Kirjoittaja Aihe: Kertsidunskun kronikat - Strategisointiketju, kertsillä pe 9.12. taas klo 15  (Luettu 5823 kertaa)

Poissa GoblinRat

 • Viestejä: 25
 • Liked: 0
  • Profiili
Tjaa-a. Jos aiotaan puskea aarteen luokse, on pakko keksiä fiksumpi tapa. Alakerroksen luolaörvelöt ovat selvästi kovempaa sorttia (nyt löytyivät ne kahden kestonopan mönkiäisetkin sitten, takana taisi olla vielä kovempaa settiä) ja asemat ovat sen verran pahat, ettei tuosta pusketa läpi millään parin murhahobon voimin. Kaatosaldo taisi olla massiiviset kolme, joten tässä hakataan joko päätä seinään todella kauan tai mietitään muita lähestymistapoja.

Toisaalta voi tietysti olla, että vastarinta ei ole yhtä kovaa kuin miltä näyttää. PJ taisi kuvailla mukana olevan nyt myös naisia, toisin kuin yläkerrassa (siis aktiivisten taistelijoiden joukossa), mikä kertoo minun nähdäkseni soturipulasta.

Pirullistahan on, ettei ole tietoa onko noilla möröillä myös alhaalla ruokavaroja. Todennäköisesti jonkinlaista hätävaraa ainakin on, juuri koska muuten olisi helppo näännyttää. Miten on, onkohan meillä mitään resursseja ryydyttää nuo pesiinsä sivistynein metodein, eli siis likaamatta puhtoisia käsiämme? Pumpataan koko luolakompleksi täyteen savua ja häkää (onhan meillä metsää) ja katsotaan alkaako jostain tupruttaa muuten? Jos ei, niin murhamotti valmiiksi luolan eteen ja pakoon yrittäjiltä henki pois kun hoippuvat ulos?

Poissa Dimori

 • Viestejä: 6
 • Liked: 0
  • Profiili
Pitää varmaan varustautua paremmin seuraavaa kertaa varten.

Jos saatais kunnollinen rivi varsijousia ja/tai jousipyssyjä ampumaan vapareita kilpiveikkojen takaa, kun vihollinen juoksee päin. Sleepit toimi hyvin, mut nukkuvien herääminen oli harmillista. Tarvitaan myös molotoveja isoja kasoja vastaan. L-klubilta tai Blaken labrasta vois myös löytyy jotain hyödyllistä tavaraa. Sit sitä reikää varten pitää tehä tikkaat, jotta siitä pääsee nopeesti ylös ja alas. Tiedustelijoiden nirhaamista vois myös yrittää.

Nyt kun meil on kans tuholimaa, pitäis teettää muutama erikoisnuolenkärki sitä varten, jotta voidaan assasinoida esimerkiks se nännikallo, kun se tulee näkyviin.

Pelaajien hautausmaalistaa ei oo varmaan päivitetty kovin ahkerasti. Pitäiskö ottaa pari vastuuhenkilöö siihen hommaan, vai koitetaanko vaan muistutella pelaajia, että käy ite pistämässä hahmonsa listaan, jos sattuu kuolemaan?

Poissa Dimori

 • Viestejä: 6
 • Liked: 0
  • Profiili
Luolamiesten tiedustelijat vois muuten koittaa sliipata, jolloin meillä olis ainakin yllätysasema

Poissa GoblinRat

 • Viestejä: 25
 • Liked: 0
  • Profiili
Hmm, juu. Sekin on totta, että alakerroksiin lähdettiin vähäisemmällä väellä ja valmiudella kuin millä ylös iskettiin. Varsinaisia sotureita oli kaksi (joista toinen käsipuoli), ja linjaa pitivät useassa kohtaa kepeävarusteiset seikkailijat ja jopa tietäjät. Jos ei muuta, niin tarvitaan ainakin enemmän raavasta lihasta eteen, ja kovempaa varustusta.

Yksi mitä voisi muuten vakavissaan harkita muun varustuksen lisäksi ovat vanhat kunnon caltropit. Luolamiehillä tuskin kovin kummoisia kenkiä löytyy, ja toisen reitin kylvämisen täyteen luulisi hidastavan selkäänrynnimistä aika reilusti. Nauloista luulisi jo vääntelevän ihan kivoja (tässä ollaan todnäk kuitenkin hakemassa vahvistusta Hiidensalmesta?) iltapuhteina. Ruosteisuus olisi oikeastaan etu tässä kohtaa, verenmyrkytys ja tulehtuneen märkivät jalkapohjat todennäköisesti haittaavat parinkin päivän ryydityksessä jo pahasti.

Lisää palkkamiekkojakin olisi tietysti hyvä saada, mutta tiedä sitten miten hyvin noita lohkeaa, kun edellisen katosivat jo...

Poissa GoblinRat

 • Viestejä: 25
 • Liked: 0
  • Profiili
Alkaa näyttää siltä, että nyt tarvitaan jo oikeasti jämäkkään suunnittelua jatkon kannalta. Noiden morlokkien bioaseet toimivat harmillisen tehokkaasti, ja etenkin viherliman viskominen päälle tulee olemaan ihan kammottava ongelma kohtapuoleen. Roiskuvat limakranaatit paskoivat jo kilpiä osumasta, ja PJ ainakin vihjaili, ettei panssariluokasta tule (ymmärrettävästi) olemaan mitään väliä. Lisäksi jokainen vetäytyminen tarkoittanee, että ne peijaiset käyvät lappamassa lisää limaestettä tielle.

Tarvittaisiin melkein jonkinlaista epäorgaanista suojaa, jonka avulla limakranaatteja oikeasti saadaan torjuttua. Matletit voisivat olla ihan jees, mutta mistähän sellaisia sitten tekisi? Valtavan metallikilven kanssa loppuvat tekotavat, rahat ja myös miesten voimat kesken. Toisaalta epäilen vahvasti, että vaikka tähän hätään selvittiinkin ilman kenenkään limautumista (paitsi kilpimiehen, joka limautui ihan eri tavalla), tulee tuo jatkon kannalta olemaan todella hankala tilanne.

Toisaalta sitten taas viherlimasta taisi totta puhuen olla enemmän haittaa villipakanoille itselleen. Unikaasuttaminen limalätäkköön teki melkoista tuhoa, ja hyvällä tuurilla siitä saadaan apua jatkossakin elleivät nuo sitten keksi jotain uusia ikäviä vastavetoja. Myös Näkymättömän Palvelijan käyttö liman lähmimiseen on hyvä idea, joskin sillä saadaan aikaan todennäköisesti enemmän kiusaa kuin suoranaista massatuhoa. Eteneminen tulee olemaan hyvin hankalaa, ja jollain ilveellä tuosta mössöstä pitää päästä läpi. Senkin jälkeen pitää tosin keksiä jokin parempi tapa limantorjuntaan.

Nyt olisi fantasiasankareilla (tai fantasiahahmoilla siis) tarvetta nykyaikaisille muovisille mellakkakilville ja kunnon HazMat-puvuille. Tjaa-a, millähän heitolla sitä pieni alkemisti keksisi ohimennen synteettiset materiaalit (ja vaadittavat valmistusmetodit ja muut triviaalit kikkailut)...

Poissa Dimori

 • Viestejä: 6
 • Liked: 0
  • Profiili
Tilanne rupes tossa olee omastakin mielestä hankala, kun ne heitteli niitä limapurkkeja koko ajan päin. Nyt tietysti tilanne on saattanut muuttua ton limahirviön jälkeen. Tuliko se jostain omasta reiästä vai niiden intiaanien tunneleista? Päästikö ne sen vapaaksi vai vaan väisti sitä vai söikö se niistä osan, aiheuttaen samalla pakokauhua.

Ennen ku saadaan selville, mikä se juttu on ja menikö se pois jo, ei pystytä tekee tai suunnittelemaan paljoo.

Vihollisen tasainen kuluttaminen sinänsä vois onnistua, jos sen toteuttaa hyvin:
-heitellään soihtuja niiden puolelle, että me nähään ne
-ammutaan nuolilla ja vasamilla, jolloin niitä kuolee ja mahollisesti kaatuu limaan
-sliipataan niitä, jotta saadaan kaadettua niitä lisää limaan
Niin kauan ku niitä kuolee huomattavasti enemmän ku meitä, homma sujuu periaatteessa. Välineet tietysti uhkaa loppua kesken ja kaupunkiin on matkaa viikko. Molotovit esim. olis tosi jepa :(

Mut jos se limahirviö on jääny sinne blokkaamaan reitin kokonaan, oon itekki valmis luovuttamaan.

Poissa GoblinRat

 • Viestejä: 25
 • Liked: 0
  • Profiili
Lokista päätellen porukka selvisi ulos paskamotista ja on nyt taas suunnilleen elävien kirjoissa ja auringon alla? Mitähän tästä eteenpäin? Heitän hienovaraisena, mutta sitäkin painokkaampana ehdotuksena, että emme enää palaa tuohon tuomion pesäkkeeseen. Alkaa olla aika hyvin selvillä, ettei siihen vihreään paskakuoppaan ole menemistä. Pahimmillaan se kosminen mörkökin aikoo jäänä sinne häsväämään, joten olisi ehkä hyvä etsiä vähän suopeampia seikkailuja.

Sotakin raivoaa yhä. Pitäisikö palata Hiidensalmelle katsomaan, miten pahasti asiat ovat fakkiutuneet poissaollessa? Mahtaako olla mitään muita saumoja, mistä voisi kilautella hieman irtonaisia kokemuspisteitä ja sotakassaa tulevan varalle?

(Eihän tästä koko savotasta tosin aivan tyhjin käsin palattu. Viimemetreillähän Kuslik, tuo Unkarin lahja maailmalle, löysi mätänevien ruumiiden joukosta ihan oikeaa loottiakin. Epäpyhästä nännirenkaasta voidaan saada varmasti jopa kymmeniä hopearahoja. Hintana vain kymmenien urheiden miesten henki, vielä useamman mielenterveys, kansanmurha ja Lodewijkin housut!)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 10, 2016, 20:54:27 kirjoittanut GoblinRat »

Poissa Dimori

 • Viestejä: 6
 • Liked: 0
  • Profiili
https://www.youtube.com/watch?v=6ABJVrRfr2Q

Katoin äsken tota videoo jossa arvostellaan Olimme sotilaita -leffan historiallista tarkkuutta ja käytiin läpi muutenkin Vietnamin sodan taustoja. Tajusin videon loppu vaiheessa et Finterpol on USA ja morlokit on Vietgong. Toisin sanoen me voidaan grindata tota vaik kuin pitkään, mut ei me voiteta ellei me tehä selvää läpimurtoo. :D

Et joo mun puolesta jätetään toi sikseen. Palataan Hiidensalmelle ja tehää jotain jännää gerillaryhmän kanssa tällä kertaa ja palataan joskus hakemaan se aarre oikeesti kunnon varusteiden ja miesten kera. Suolla on edelleen hiisiä mitkä pitää hoitaa ja Itäkukkuloilla ongelmia.

Poissa Sherrypie

 • Viestejä: 267
 • Liked: 1
  • Profiili
Tajusin videon loppu vaiheessa et Finterpol on USA ja morlokit on Vietgong. Toisin sanoen me voidaan grindata tota vaik kuin pitkään, mut ei me voiteta ellei me tehä selvää läpimurtoo. :D

Joko alkaa valjeta, miksi tätä peliä kutsutaan kaikella rakkaudella Fantasy-fucking-Vietnamiksi :D ?

Poissa Dimori

 • Viestejä: 6
 • Liked: 0
  • Profiili
Tajusin videon loppu vaiheessa et Finterpol on USA ja morlokit on Vietgong. Toisin sanoen me voidaan grindata tota vaik kuin pitkään, mut ei me voiteta ellei me tehä selvää läpimurtoo. :D

Joko alkaa valjeta, miksi tätä peliä kutsutaan kaikella rakkaudella Fantasy-fucking-Vietnamiksi :D ?
No nyt kun sanot... :o

Poissa GoblinRat

 • Viestejä: 25
 • Liked: 0
  • Profiili
Hmh, jos halutaan vielä dunskahtavampaa settiä tähän perään ylpeyden ja kunnian palauttamiseksi (tästä paskareissustahan ei muuten sitten puhuta koskaan kenellekään, menee maine ja uskottavuus ja ihan kaikki muukin), niin silloin Homeperseen suollahan itse Homeperse oksensi kartan, jossa näkyi liikkuva torni (tai jotakin muuta sellaista). En tiedä paikasta enempää, mutta kuulostaisi juuri sellaiselta luolastosetiltä mistä voisi kostua jotain. Homeperseellä itselläänkin oli yhtä sun toista, varmasti enemmän kuin mitä ehdittiin ohimennen nähdä. Toisaalta, voi olla että olisi parempi murehtia ainakin hetki tästä sodastakin.

Sotakassaa ei luolista saatu, joten nyt on mietittävä, mitä olisi mahdollista duunata ilman suuria rahavaroja. Saattaa tietysti olla, että setti on täysin revennyt käsistä johonkin suuntaan sen viikon aikana kun olimme poissa (vähän reilunkin kaiketi), mutta jos ei ole niin mikähän se seuraava askel olisi? Ilman isoja rahavaroja tuskin saadaan ainakaan lahjottua merirosvoja, mistä oli aikaisemmin puhetta. Hiisisissien pääjoukko soilla saattaa edelleen junnata paikoillaan, ja jatkon kannalta nekin olisi saatava pois. Soiden suunnalla taitaa olla muutenkin kaikenlaista hedelmällistä (Homeperseellä itselläänkin on aarretta, kuten myös Homeperseen suolla seisova hautaholvi josta paettiin viimeksi tuli perseen alla kun luurankokäsi käyttäytyi oudosti, ja se tornikin olisi siellä) josta voitaisiin hyötyä.

Kallistuisinkin siis itse suolle palaamisen kannalle, pääasiallisena ideana sissijoukon hävittäminen pois (joskin sivuhuomiona myönnän, että sissisotilaita vastaan taistelu omassa elementissään uskollisen fanatismin siivittäminä on varmasti yhtä sitä itseään, mutta jonkunhan se on tehtävä) ja mahdollisella luppoajalla muiden paikkojen siivoaminen valkoisen miehen rahalippaaseen. Jos tämä ei onnaa tai miellytä, niin sitten meidän on todennäköisesti paras lähteä putsaamaan muita vihollispesäkkeitä, jotka vielä ovat asioiden tiellä ja hidasteena. Ainakin ehdotuslistalla niitä on parikin. Erilaiset varmisteluoperaatiot ja asioiden taputtelut ovat tietysti mukavia, mutta eivät nähdäkseni niin suuria prioriteetteja kuin vihollisen selkärangan rusauttelu pieniksi ja näteiksi palasiksi.

Poissa Murska

 • Viestejä: 11
 • Liked: 0
  • Profiili
Joopa. Nyt siis tiedustelua tiedustelun päälle. Sissit on jätetty armeijan huoleksi noin for now ainakin, hiisikukkulat räjähtävät syliin mutta onko meillä oikeasti sinne resursseja? Asiaa sopisi miettiä, nyt on kuitenkin 2-3 -levelisiä hahmoja sekä levypanssaria ja muuta.

Piraatit olisi hyvä diplomatiseerata irti logistiikastamme, hiisidiplomatia on varmaan sodan seuraavan vaiheen juttu eikä nyt kiinni. Jokilinnakkeen tutkiskelu on tällä hetkellä käynnissä olevan retken idea. Kuurankukka jätetään sodan jälkeiseksi tavoitteeksi Dullahanin suhteen. Jättilinnake olisi kiva käydä katsastamassa jos olisi aikaa, sanoisin että saatettaisiin meidän resursseilla pärjätä jotenkuten tai jopa ihan hyvin ja siellä on varmasti aarretta. Mutta ei aikakriittisin asia juuri nyt.

Poissa GoblinRat

 • Viestejä: 25
 • Liked: 0
  • Profiili
Joopa. Nyt siis tiedustelua tiedustelun päälle. Sissit on jätetty armeijan huoleksi noin for now ainakin, hiisikukkulat räjähtävät syliin mutta onko meillä oikeasti sinne resursseja? Asiaa sopisi miettiä, nyt on kuitenkin 2-3 -levelisiä hahmoja sekä levypanssaria ja muuta.

Piraatit olisi hyvä diplomatiseerata irti logistiikastamme, hiisidiplomatia on varmaan sodan seuraavan vaiheen juttu eikä nyt kiinni. Jokilinnakkeen tutkiskelu on tällä hetkellä käynnissä olevan retken idea. Kuurankukka jätetään sodan jälkeiseksi tavoitteeksi Dullahanin suhteen. Jättilinnake olisi kiva käydä katsastamassa jos olisi aikaa, sanoisin että saatettaisiin meidän resursseilla pärjätä jotenkuten tai jopa ihan hyvin ja siellä on varmasti aarretta. Mutta ei aikakriittisin asia juuri nyt.

Itselleni tuli viime session pohjalta vähän sellainen kuva, että sota on tosiaan nyt lähtemässä "isommalle vaihteelle", kun nuo sotaa elävät ja hengittävät ritarinretaleet ovat ohjaksissa. Voi hyvin olla, ettei tässä ole enää paljoa vaiheita jäljellä, ennen kuin pusketaan jo oikeaa offensiiviä. Voi tietysti olla että olen väärässäkin. Silti, olisi hyvä miettiä kumpi noista kahdesta diplomatiseerattavasta, merirosvoista ja hiisistä, on se kriittisempi. Meillä on kassaa ihan hyvin nyt (joskin en ole ihan varma paljonko hiisiä jalokivet kiinnostavat?) ja loppupeleissä siitä on hyötyä vain jos se käytetään johonkin.

Olisikohan kenelläkään hyvää näkemystä siitä, että paljonko hiisistä koituu haittaa jos ne saadaan värvättyä vihollisen puolelle (tai vaihtoehtoisesti, hyötyä jos omalle)? Jos niistä saadaan edes melkein yhtä nasevaa sissijoukkoa kuin näistä hämähäkkifriikeistä, menee todella hikiseksi (toisaalta hyvin mukavaksi, jos itse saisimme samanlaista resurssia käyttöön). Toisaalta merirosvojen saaminen pois kiusaamasta (ja mahdollisesti jopa iskemään viholliseen todella nasevasti jos nuo saadaan pettämään ja selkäänpuukottamaan) olisi logistiikan kannalta varmasti oikein hyvä.

Kaikki ylimääräiset, marginaalisen hyödylliset (joskin rahakkaat) lisäjutut on parasta jättää siihen, jos aikaa löytyy jostain. Oma ehdotukseni on, että kun vain tästä tiedustelupestistä selvitään, niin pähkitään ovatko hiidet vai merirosvot loppusodan kannalta kriittisempi käsiteltävä, ja käsitellään. Voi olla että aikaa riittää kumpaankin, mutta en itse luottaisi siihen, että ainoastaan sodasta ja teurastuksesta tarkoituksensa löytävät puolielävät hirviöritarit ovat kauhean maltillista (tai ämpiväistä) sodanjohtoa. Haluavat todennäköisesti aloittaa oikean iskemisen niin nopeasti kuin pystyvät.
(Tietysti olisi varmaan mahdollista miettiä, saisiko sodanjohtoa muutettua jollakin tavalla. Toisaalta kysymys kuuluu, että kauanko tämä tilanne voi pysyä paikoillaan enää muutenkaan. Vihollinenkaan tuskin aikoo vain katsella loputtomiin.)

Ja Kuurankukasta meidän kannattaa tosiaan pysyä ehdottomasti erossa, kunnes tämä sota on klaarattu tai hävitty tai mitä nyt ikinä. Nouseva Dullahan tulee kaikella todennäköisyydellä olemaan pidemmällä tähtäimellä hirvittävä uhka ja kammottava vihollinen (Ai pohjoisesta nousee uhka, jonka rinnalla kuolevaisten sodat ovat pelkkää lasten kinastelua? Kuulostaa melkeinpä tutulta!), mutta se ei ole sitä ihan vielä. Kuurankukka voisi olla ihan oikeasti vastaveto tähän (joskin jää nähtäväksi, millaisia seurauksia muinaismahdin vapauttamisella ihmisten aikaan oikein onkaan), mutta juuri nyt se todennäköisesti vain sekoittaisi ja mylläisi kuviota pahasti.

Tietysti jos sota ollaan häviämässä ihan oikeasti ja Hiidensalmi jää tähän saatananpalvontamyllyyn, niin kaikin mokomin joku voisi käydä vetämässä läksiäislahjana Kuurankukan arkkupakastimesta kannen auki. Jääpähän muiden päänvaivaksi...
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 28, 2016, 05:01:30 kirjoittanut GoblinRat »

Poissa EeTee

 • Viestejä: 5
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kertsidunskun kronikat - Strategisointiketju, seuraava pelikerta 1.3.
« Vastaus #28 : Maaliskuu 01, 2016, 17:16:40 »
Pelimekaanisesti useimmat hiidet ovat huonosti varusteltuja ihmisiä (ainakin kunnes vihollinen alkaa varustella niitä), eivät hämähäkin heimon tasoa. Riskinähän on että ne liittyvät vihollisen puolelle kostaakseen kokemansa sorron ja vihollisen kenties lupaaman elintilan ja vallitsevien valtarakenteiden muutoksen toivossa. Niiden värvääminen meidän puolelle voi olla ongelmallista; realistisempaa voisi olla suostutella ne jäämään selkkauksen ulkopuolelle. Jos katsoo että mitä meillä on tarjota (rahaa ja rikkauksia), niin jokirosvojen suostuttelu lienee helpompaa. Paitsi jos joku löydetyistä aarteista osoittautuu nimenomaan muinaiseksi hiisireliikiksi tai jotain.


Poissa GoblinRat

 • Viestejä: 25
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Kertsidunskun kronikat - Strategisointiketju, seuraava pelikerta 8.3.
« Vastaus #29 : Maaliskuu 02, 2016, 04:12:02 »
Nyt pelisession jälkeen hiisiheimojen tilanteelle kohautettiin vähän olkia, ja asia jätettiin herran ja parin puolisatunnaisen diplomaatin huomaan ja noppailtavaksi. Saattaa siis olla että menee johonkin tai sitten ei (ties vaikka julmat jumalat satunnaiskohtaus-murhaisivat koko porukan matkalle), mutta loppujen lopuksi tuon katsottiin kaiketi olevan toissijaisempi kuin merirosvot ja tiedustelu. Seuraavana vuorossa onkin kaiketi tiedustelu, eli olisi varmaan hyvä miettiä ennakkoon jonkinlaisia suunnitelmia sen varalle.

Finnsmouth ja temppeli pitäisi saada katsottua lähempää ja tarkemmin, mikä tarkoittaa pakollakin että jonkun tai joidenkin on päästävä paikan päälle. Nähdäkseni tähän on kaksi pääasiallista keinoa: joko animeninjaaminen (hiiviskellään hiljaa kuin varjot pimeässä ja vielä vähintään puolet näkymättömämpinä) tai sitten se historiallisempi ninjaaminen (soluttaudutaan paikalle satunnaisina juntteina ja näytetään siltä kuin meidän kuuluisi olla paikalla). Kummassakin on riskinsä, mutta kallistuisin mieluummin ainakin itse ihan vain soluttautumisen puolelle. Sitä on vaikeampi mokata ihan yhtä nopeasti ja täydellisesti, ja asioita pystyy tarkkailemaan lähempää. Vihollisen riveissä kuitenkin on paljon palkkamiekkoja sun muuta sekalaista joukkoa, ja perusmääräinen seikkailijaseurue on juuri sopivan epämääräistä settiä, ettei se tässä yhteydessä näytä yhtään epämääräiseltä.

Pieni päänvaiva on tietysti se, että Hiidensalmesta marssi juuri muutamankymmentä turhautunutta ja ahdistunutta pakolaista Finnsmouthin suuntaan, tarkoituksenaan löytää edes vähän vähemmän rikki revitty elämä. Jos noita ei mikään tapa tien päälle vaan pääsevät esimerkiksi Finnsmouthiin majoittumaan (toisaalta työvoima varmasti kelpaa, toisaalta saattavat ottaa hengen pois vihollisen potentiaalisina vakoojina tai jotain?), on jopa jonkinlainen riski että osa seikkailijaseurueesta on tunnistettavissa. Kaikki vähänkään isompileveliset tai enemmän näkyvillä olleet puoliuniikit ovat sellaisia, jotka paskalla tuurilla saatetaan jopa tunnistaa jos Finnsmouthista nyt löytyy pidempään meidän leirissämme oleskellutta porukkaa. Tai jos Hiidensalmessa on ihan vain pyörinyt vakoojia. En usko, että riski on mitenkään valtava, mutta toisaalta sitä on turha ottaa jos voidaan välttää.

Eli siis, varmaan tarvittaisiin suht obskuuri soluttautuja tai pari. Käytännössä sovellettavaa kaukoputkea ei ole taidettu ikävä kyllä vielä keksiä, siitäkin olisi melkoisesti hyötyä tässä touhussa...