Kirjoittaja Aihe: Baltic D&D (Mentzer Basic (punalaatikko) D&D)  (Luettu 1837 kertaa)

Poissa Gilgameth

 • Viestejä: 8
 • Liked: 0
  • Profiili
Baltic D&D (Mentzer Basic (punalaatikko) D&D)
« : Tammikuu 16, 2015, 16:43:02 »
Tervehdys

Syksyllä alkoi historialliseen Eurooppaan sijoittuva kampanja joka koko uuden vuodden puolella sääntöjen vaihdon Wanhaan Basic D&D:hen, kirjoittajana herran Mentzer. Kyseessä on sama laitos joka on myös aikoinaan suomennettu. Ongelma on että meitä voisi olla muutama lisää.

Kampanja sijoittuu löyhästi Hansa-liiton aikoihin Itämerelle, tällä hetkellä keskuksena on Danzigin kaupunki nykyisen Puolan pohjoisrannikolla. Ajanhetki on jossain 1400-luvun puolivälissä, toistaiseksi ei ole tarkemmin määritetty. Kampanja ei yritä ollaan millään tavalla historiallisesti tarkka, meillä on kartta ja siellä tuttuja paikannimiä. Lisäksi historiallisesta jatkuvuudesta ei välttämättä pidetä kiinni, jos joku hieno historiallinen tapahtuma ei aivan päivälleen sovi niin se voidaan huoletta napata peliin mukaan.

Kampanja on vahvasti OSR henkinen. Peli on pelaajalähtöinen, on pelaajien omasta aktiivisuudesta kiinni mitä he tekevät. Maailmassa tapahtuu kaikenlaista ja tavernoista kuulee huhuja mielenkiintoisista asioista. Yleensä huhujen tutkiminen on jollain tavalla vaarallista ja onnistuminen on kaikkea muuta kuin varmaa. Onnellinen loppu (ja aarre) on ansaittava. Tämä on puhtaasti haastepeliä jossa pelinjohtaja on neutraali maailman pyörittäjä eikä fuskaa nopanheitoissa jotta hahmot säästyisivät pahassa paikassa hengissä. Toisaalta jos pelaajat keksivät nerokkaan ratkaisun tai tuomionpäivän aseen niin sitä ei heiltä pois oteta pelitasapainon vuoksi, joku tosin voi sen varastaa.

Hahmoja myös tulee kuolemaan, syksyn aikana taisi tulla puolen tusinaa pelaajahahmon ruumista ja lisää tulee jos arvioi tilanteen väärin eikä ehdi juosta karkuun. On myös mahdollista tehdä useampia hahmoja valmiiksi hahmotalliin ja valita sieltä aina sopiva tyyppi aina session alussa mikäli edellinen sessio päättyi sivistyksessä. Tällä tavoin on mahdollista kokeilla useampia hahmoja jos kiinnostusta moiseen löytyy.

Säännöt ovat lähtökohtaisesti Mentzerin D&D suoraan sääntökirjasta järkeistettynä, esim. papit saavat käyttää miekkaa yms. tämän kaltaisia juttuja. Lisäksi säännöt eivät ole kiveen hakatut vaan niitä muokataan järkeviksi jos pelissä jotain kaivataan.

Peliä pelataan viikottain sikäli kun pelinjohtajalla ei ole esteitä ja kolme pelaajaa ilmaantuu paikalle. Pelipaikka on Pihlajistossa pj:n kämpällä, yleensä klo18-21+, ilmoittautumiset hoidetaan Doodlella. Lisäksi pelit varmistetaan peliporukan sähköpostilistalla.

Pelinjohtajana toimii Tuomas Lempiäinen, yhteyttä saa irkkissä nikillä Gilgameth, tai sähköpostilla tuomas [piste]  lempiainen [at] gmail [piste] com tai suoraan tähän ketjuun. Lisäksi pyrin olemaan kertsillä viikoittain.

Jos minkäänlainen kiinnostus heräsi niin eikun ottamaan yhteyttä jollakin yllä mainituista tavoista. Tällä hetkellä haetaan 1-2 pelaajaa jotka kykenevät pelaamaan viikoittain tai vähän useampia jos ehtii pelaamaan harvemmin.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 09, 2015, 23:18:12 kirjoittanut Gilgameth »

Poissa Sherrypie

 • Viestejä: 267
 • Liked: 1
  • Profiili
Vs: Baltic D&D (5. laitos)
« Vastaus #1 : Tammikuu 18, 2015, 22:36:00 »
Hahaa, sait vihdoin ihan formaalin mainoksenkin aikaan, hieno homma. Tätäpä sitten mainostelemaan vaan niin pääsevät vitoslaitoksesta kiinnostuneet pelipöydän ääreen.

Poissa Gilgameth

 • Viestejä: 8
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Baltic D&D (Mentzer Basic (punalaatikko) D&D)
« Vastaus #2 : Helmikuu 09, 2015, 23:11:46 »
Kampanja on koki tänään suuren muutoksen ja sääntöjärjestelmä vaihtui erittäin perinteiseen myös suomennettuun punalaatikko D&D:hen.

Sääntöjärjestelmän vaihdos toivottavasti kirkastaa pelin kantavan idean eli Old School haastepelaamisen ohjenuorina toimivalla säännöstöllä jota sovelletaan tilanteen mukaan ja tarvittaessa kehitetään uutta käyttäen vanhaa ohjenuorana.

Alkuperäistä 1. viestin ilmoitusta on myös muokattu.

Kaikki joukolla D&D:tä pelaamaan, tällä hetkellä pari pelaajaa mahtuu! Yhteyden otot tähän tai irkistä nimimerkille Gilgameth.

Poissa Gilgameth

 • Viestejä: 8
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Baltic D&D (Mentzer Basic (punalaatikko) D&D)
« Vastaus #3 : Helmikuu 24, 2015, 10:19:28 »
Kampanjaa on pelattu punalaatikon säännöillä nyt pari sessiota ja toistaiseksi valtakunnassa kaikki hyvin.

Lisää materiaalia ja sessioraportteja kampanjaan löytyy pj:n blogista: http://addermanor.wordpress.com

Poissa Gilgameth

 • Viestejä: 8
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Baltic D&D (Mentzer Basic (punalaatikko) D&D)
« Vastaus #4 : Helmikuu 25, 2015, 10:11:51 »
Tilanne päivitys kampanjaan, tällä hetkellä pelaajia on riittävästi joten uusia pelaajia ei tällä hetkellä mahdu mukaan.

Ilmoitan tässä ketjussa jos tilanne muuttuu.