Kirjoittaja Aihe: Freeform & Tracon Hitpoint 2017  (Luettu 382 kertaa)

Poissa verakatharina

  • Viestejä: 7
  • Liked: 0
    • Profiili
Freeform & Tracon Hitpoint 2017
« : Joulukuu 20, 2016, 11:34:59 »

Toista kertaa järjestettävä Tracon Hitpoint [size=inherit]https://2017.hitpoint.tracon.fi] pelitapahtuma järjestetään seuraavan kerran 4.-5.3.2017 Tampere-talossa, Tampereella. Traconin rinnalle noussut pelaamiseen keskittyvä Hitpoint panostaa ensi vuoden ohjelmassaan freeform-roolipeleihin ja tarjoaa kävijöille erinomaisen mahdollisuuden pelityyliin tutustumiseen. Tämä teksti avaa hiukan, että mistä freeform-pelaamisessa on kyse ja miten se eroaa esimerkiksi pöytäroolipelaamisesta tai liveroolipelaamisesta.Arttu Hanska ja Heidi Säynevirta avaavat freeformia ja tulevaa Tracon Hitpoint 2017-conia. Lue lisää:

http://loki.pelilauta.fi/?p=2350

Poissa Ilkka

  • Viestejä: 271
  • Liked: 0
    • Profiili
Vs: Freeform & Tracon Hitpoint 2017
« Vastaus #1 : Joulukuu 22, 2016, 15:07:19 »
Tämä oli hyvä artikkeli!


Freeformin suomenkielisestä yleisesittelystä on puhuttu vuosia. Tässä se nyt sitten on, sopivan tiiviinä, sopivan laajana, hyvin linkitettynä. Kiitos!


Puolella lauseella olisi ehkä voinut viitata amerikkalaiseen freeform-perinteeseen. Se mahtuu määritelmällisesti nyt esitettyyn eurooppalais-pohjoismaalaiseen, mutta on usein isompi (enemmän pelaajia, enemmän tiloja käytössä) ja painottaa vähemmän eläytymistä. Siinä on sellainen seurapelimäisempi ja ehkä strategiapelimäisempi fiilis. Lisäksi koska pelaajia on paljon ja he ovat usein hajallaan, pelinjohdon läsnäoloa ja ohjausta on selvästi vähemmän. Tapahtumissa pelattaviin freeformeihin kuuluu myös, etteivät kaikki pelaajat ole järin kiinteästi mukana pelissä. On siis selkeitä sivuhahmoja ja keskushahmoja.


Tunnelma saattaa olla myös tahattoman tai tahallisen kevyt tai koominen. Huumoria ehkä tarvitaan rakenteellisen ohuuden vuoksi.


Ehkä suomiskenessä tällaiselle pelaamiselle on jokin muu termi.


Ilkka
Ei sanoo: Eikö? Eiköhän!