Kirjoittaja Aihe: [hahmokirjoitustalkoot] Kagematsu  (Luettu 1101 kertaa)

Poissa Kuusikeiju

 • RST
 • Viestejä: 1009
 • Liked: 7
  • Profiili
[hahmokirjoitustalkoot] Kagematsu
« : Kesäkuu 11, 2015, 11:01:57 »
Olisiko siistiä siirtää Kagematsu pöytäpelsitä larpiksi? Minusta olisi, mutta en jaksa kirjoittaa kaikkia hahmoja.

Kylän kaikki miehet ovat poissa: kovat ajat ovat pyyyhkäisseet maakunnan yli ja uhka lähestyy kylää. Reilu tusina naista on jäljellä odottaen uhkaa. Sitten, yllättäen yksinäinen soturi saapuu kylään: saavatko naiset soturin jäämään ja suojelemaan yhteisöään? Ja onko soturista siihen?

https://kagematsu.wordpress.com/kagematsu-rules/ (pöytäpelin vanhemman laitoksen säännöt)

Tästä pöytäpelistä saisi dynaamisen larpin. Tiiviit hahmot (alle 20), suljettu ympäristö, helppo etsiä pelipaikka ja helppo siirtää settingistä toiseen. Jopa lautapelin pelimekaniikka on kätkettävissä larpin rakenteisiin siten, ettei se haittaa pelaamista, mutta tuottaa pelin aikana jännitystä ja lopussa kaikkien kannalta dramaattisen huipennuksen, jonka lopputulos riippuu siihen asti pelatusta pelistä, mutta on silti vaikeasti ennustettava.

Minimitekijäksi koituvat kuitenkin hahmot. Peliin tarvitsisi naisten kyläyhteisön. Ajattelin testata kirjoittamisen ulkoistamista. Kirjoita larppihahmon kuvaus seuraavilla spekseillä:

- Miljöö on epämääräinen lauhkean vyöhykkeen mukakeskiaika (helpompi ja uskotttavampi propata kuin Japani). Hahmot eivät osaa taikuutta.
- Jos tahdot nimetä hahmon, käytä suomenkielisiä kuvailevia nimiä (Kielo, Siro, Lumikko, Syyssade...). Voit antaa vaihtoehtoisesti hahmolle koodinimen (=Kiltti, Poikatyttö, Muori...).
- Hahmon voi sidostaa muihin aiemmin kirjoitettuihin hahmoihin, mutta ei ole pakko. Pelinjohto täydentää hahmoja sitoakseen niitä toisiinsa.
- Kukaan hahmoista ei ole (vakavasti otettava) taistelija.
- Kylästä vietiin miehiä vuosi sitten sotaan. Kaksi viikkoa sitten loputkin miehet pakkovärvätttiin ja he marssivat pois. Huhutaan, että vihollisjoukoilla on puolellaan yliluonnollisia voimia ja jokaista miestä tarvittiin epätoivoisessa taistelussa. Kylä on ainakin viikon kävelymatkan päässä rajalta, mutta viimeiseen viikkoon mitään huhuja ei ole kuulunut, eikä kylään ole saapunut yhtään tuttua tai vierasta.

Tästä saisi helposti muunneltavan ja uudelleenpelattavan larpin. Osallistuneet saavat halutessaan lopussa koko valmiin materiaalipaketin. Eli testataan onnistuuko hahmokirjoitus foorumivoimin. Laitan yhden esimerkkihahmon madaltamaan kynnystä:
Uusia Roudan maa -roolipelejä saa minulta
hintaan 42 (laita yksityisviestiä)

Poissa Kuusikeiju

 • RST
 • Viestejä: 1009
 • Liked: 7
  • Profiili
Vs: [hahmokirjoitustalkoot] Kagematsu
« Vastaus #1 : Kesäkuu 11, 2015, 11:18:04 »
 Kielo
Neito, jonka  olisi jo aika mennä miehelään, mutta sota lykkäsi häitä. Omanarvontuntoinen, seurallinen joskin paikoitellen turhan koppava.
Kielo inhoaa tilannetta sydämensä pohjasta. Hän ei tahdo olla riippuvainen muista, eikä tehdä vaikeita valintoja tai raskasta työtä. Kaikki mitä tyttö tahtoo, on päästä hyviin naimisiin sellaisen miehen kanssa, joka palvoisi maata Kielon jalkojen alla. Sääli sinänsä, ettei tyttö ole koskaan tavannut sellaista miestä. Satuprinssi saisi saapua valkealla ratsulla, mutta sen sijaan kylän porteista on lappamassa pelkkää kärsimystä ja kuolemaa.
                           Jos osaisit jotakin oikeasti hyödyllistä, olisit jo lähtenyt. Mutta sinun parhaat taitosi ovat olleet lähinnä kunnian ottaminen toisten tekemästä työstä, vastuun huomaamaton välttely ja se, miten saadaan houkuteltua muut tekemään töitä puolestasi. Olet aina ollut hyvä pyytämään muita mukaasi, oli tarkoitus tehdä mitä tahansa ja samalla oma vastuusi on jäänyt vähemmälle. Puhut mielellään. se tulee luonnostaan, puhuessa ikäviä asioita ei tarvitse miettiä ja raskaita töitä ei voi tehdä samalla kun puhuu.

                           Tämä tilanne hirvittää sinua. Jonkun pitäisi tehdä jotakin. Jonkun pitäisi kantaa sitä vastuuta. Ehkä jonkun vanhemman, kokeneemman tai uhrautuvamman. Tai kenen tahansa. Et tahdo jäädä kuolemaan tai alistua tyynesti koittavaan kauheuteen. Omatkin sotajoukot ovat ihan riittävän paha asia, saati vihollisen joukko tai kuolonritarien armeija tai mikä niillä nyt on pelottteenaan.
 Sinulla ei ollut kylän miesten joukossa ketään mielitiettyä. Tämän kylän parhaat miehet olivat varattuja ja vapaat pojat maitopartaisia lössöhousuja tai inhottavia hampuuseja. Sekä äitisi on että isoäitisi oli hyviä kertomaan tarinoita ja olet saanut niiden kautta paitsi näkemyksiä siitä, miten asioiden tulisi olla, myös taitavan tavan kertoa asiasi. Mutta sinä et kerro satuja vaan tosia.
 Kielo on kylän katalyytti, joka rohkaisee ja ärsyttää muita toimimaan ja tekemään ratkaisuja. Hän on tarvittaessa kärkäs arvostelemaan muita, ikäisekseen reipas, sanavalmis ja itsevarma. Sisällä velloo  ahdistus ja elämänjano, jota saa Kielon tiuskimaan ja tuittuilemaan. Jonkun pitäisi tehdä jotakin. Ja kukaan ei tee mitään, niin miksi tässä istuessa ja odottaessa kuolemaa sitten pitäisi pitää kiinni kaikista turhista säännöistä, tavoista ja saakelin kohteliaisuudesta?

 
Uusia Roudan maa -roolipelejä saa minulta
hintaan 42 (laita yksityisviestiä)

Poissa Indust

 • Viestejä: 152
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: [hahmokirjoitustalkoot] Kagematsu
« Vastaus #2 : Kesäkuu 12, 2015, 10:42:20 »
Esimerkistä päätellen hahmojen on siis tarkoitus olla puolivalmiita raakileita (tai conipeliin sopivia pikahahmoja), ei erinomaisia loistavan pelifiiliksen tarjoavia täysin pelivalmiita mestariteoksia?
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 12, 2015, 10:45:26 kirjoittanut Indust »

Poissa Kuusikeiju

 • RST
 • Viestejä: 1009
 • Liked: 7
  • Profiili
Vs: [hahmokirjoitustalkoot] Kagematsu
« Vastaus #3 : Kesäkuu 12, 2015, 14:16:56 »
Kummatkin käyvät. Puolivalmiita reekileita on helpompi ja nopeampi tuottaa kuin niitä mestariteoksia. Ja tuommoiseen alle neljän tunnin peliin ei ehkä kannata ihan hirveästi resursoida. Eli siitä vaan pöytälaatikosta hylättyjä tai kierrätettyjä hahmoja heittämään.
Uusia Roudan maa -roolipelejä saa minulta
hintaan 42 (laita yksityisviestiä)