa, ja kohtasi sitten näyn velhosta, jonka sielu kiersi riimuinstallaation keskellä kulkevassa taikaympyrässä. Velho käski Longaa: "Hmm? Aaa! Pakene! Älä anna sen viedä sinua!"
Lunafor repi velhon hengen takaisin riimutaian keskellä olevaan ympyrään: "Enkö sinusta ole jo kärsinyt tarpeeksi kauan? 15000 vuotta olen ollut täällä, tyhjyydessä, ainoa kosketukseni maailmaan on se huone, missä nyt olet."


Longan epäilys oli kasvanut pakokauhuksi, mutta Uentan Jemin voima tuntui uhkaavalta. Longa katsahti ylös aukkoon, josta oli tullut ja rakensi sitten sanakaan sanomatta liikemagiataian, jolla lentää pois. Uentan Jem oli kuitenkin nopeampi, ja pakoyritys pysähtyi siihen, kun valtavan massiivinen taika repi Longan sielun irti hänen ruumistaan. Longa vastasi taikaan voimakkaalla tuhomagialla, joka heikensi sielusta kiinni pitävää taikaa riittävästi, että Longan sielu pääsi taikuudesta irti ja pystyi palaamaan takaisin ruumiiseen, joka oli jo romahtanut huoneen marmorilattialle.

Longa kirkui: "HYVÄ ON! HYVÄ ON! LOPETA!"
Lunafor: "15000 vuotta! Auta minua!"
Longa kirposi itsensä ylös lattialta ja katsahti vielä ylös aukkoon. Lunafor seurasi Longaa tarkasti, ja jäädytti järven pohjan miljooniksi jääpiikeiksi, ja muodosti jääpiikeistä suuren käärmeen, joka alkoi hiljalleen luikerrella kohti Longaa.
Longa käänsi huomionsa äkkiä takaisin riimuinstallaatioon: "Joo JOO! Tuo EI auta yhtään."

Riimuinstallaation rakenne oli käsittämättömän monimutkainen. Se oli rakennettu seitsemästä kerroksesta, jotka keräsivät ja sitoivat paikalle magiaa suunnattomissa määrin. Kerrosten päälle oli rakennettu seitsemän kerrosta Järjestysmagialla siten, että avaruus itsessään kaareutui muodostamaan uusia riimujen kerroksia ja yhdisti jo olemassaolevia kerroksia lukemattomilla eri tavoilla. Näin syntyneiden noin 50 variaation päälle oli rakennettu viisi kerrosta, jotka kulkivat Todellisuusmagian avulla samanaikaisesti kahdessa eri ulottuvuudessa, ja moninkertaistivat riimutaian eri riimujen yhteydet. Kokonaisuus oli suunniteltu siten, että jokainen taso korjasi jatkuvasti jotain toista tasoa. Oli mahdotonta muuttaa yhtä tasoa kerralla, riimutaika täytyisi avata noin 150 kohdasta yhtäaikaisesti. Tämä oli Kalthanien ajan kovimpien maagien tekosia. Edes Uentan Jem ei ollut näiden 15000 vuoden aikana pystynyt taikaa rikkomaan.

Lunafor: "Olen saanut jo kontrollin siinä huoneessa missä olet, ja lähiympäristössä. Tunnen nämä vuoret jo paremmin kuin olen tuntenut mitään muuta. Mutta taika on rakennettu niin etten pääse siihen millään käsiksi... En täältä..."
Longa mietti siis, että olisiko hänen mahdollista päästä riimutaian keskelle ja siten pois Uentan Jemin taikuuden ulottuvilta. Kosketus riimutaikaan kädellä kuitenkin käänsi hänen ihonsa ylösalaisin ja monisti sen useisiin eri avaruudellisiin tiloihin harvinaisen kivuliaalla tavalla. Riimutaikaan ei ollut kävelemistä.
Longa: "No, näytä minulle sitten miten olet yrittänyt tätä taikaa avata. Haluan tietää."
Lunafor uskoi, epätoivoissaan, ja alkoi sitten pommittaa riimutaikaa eri puolilta kaikilla eri magianlajeilla. Kaikki yritykset näyttivät kilpistyvän viiteen riimutaian kerrokseen, jotka kulkivat kahdessa eri ulottuvuudessa. Ja... Longa tajusi tilaisuutensa tulleen.

Longa keskittyi maailman järjestykseen, ja otti kiinni Järjestysmagian pisteistä järven yläpuolella, ja niin nopeasti kuin mahdollista hän veti pisteet kiinni pyöreässä huoneessa oleviin toisiin pisteisiin. Samalla hetkellä kun teleportti muodostui, Longa astui siihen sisään ja käveli teleportista ulos järven yläpuolella. Hän ei aikaillut tai luullut olevansa turvassa, vaan sinkosi liikemagialla itsensä lentoon pois järven jäältä. Uentan Jem oli lähettänyt hänen peräänsä myös vahvan luonnonhengen, mutta Kalthanille sellainen ei ollut vastus. Suurehko määrä tuhomagiaa hajotti hengen ensin kolmeen, sitten viiteen, sitten kymmeniin eri maagisiin virtoihin, joista ei enää ollut vaaraa.

Longa ei palannut paikalle...
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 27, 2013, 14:09:42 kirjoittanut Nelsson »

Poissa Nelsson

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 300
 • Liked: 2
 • Northern Realms - pelisuunnittelija
  • Profiili
  • Northern Realms
Vs: [Bliaron] Magia
« Vastaus #19 : Syyskuu 23, 2013, 21:37:10 »
Olemme kehitelleet Bliaronin magian metafysiikan teoriaa. Tämä on niin deeppiä, että tästä ehkä pitää tehdä joku parempi julkaisu, ehkä blogata NR:n sivuille, mutta... LYHYESTI.

Järjestysmagia määrittää paikan, mittasuhteet, tilan.
Todellisuusmagia määrittää magian suhteen itseensä.
Aikamagia määrittää asioiden tapahtumisen.
Maailman muut määrittävät asiat ovat: Tuhomagia, Elämämagia, Materiamagia, Aistimagia, Ajatusmagia, Lämpötilamagia

Maailma jakautuu eri tasoihin, tavallaan ulottuvuuksiin sen suhteen miten järjestysmagia, todellisuusmagia ja aikamagia määrittää. Syvällä on olemassa mm. ajaton ulottuvuus, raa'an magian ulottuvuus (paikka, jossa magia on vain yhtä, eikä jakaudu magianlajeihin), sekä paikattomat puhtaiden magianlajien ulottuvuudet (tuhomagian ulottuvuus, elämämagian ulottuvuus...) On myös olemassa ulottuvuudet, joissa ei ole paikkaa ja aikaa (on vain puhtaat magianlajit, mutta mitään ei tapahdu, tai ajalla ei ole merkitystä), magian määritteitä tai aikaa (on vain paikka, ja tila) sekä ajattomat ja paikattomat puhtaiden magianlajien ulottuvuudet sekä tietenkin eeppinen raa'an magian staattinen ja paikaton ulottuvuus (jossa millään ei ole mitään väliä).

On ilmeisesti rajattomasti välitilaulottuvuuksia, joihin matkustaminen on tavallaan mahdollista (ei välttämättä tosin fyysisesti mahdollista).

TOE? Theory of everything? Joko se vihdoin tuli?
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 23, 2013, 21:39:39 kirjoittanut Nelsson »

Poissa Nelsson

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 300
 • Liked: 2
 • Northern Realms - pelisuunnittelija
  • Profiili
  • Northern Realms
Vs: [Bliaron] Magia
« Vastaus #20 : Syyskuu 23, 2013, 22:44:35 »
Ulottuvuusmatkailusta (Oskari Wäänänen 23.9.2013); sitaatteja

"Pelin kannalta tämä siis mahdollistaisi maailman osien syvemmän analysoinnin ja etäisyyksien ja kompleksisen maailman hankaluuksien ohittamisen.. Näissä magiaulottuvuuksissa siis etäisyyksillä ei ole merkitystä."
"Eri ulottuvuudet ovat tavallaan kompleksisuuden kuplia magiassa."
"Näin ollen järjestysmagian hallinnalla voidaan hahmottaa myös tästä todellisuudesta irrallisia todellisuuksia ja järjestysmagiaa muokkaamalla niihin voisi luoda yhteyden."

...

Lauri Niskanen: "diippii"
Julius Kuutti: "Diippii on"