Kirjoittaja Aihe: Peliketju  (Luettu 3684 kertaa)

Poissa Sam!

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 840
 • Liked: 3
 • Sami Koponen
  • Profiili
  • Mythopoeia: blogi tarinankerronnasta
Peliketju
« : Elokuu 21, 2014, 15:04:19 »
No niin, tänne sitten se varsinainen pelaaminen. Luulen, että joudumme vähän hakemaan hyvää pelitapaa tässä aluksi, mutta eiköhän se siitä mennessä rupea selkenemään.

Tarkoitukseni on käsitellä peliä pöytäpelaamisesta tuttuun tyyliin eli että PJ esittää tilanteen, pelaajat saavat reagoida ja PJ kertoo reaktioiden tulokset. Sitten PJ syöttää taas uutta tilannetta. Tarkoitus on, että yksi tällainen kierros kuvaa pelissä yhden viikon tapahtumia. Teillä on siis omia vastauksianne kirjoittaessanne varaa käyttää viikon verran peliaikaa eli ajatelkaa laajemmin kuin hahmon välitöntä reaktiota johonkin.

Esimerkiksi jos PJ kuvaa tilanteeksi, että poliisit tekevät ratsian, niin älkää tyytykö vain siihen, että hahmo pakenee paikalta. Jatkakaa toki, mitä hahmo tekee myöhemmin viikon aikana, esimerkiksi tulee myöhemmin tilanteen rauhoituttua kuulemaan pomon ohjeita, ehdottaa vasikan etsimistä (koska mistä ne poliisit muuten olisivat tienneet tänne tulla) ja mieluusti ryhtyy itse etsimään.

Koska hahmot ovat jonkin verran yhteistyössä keskenään, niin voi olla, että teidän pitää ensin vähän neuvotella keskenään ennen kuin saatte siirtonne valmiiksi. Tehkäämme siis niin, että kun olette valmiit päästämään PJ:n säätämään tekojenne seurausten kanssa, niin kirjoittakaa kukin viestinne loppuun: Sellaista oli elämä gangsterien kulta-aikana. Se on merkki minulle, että rupean pyörittämään systeemiä nopanheittoineen ja seurausten kuvaamisineen.
Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Pelintekijän blogi: Efemeros

Poissa Sam!

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 840
 • Liked: 3
 • Sami Koponen
  • Profiili
  • Mythopoeia: blogi tarinankerronnasta
Viikko 1
« Vastaus #1 : Elokuu 21, 2014, 16:15:29 »
... 3, 2, 1 - Hyvää uutta vuotta!

Valkoiset lumihuitaleet ovat kauniita kuin leijailevat tähdenlennot, mutta ne sulavat heti katukivetykselle laskeuduttuaan. New Orleans herää uuteen vuoteen toiveikkaana: liikekeskustassa on edelleen meneillään suuri julkisivuremontti, jossa pyritään vanhan kaupungin modernisointiin. Uudenvuodenpuheessaan pormestari Blackthorn valaa uskoa siihen, että New Orleans on hieno kaupunki niin asukkaille kuin turisteillekin. "Bisnes is progress", hän kannustaa kukoistavan teollisuusalan yrittäjiä.

***

Perheen yhteisestä päivällisestä ovat vain tähteet jäljellä, kun väki nousee pöydästä. Caitriona ryhtyy kuuliaisesti korjaamaan astioita pöydästä sillä välin kun miesväki siirtyy salongin puolelle nauttimaan tupakasta ja kevyestä jutustelusta.

"Niall, poikaseni", Jacques aloittaa isällisesti samalla kun sytyttelee sikariaan. "Laki ja tuomioistuimet ovat sitä varten, että ne kertovat mikä on oikein ja mikä väärin. Viisaat miehet ovat siellä töissä. Silti maastamme löytyy sellaisia, jotka luulevat tietävänsä paremmin. Niin kuin nyt tämä isä Coghlan, joka pitää alkoholista nauttimista syntinä, vaikka rikos on vain valmistaa tai myydä alkoholia. Coghlan saattaa saarnoillaan ärsyttää vääriä tai jopa vaarallisia ihmisiä. Olisi hyvä, jos voisit puhua hänen kanssaan. Saisit hänet varmasti ymmärtämään tilanteen vakavuuden", hän sanoo aitoa huolta äänessään.

***

Kirjanpitäjä poistuu tilikirjat kainalossaan ja jättää lähtiessään työhuoneen oven auki. Gasparo Fantonè näkee sisään astuessaan Jacques Mendizin asettavan juuri levyä levysoittimeen. Jazzin sävelet saattavat Mendizin työpöytänsä taakse.

"Puhun suoraan, herra Fantoné, pidän siitä mitä teette", Mendiz sanoo istuutuessaan työtuoliinsa. "Teidän asiantuntemuksenne alkoholin laadun suhteen on ollut meille hyödyksi jo useamman kerran. Valitettavasti", Mandiz keskeyttää lauseensa sytyttääkseen savukkeen. Hän vetää kiireettömästi savua ennen kuin jatkaa: "tällä alalla tarvitaan muutakin kuin asiantuntemusta. Kyse on myös markkinoiden tuntemisesta ja hallitsemisesta. St. Claude Avenuella operoi useampikin jengi, jotka luulevat pystyvänsä tähän. Mitätöntä katukauppaa toki, mutta sinulle se on tilaisuus näyttää taitosi. Aja jokin roskaväen joukko pois apajilta, niin vakuutat minut siitä, että pystyt muuhunkin kuin alkoholin laadunarviontiin. Ota toki Stanley Walsh mukaasi, keksit hänelle varmasti jotain käyttöä."

***

"Hei Tom", tuttu ääni kuuluu heti kun huoratalon ovi on sulkeutunut Rhomban takana. "Sanohan, eikö sinulle maistui kunnon ryyppy tuon päälle?" Tinderman sanoo. Tyypilliseen tapaansa Tinderman on yrittänyt pukeutua kunnolla, mutta paidan rypyt ja puvun takin puuttuva nappi kielivät, että mies on enemmän show'ta kuin totta. "Minä tarjoan. Kun kerran satumme olemaan menossa samaan suuntaan, niin kenties ehtisit myöhemmin poiketa vedonlyöntitoimistolla. Meillä on eräs hankala asiakas, joka on vähän liian läheinen neiti Onnettaren kanssa", hän selittää ja lisää puhuen hitaasti, koska epäilee Tomin järjenjuoksua, "hän menestyy liian hyvin." Tinderman vilkaisee ympärilleen ennen kuin jatkaa: "Hänen sopisi hoitaa vedonlyöntinsä välillä jossain muualla. Voisit varmaan vähän motivoida häntä noilla mustilla kourillasi."
Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Pelintekijän blogi: Efemeros

Poissa TsilariTzeentch

 • Viestejä: 5
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Peliketju
« Vastaus #2 : Elokuu 21, 2014, 20:30:11 »
Tom

Hänellä oli ristiriitaiset tunteet. Samaan aikaan Tom oli onnellinen,  että äiti ei ollut tässäkään ilotalossa. Tosin äiti oli edelleen kadoksissa. Tom ei ollut edes varma miltä äiti näyttäisi nyt. Hän muisti kasvot vain lapsuudestaan, mutta tunnistaisi tämän varmasti.
Turhautumista hänen oli onnistunut purkaa kahteen seuralaiseen kelpo hinnalla.
Ovesta ulos päästyään fiilikset saivat lisää mutkia vuoristorataansa, kun Tinderman osui, kuin sattumalta paikalle. Tom oli jatkamassa matkaansa, mutta rahaakin tarvitsisi tienata.

Lähistöllä oli pieni ravintola, jonka sisään miehet astuivat yhdessä. Tiskin takana työskentelevä mies lopetti astioiden pesemisen ja katsoi kalpeana sisään  astunutta parivaljakkoa. Tinderman tuo rasvainen äkkiseltään ylennyt pyrkyri tuuletti hienhajunsa koko ruokailutilaan. Tämä mies kävi kerran kuussa perimässä korvausta palovakuutuksesta,  mutta nyt hän oli liian aikaisessa ja mukana oli myös hänen "taistelukoira". Yhdessä pöydässä neljän keski-ikäisen miehen joukko pelasi korttia. Ryhmän puheensorina katkesi samalla hetkellä, kun parivaljakko astui sisään. Tom ja Tinderman kävelivät kohti tiskiä.
"Mistä sinä, Filippo noin iloiseksi tulit?", Tinderman kysyi pilke silmässään ravintolan pitäjältä.
"Tuota... merde!.. ei vielä ole maksun aika", mies änkytti
"Ei. Ei todellakaan ole minun bisnesten aika.", Tinderman sanoi äänensävyllä, joka oli uhkaavan ja leppoisan sävyinen samaan aikaan, "Hoidetaan sinun bisnestä välillä. Pullo parasta tavaraasi ja kaksi lasia."
Korttia pelaavat miehet palautuivat jännityksistään ja jatkoivat vaimealla äänellä keskusteluaan. Tom ja Tinderman istuivat nurkkapöytään mahollisimman kauas muista. Tom riisui polvipitkän päällystakkinsa ja hattunsa. Hän tahtoi tietää yksityiskohtia seuraavasta keikastaan.
Filippo toi pöytään tarjottimella etiketittömän pullon kirkasta juomaa ja kaksi lasia.
"Jos talo tarjoaa niin saanko kalustovakuutuksen palovakuutuksen marginaaliin?", hän kysyi hermostuneesti naurahdellen.
"Siis mitä?", Tinderman kääntyi tuolissaan virnuilevaa ranskalaista kohti.
"Niin jos... jos ei pöydät ja tuolitkaan hajoaisi vaikkapa termiittien takia?"
"Harkitsen sitä. Mene pois. Pitää jutella Tomin kanssa. Tämä ei liity sinuun."
Filippo kompuroi takaisin tiskin taakse ja sieltä keittiöön.

"Niin Tom. Joku juutalainen nätti poika tuli pelihallille ja alkoi voittamaan. Hän vei meiltä rahaa, tajuathan."
"Nätti poika voitti paljo rahaa.", Tom vastasi.
"Monta kertaa.", Tinderman tarkensi ja joi lasinsa tyhjäksi ja kaatoi toisen Paukun itselleen.
"Nähdään huomenna vedonlyöntitoimistolla niin näytän kuka se on.", Tinderman kumosi kurkkuunsa toisen lasillisen ja Tom joi myös omansa tyhjäksi, "Juodaan nyt loppuun nämä vielä...", Tinderman kaatoi lasit täyteen ja loi kasvoilleen ilkikurisen ilmeen, "...Sitten näytetään fransmannille, miten termiitit syö puuta."
Tom luuli tajuavansa, että kohta täytyy rikkoa jotain, mutta varmistaakseen loi kysyvät ilmeen Tindermaniin.
"Minä annan merkin niin heität tuolin ikkunan läpi."
Tom hymyili. Tinderman keksi aina sikamaisia temppuja suojelukohteiden varpaillaan pitämiseen. He nousivat pöydästä ja kävelivät ovelle.
"Kalustovakuutus on kunnossa Filippo, mutta lasimestari saa sinusta uuden asiakkaan!", Tinderman huusi ovelta ja vinkkasi Tomille silmää. Tom tarttui lähimpään tuoliin ja heitti sen ikkunan läpi kadulle. Lasinsirpaleet helisivät maahan.
"Koska tuoli on ehjä vielä niin voit olla varma, että termiitit eivät ainakaan liikettäsi vaivaa!"

Seuraavana iltana Tom tuli vedonlyöntitoimistolle sopivassa liivipuvussa. Riisuttuaan päällystakkinsa hän näytti lähes tavanomaiselta palvelijalta. Käynnissä oli bingo. Tom tiesi, että arvotulla pallolla ei ollut väliä, koska oikeat numerot oli jo päätetty ja tieto oli annettu siitä maksaneille. Pääosin perheen liikekumppaneille.
Tinderman näki Tomin ja viittoi häntä pelisalin ovelle.
"Noniin. Tuo kaveri. Musta puku ja paksut pulisongit."
Tom haki silmillään kohteen, mutta vältti katsomasta suoraan.
"Seuraavaksi jaetaan eilisen soutukilpailun voitot. Voisit keksiä jotain silloin."

Mies ei voittanut bingossa, mutta ampaisi vedonlyönnin voiton jakoon heti, kun asiasta kuulutettiin. Tom lähestyi miestä huomiota herättämättä ihmisten järjestyessä jonoon pelitositteineen. TÖNÄISY. Pulisonkinen pukumies horjahti eteenpäin pudottaen tositteensa. Tom nappasi sen nopeasti ja huomaamattomasti hälinän keskellä ja piilotti taskuunsa.
"Tuhannesti anteeksi." Tom sanoi esiintyen vain tavallisena palvelijana. Miehen katse vaelsi nopeasti pitkin lattiaa, etsien lipukettaan ja sitten tajusi.
"Sinä varastit sen!", Tom piti viattoman ilmeen.
"Tämä nekru vei tositteeni! Kuulitteko!", mies kailotti koko tilaan.
"No ei muuten varmasti vienyt mitään.", huusi pelitiskin takaa virkailijaksi pukeutunut jengin jäsen. Mies muuttui raivosta punaiseksi.
"Te huijaatte,  minä kerron poliisille, kerron medialle, kerron kaikille. Te huijaatte.
"Et kerro mitään, minä sanon. ", Tom sanoi miehelle uhkaavasti, "Kukaan täällä ei kerro?", Tom mylväisi retorisen kysymyksen koko joukolle. Suurin osa väestä oli sen verran harmaissa hommissa, että tuskin kertoisivat muutenkaan. Pulisonkinen mies veti veitsen taskustaan. Tom tarttui miehen ranteeseen ja puristi hyvin kovaa. Veitsi putosi tuskan parkaisun säestämänä.
"Sinua ei tänne haluta. Älä tule tänne enää.", Tom piti miestä edelleen otteessaan ja talutti hänet takahuoneen kautta takaovelle ja sieltä kujalle. Tom heitti miehen maahan.
"Et tule tänne"
Potku vatsaan
"Et kerro poliisille"
Nyrkki makaavan miehen kasvoihin
"Tiedän missä asut"
Tom nosti miehen rinnuksista seinää vasten. Otti miehen lompakon toisella kädellä povitaskusta, iski otsallaan miehen nenän murskaksi ja pudotti maahan.
"Huomenna aamulla lähtee juna New Yorkiin. Sinä menet siihen junaan, etkä nouse pois ennen Louisianan rajaa. Tajuatko! Tässä on matkarahaa."
Tom kaivoi miehen lompakosta tukun seteleitä ja heitti miehen eteen pari kymppiä. Lompakon ja loput rahat hän laittoi omaan taskuunsa.

Hakattu mies linkutti pois kujalta mahdollisimman nopeasti. Tom palasi sisään ja pudotti miehen lompakon sisältöineen pöydälle, jonka ääressä Tinderman oli muiden kanssa kuunnellut kujan tapahtumia.
"Aika rajua,  mutta tehokasta.", Sanoi Tinderman laskiessaan lompakon sisältöä, "kukas varmistaa, että se tonttu lähtee aamujunalla?"
"Minä?", Tom lähinnä vahvisti vain toteamustaan.
"No sinä. Jos heppu ei katoa tsuku-tsuku tsuikkelin v**tuun huomenna niin minä olen kusessa. Tajuathan?"

Tom tajusi. Hän oli seuraavana aamuna odottamassa. (Pj päättäköön lähtikö Pulisonkinen Mies vai ei)

Sellaista oli elämä gangsterien kulta-aikana
On yhdellä kylmä toisella kuuma, siinä välissä on Tsilari.
Vilkkuuko lamppu? Vuotaako hana? WC-pönttökään toimi ei. Ja kun et saa itse ovea auki, silloin sinut pelastaa Tsilari.

Poissa Upi

 • Viestejä: 128
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Peliketju
« Vastaus #3 : Elokuu 22, 2014, 09:51:43 »
 Gasparo

 
Tapaaminen Mandizin kanssa oli pitkästä aikaa Gasparolle mieleinen. Ansaitun kiitoksen lisäksi Mandiz oli, kenties huomaamattaan, kohottanut Gasparon arvoasemaa määräämällä juuri hänet johtamaan asian hoitamista, Stanley Walshin jäädessä hänen apumiehekseen. Kävellessään ulos Mandizin toimistosta Gasparon mielessä alkoi jo muotoutua suunnitelma ongelman ratkaisemiseksi. Jos kaikki menisi hyvin, hän saattaisi pian olla Mandizin luottomies ja päästä vaikuttamaan isojen rattaiden pyörimissuuntaan.

 
Aivan ensimmäisenä Gasparon olisi saatava käsiinsä se vanha juoppo, joka oli menettänyt näkönsä joulupyhien aikaan. Vaikka monesti pienen metanoliannoksen aiheuttama näön heikkeneminen paranee suhteellisen nopeasti, suurin osan paikallisen alkoholin kuluttajista ei sitä tiennyt. Mikä onni että mies oli ostanut sairaalasta päästyään ensimmäisen pullonsa juuri Gasparolta, monikaan ei siis ollut nähnyt miestä joulun jälkeen! Oli parasta ryhtyä toimeen heti.

 
Gasparo ei uskonut tarvitsevansa pakkokeinoja, vaan muutaman pullon kohtuulaatuista pontikkaa, jotta saisi suostuteltua juopon esittämään puolisokeaa ja syyttämään erään Toowoomban ja tämän yhtä hiilenmustien kavereiden jo valmiiksi arveluttavaa viinarinkiä. Sen jälkeen tuskin tarvitsisi muuta kuin levittää samaa juorua hieman paisuteltuna omassa kapakassa ja kadulla. Loppuviikosta voisikin jo sitten tehdä avokätisen tarjouksen ostaa koko heidän kuolevan bisneksensä, karkeaan alihintaan tietenkin, ja ajaa porukan pois häiritsemästä tulevan viinamonopolin kivijalan rakentelua.

 
Pian Gasparo saapuikin juopon asunnolle ja onnekkaasti löysi etsimänsä miehen vielä tolpillaan. Ystävällisesti esittäytyen, ja jo ovella pontikkapullon kaulaa paperipussista vilauttaen, Gasparo pääsikin neuvottelupöydän ääreen. Lyhyen neuvottelun ja muutaman pitkän huikan jälkeen Jackiksi esittäytynyt juoppo suostuikin diiliin, sillä ehdolla että joku suojelisi häntä ympäri vuorokauden siltä varalta, että Toowoomban jengi ottaisi asian henkilökohtaisesti. Viinapulloa per päivä unohtamatta, tietty.

 
Vielä saman yön aikana Gasparo etsi käsiinsä Stanley Walshin ja selitti tälle tilanteen. Gasparo myös teki selväksi, että Mandiz oli antanut hänelle päätösvallan tämän asian tiimoilta ja määräsi Walshin vahtimaan juoppo-Jackiä tulevalla viikolla. Vahtimaan, että tämä pysyy turvassa, mutta myös huolehtii omasta osuudestaan sopimusta eikä lörpöttele. Gasparo myös lupasi Walshille, että jos homma toimii, niin loppuviikosta on mielenkiintoinen neuvottelu edessä ja Walsh pääsee osallistumaan siihen. Viikon aikana varmaankin selviäisi, neuvoteltaisiinko silloin rahalla, vai luodeilla.

 
Gasparo oli tyytyväinen illan kulkuun siinä määrin, että innostui uudenvuoden juhlan kunniaksi ottamaan itsekin hieman liikaa miestä väkevämpää ja vesitti aavistuksen verran vakavasti otettavaa imagoaan muiden Mandizin jengiin kuuluvien silmissä.


Seuraava viikko kului Gasparolta odottavassa tunnelmassa Toowoomban jengiä mustamaalaten ja tilanteen kehittymistä seuraillen. Juhlapäivän humalainen itsensä nolaaminenkin unohtui nopeasti Gasparon keskittyessä jo tulevaan "bisnestapaamiseen", joka saattaisi kääntää hänen uuden uransa joko jyrkkään nousuun tai laskuun. Gasparo tiesi kävelevänsä huteralla sillalla. Ja piti siitä.

Sellaista oli elämä gangsterien kulta-aikana.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 22, 2014, 10:59:40 kirjoittanut Upi »

Poissa Nuti

 • Viestejä: 160
 • Liked: 0
 • Tämmönen hörhö näin.
  • Profiili
  • Mekanismi-sivuni
Vs: Peliketju
« Vastaus #4 : Elokuu 23, 2014, 14:59:42 »
Stan

Stanin mielestä Fantonélla oli oikein hauska idea kilpailijajengin häätämiseksi. Mikä ettei voisi sittemmin ottaa osaa siihen paljonpuhuttuun neuvotteluun, siitä voisi seurata varsin mielenkiintoinen show.

Ympärivuorokautinen vahtiminen tosin kuulosti harvinaisen turhauttavalta hommalta, mutta Fantonén serkku Diego hoitaisi sen ajan jonka Stan nukkuisi. Ja Diego olisi se joka juoksisi asioilla ja välittäisi viestejä, Stan puolestaan pummailisi koko viikon Juoppo-Jackin kämpässä. Mikäs siinä, oikeastaan oli hauska ajatus että Stan voisi epäsuorasti käskyttää Fantonén kaltaisen hienohelman serkkua joka luultavasti oli aivan yhä hienohelma. Ajatus kohotti Stanin toista suupieltä pieneen virneeseen. Fantoné tiesi hyvin että Stan tarvitsisi sauhunsa säännöllisesti tai tapahtuisi ihmeitä hänen tähtäämistaidolleen.

Kämppään meneminen ilman isompaa huomiota ei voinut olla mitenkään vaikeaa: putkimiesromppeista oli kerrankin hyötyä. Kookkaassa työkalupakissa kulki kätevästi paitsi ensimmäinen viinapullo niin myös revolveri ja kokoontaitettu kivääri. Tuskin kukaan kiinnittäisi huomiota rähjäiseen taloon menevään rähjäiseen huoltomieheen tai siihen ettei samainen mies poistunut talosta.

Fantoné oli epäillyt sitä, että Jack saattaisi jänistää ennen varsinaista päivää, mutta ainakaan alkuun mokoma juoppolalli ei näyttänyt vastahankaiselta vaan pikemminkin tyytyväiseltä siihen että hänen selustansa turvattiin. Joka tapauksessa Stan teki heti alkuun selväksi asemansa: Jack ei tekisi yhtään mitään ylimääräistä jos haluaisi pysyä ehjänä. Jack pysyisi joka ikinen hetki Stanin tai Diegon näkö- ja/tai kuuloetäisyydellä, ja jos tänne tulisi jokin puhelu, Jack pitäisi luuria irti korvastaan jotta hänen vartijansa kuulisi mistä oli puhe. Tosin miksi kukaan soittaisi edes vanhalle juopolle?

Joka tapauksessa Jack suostui ehtoihin ilman näkyvää vastarintaa. Jonkin aikaa myöhemmin Diego saapui asunnolle, ja lanttia heittäen he sopivat että Stan vartioisi päivisin kuudesta yhdeksään ja Diego taas öisin. Kumpikin mies nukkuisi toisen vartiointivuorolla, ja Diegon vartioidessa Stan myös ottaisi marihuanasauhunsa. Jackia ei päästettäisi menemään, ja mikäli tarvetta kaupunkiasioille olisi, Diego menisi hoitamaan sellaiset ja jättäisi Stanin vartioimaan Jackia.

Näine suunnitelmineen Stan ja Diego vartioivat Jackia sen viikon.

Sellaista oli elämä gangsterien kulta-aikana.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 25, 2014, 14:16:30 kirjoittanut Nuti »

Poissa Orthas

 • RST
 • Viestejä: 264
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Peliketju
« Vastaus #5 : Elokuu 28, 2014, 10:55:34 »
Niall


Niall ei ymmärrä miksi tai kuka ärsyyntyisi vanhan papin puheista. Ehkä se liittyy isä Coghlanin historiaan, vanha juoppo kun oli. Nykyään kuitenkin aina selvä. Mutta ei ole Niallin tehtävä kyseenalaistaa Jacquesin näkemyksiä.


Viikko korjaamolla oli hiljainen. Niall ehti hoitaa edellisvuoden tilikirjoja parempaan kuntoon kun työntekijänsä palvelivat harvat asiakkaat. Yhden homman Niall hoiti kuitenkin itse: nuori äkkirikas herrasmies joka käy melkein kuukausittain. Hänen hienosta Rollsistaan oli kahva jäänyt käteen. Niall piti autosta kovasti, ja mies maksoi mukisematta tuplahinnat, joten korjauksen yhteydessä hän ohimennen löysäsi ohjausjärjestelmästä pari ruuvia. Kuukauden päästä tavataan!


Illat menivät messuissa, isä Coghlan saarnasi tiistaina ja torstaina sunnuntain lisäksi. Tavallisuudesta poiketen Niall kuitenkin kiinnitti huomionsa messun sijaan tarkkailemaan muita paikallaolijoita. Joku poliisin kätyri sekä muutama herrasmies, hyviä asiakkaita, kiinnittivät huomiota.


Sunnuntaina ripille mentäessä Niall oli valmis.
"Huijasin asiakasta, sitä samaa."
"Kymmenen lisärukousta päivässä koko viikon."
"Kyllä isä."
"Aion kiristää pyhää miestä", Niall sanoi rauhallisesti ja jatkoi vastausta odottamatta. "Tiedäthän kuinka hedelmällistä yhteistyö on perheeni ja kirkon välillä. Puhumattakaan runsaista almuista. Tutkimme herra Mandizin kanssa raamattua, emmekä löytäneet kohtaa jossa alkoholin kohtuullinen käyttö kielletään. Ehkä sinunkin tulisi tutkia raamattuamme, jotta yhteistyömme bisneksissä ja almuissa ei vaarannu."


Sellaista oli elämä gangsterien kulta-aikana.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 28, 2014, 11:02:00 kirjoittanut Orthas »

Poissa Sam!

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 840
 • Liked: 3
 • Sami Koponen
  • Profiili
  • Mythopoeia: blogi tarinankerronnasta
1. vkon seuraukset
« Vastaus #6 : Elokuu 30, 2014, 18:21:34 »
Rautatieasemalla on paljon väkeä, mutta asettumalla jo auringonnoustessa pääovien luokse Tom saattaa hyvin pitää silmällä kaikkia kulkijoita. Aseman työntekijät eivät pidä neekerin maleksinnasta, mutta kukaan ei tule sanomaan asiasta Tomille. Kun pahoinpidelty mies saapuu asemalle, Tom seuraa häntä katsellaan. Mustapukuinen kulkee kankeasti, ehkä pelosta, ehkä edellispäivänä saamistaan ruhjeista johtuen. Lippuluukulle, muutama sana virkailijan kanssa ja sitten kohti asemalaitureita. Tom varmistaa, että mies nousee junaan ja on sitten jo lähdössä, kun huomaa mustapukuisen uhkapelaajan kurkistavan junan ovelta. Mies tuijottaa Tomia ja vetää sormeaan poikittain kaulansa editse. Äkkipikainen Tom ottaa muutaman nopean askeleen kohti junaa ja uhkapelaaja vetäytyy junaan piiloon kuin kani koloonsa. Konduktööri astuu epäröiden Tomin ja junan väliin ja Tom pysähtyy. "Menköön ja eläköön pelosta jäykkänä", Tom ajattelee rystysiään hieroen ja poistuu paikalta.

***

Juoppo-Jack höpöttää syytöksiään kadunkulmassa muutamalle muulle kaverilleen. Stan mietti jälleen kerran, että Diego sai paremman osan. Se äpärä varmaan nytkin vain kääntää kylkeä ja näkee makoisia unia samaan aikaan kuin Stan vahtii tätä resupekkaa. Sitten Stan huomaa liikettä sivusilmästään: joku tarkkailee juoppo-Jackia kujalta. Kun Jack lähtee liikkeelle, mies lähtee kujalta seuraamaan häntä. Stan virnistää kuin hai ja päättää antaa tilanteen edetä. "Annetaan Jackin huomata, että hän todella tarvitsee suojelusta", hän ajattelee. Hetki koittaakin pian, kun varjostaja saavuttaa Jackin ja painaa tämän seinää vasten. Veitsen terä välähtää, kun vainooja pitelee sitä Jackin kasvojen edessä. Hänen uhkailunsa päättyy kuitenkin yllättäen, kun Stan painaa revolverinsa piipun miehen ohimolle. Sanoja ei tarvita: varjostaja päästää irti Jackista ja luikkii tiehensä.

Kun Toowoomban jengin neuvottelijat muutamaa päivää myöhemmin tulevat Jackin asunnolle, he tietävät jo mitä odottaa. Kuunneltuaan kohteliaasti Gasparon tarjouksen he tekevät vastatarjouksensa: he ryhtyvät välittämään Gasparon hankkimaa pimeää viinaa ja tulot jaetaan tasan Gasparon ja jengin välillä. He ikään kuin tarjoutuvat tulemaan Gasparolle töihin. Gasparo vilkaisee Stanin suuntaan, joka pyörittää päätään: liian monta neuvottelijaa eivätkä muut jengiläiset liene kaukana. Koska väkivalta ei ole vaihtoehto, Gasparon kasvoille leviää hillitty hymy ja hän lyö kättä päälle sopimuksen merkiksi. "Ainakin toistaiseksi", Gasparo ajattelee.

***

Ripittäytymisen jälkeen pappi jää tavallisesti odottamaan seuraavaa ripittäytyjää, mutta tällä kertaa hän astuu kopin verhon takaa. "Niall", hän sanoo äänessään huolta tai pelkoa. "Poikani, sinun ei tarvitse pelätä minua. Eivät he voi tehdä minulle mitään pysyvää vahinkoa. Mutta sinun ikuisen sielusi he aikovat turmella. Heidän valtansa tulee murtumaan ja toivon että olet silloin..." Coghlan aloittaa saarnanjatkonsa, mutta Niall kävelee pois. Hän on kuullut tämän kaiken aikaisemminkin: eri puhuja, sama sanoma. Sanat kajahtelevat kirkon holveissa, mutta Niall on jo sulkenut korvansa.
Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Pelintekijän blogi: Efemeros

Poissa Sam!

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 840
 • Liked: 3
 • Sami Koponen
  • Profiili
  • Mythopoeia: blogi tarinankerronnasta
Viikko 2
« Vastaus #7 : Syyskuu 01, 2014, 23:28:02 »
Juhlapyhien väistyttyä korjaamolla on taas hieman enemmän asiakkaita, mutta tilikirjat puhuvat synkkää kieltään. Firmalla on mennyt viime aikoina huonosti, katsoipa lukuja miltä kannalta tahansa. Niall laski kirjat käsistään ja vaipui mietteisiinsä. Oliko talous ollut tiukalla jo hänen isänsä aikoihin? Brendan tuntui viihtyvän paremmin hallin kuin konttorin puolella. Ehkä hän pakeni ikäviä lukuja sinne tai ehkä asiakkaat tulivat juuri hänen maineensa ja iloisen luontonsa tähden.

Koputus oveen havahduttaa Niallin mietteistään. Jacques astuu sisään ja tervehtii ystävällisesti. Väittää olleensa asioillaan ohikulkumatkalla ja päätti poiketa käymään. Yllättävän kauan hän jaksaakin puhua autoista ennen kuin puhe kääntyy varsinaiseen asiaan, isä Coghlaniin. "Hän on hyvä mies, mutta hän asuu pahojen miesten keskellä. Pahoin pelkään, että hänen menneisyytensä saa hänet ennen pitkää kiinni. Meidän täytynee tehdä voitavamme. Jos saisit hankittua käsiisi hänen kalenterinsa ja painettua mieleesi hänen menonsa muutaman seuraavan viikon osalta, niin kaikki sujuisi helpommin. En pidä tästä enempää kuin sinäkään, mutta sinä et herättäne sen vanhan ketun epäilyksiä ja kaikkihan tapahtuu hänen omaksi parhaakseen", Jacques vakuuttelee.

***

"Sieltähän se pyöveli tulee", Tinderman innostuu ja nousee ottamaan Tomia vastaan. Hänen hengityksensä löyhkää halvalle viinalle, mutta kädenpuristus on edelleen luja ja silmät kirkkaat. Hän johdattelee Tomin istumaan pöytään muiden kanssa ja hoitaa esittelyt: "Tämä on se musta perkele, joka karkotti verenimijän pelkällä läsnäolollaan. Näköjään ahneuskin taipuu pelon edessä. Hemmetti, ehkä minun pitäisi pyytää sinut viemään veroilmoitustani!" Pöydässä istuvat lakeijat ymmärtävät nauraa pomonsa huumorille.

Ilta etenee mukavissa merkeissä ja pullo toisensa jälkeen tyhjenee. Kun useimmat muut pöytäseurueesta ovat jo kaatokunnossa, Tinderman nojautuu lähemmäs Tomia ja puhuu matalalla äänellä: "Sanohan, sinähän voisit käydä piipahtamassa Mariglion vedonlyöntitoimistossa. Joo joo, onhan hän perhettä enkä tietenkään tarkoita, että siellä pitäisi mitään oikeita ongelmia aiheuttaa. Mutta olisihan se hauskaa, jos vähän säikyttelisit niitä pelureita läsnäolollasi. Ties vaikka joku niistä siirtyisi minun asiakkaakseni." Tom ei ole erityisen hyvin perillä Mendizin organisaatiosta, mutta hän on kyllä kuullut Luca Marigliosta. Se tarkoittaa, että Mariglion täytyy olla vähintään Tindermanin vertainen, ehkä jopa korkeammassa asemassa. Tällaisiin kiistoihin sekaantuminen voi olla vaarallista. Toisaalta tämä on ensimmäinen kerta, kun Tinderman on ollut näin tuttavallinen. Aikaisemmin Tom on ollut vain "musta härkä" ja leikillisen pilkan kohde, mutta nyt häntä on kehuttu ja jopa arvostettu.

***

Marihuanasavukkeen savu leijailee Stanin ympärillä. Hän on jo lakannut yrittämästä jutuniskemistä Diegon kanssa. Mies tuntuu sulkeutuvan aina, kun tiedossa on murhahommia. Ehkä se on hänen tapansa keskittyä tai ehkei hän vain halua näyttää hermostuneisuuttaan. "Ja hermostunuthan tuo piruparka on", Stan ajattelee marihuanan rentouttamana. "Fantoné halusi vain pitää neuvoa kanssamme, ei tappamisesta ollut mitään mainintaa. Mutta totta tietysti, että nyt se pitää päättää mitä niille katunilkeille tehdään", Stan tuumii. Hän on viettänyt riittävästi aikaa jengien kanssa tietääkseen, että ne on laitettava kuriin heti jos ylipäänsä aikoo laittaa. Myöhemmin ne käyttäytyvät kuin sopimukset olisivat olleet voimassa ikuisesti.

"Missähän se Fantoné oikein viipyy? Tahallaanko hän antaa odotuttaa itseään niin kuin olisi suurikin kiho? Vai onkohan se hienohelma sulanut sateessa?" Stan myhäilee raukeana ja katselee huoneen poikki ikkunasta ulos. Sade piiskaa katuja ja ihmiset koittavat kiiruhtaa suojaan sen alta.
Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Pelintekijän blogi: Efemeros

Poissa Orthas

 • RST
 • Viestejä: 264
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Peliketju
« Vastaus #8 : Syyskuu 02, 2014, 09:14:58 »
Niall siirtää talousahdinkonsa pian viinaan ja naisiin. Muutama ilta menee juodessa paikallisessa. Kolmantena iltana Niall iskee silmänsä erääseen tyylikkääseen blondiin, joka kertoo olevansa kunnollisissa töissä pankissa. Nainen paljastuu kuitenkin pettymykseksi - aamulla korjaamon vaatimaton vaihtokassakin on tiessään keittiön laatikosta.


Torstaina Niall menee tapaamaan isä Coghlania tämän asunnolle. Iltapäiväinen vierailu alkaa Niallin turhautuneisuudenpurkauksella jota isä kuuntelee ymmärtävästi. Pian kuitenkin Niall menee asiaan, pahoittelee kylmää käytöstään sunnuntai-iltana ja kysyy kiinnostuneena mitä isä toivoi Niallille sekä keistä hän puhui. Vierailun aikana Niall painaa mieleensä Coglanin talosta kaiken mitä pystyy, ja huomaakin onnekkaana kalenterin kirjaston pöydän puoliavoimessa laatikossa.


Seuraavana aamuna Niall tarkkailee isä Coghlanin taloa, lähinnä miten palvelija Max toimii kun herransa käy asioilla aamupäivällä. Maitomies käy sopivaan aikaan: hieman yhdeksän jälkeen. Lauantaiaamuna Niall on valmiina Dominiquen kanssa. Kun Coghlan on lähtenyt jo ennen yhdeksää valmistelemaan aamun messua, Niall piiloutuu syvä hattu päässään lähelle taloa ja Dominique vähän tuonnemaksi. Kulman takana Dominique kävelee maitokärryn luokse ja iskee maitopojan kanveesiin. Hetken kuluttua Dominique tulee kärryn kanssa ja Max saapuu paikalle. Niall livahtaa avoimesta ovesta sisään ja suuntaa heti kirjastoon etsimään kalenteria. Samalla Dominique parhailla esiintyjäntaidoillaan pahoittelee kuinka Ruben, eikun Robert, Richard! on satuttanut jalkansa ja hän joutuu tuuraamaan tänään. Niall koittaa livahtaa ulos takakautta vielä ennen kuin Max ehtii takaisin sisään.


Iltapäiväksi Niall suuntaa Jacquesin luo lounaalle ja kertoo uutiset. Sunnuntaina ripissä Niall on hiljainen ja kertoo vain alkuviikon juomisistaan.

Sellaista oli elämä gangsterien kulta-aikana.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 15, 2014, 21:15:01 kirjoittanut Orthas »

Poissa Upi

 • Viestejä: 128
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Peliketju
« Vastaus #9 : Syyskuu 08, 2014, 15:10:00 »
 Gasparo

Seuraava viikko oli Gasparolle raskas. Suostuttuaan Toowoomban diiliin, kului muutama seuraava päivä käytännön järjestelyihin. Mandizin antama homma oli hoidettu sinänsä hyvin, mutta Gasparo ei ollut tyytyväinen. Hän huomasi makaavansa öisin hereillä, pyöritellen päässään vaarallisia ajatuksia.

Vielä kuukausi takaperin Gasparo olisi ollut riemuissaan uudesta tulonlähteestä, mutta nyt asia tuntui hänestä mitättömältä. Toowoomba oli juuri tarpeeksi fiksu, mutta samalla tarpeeksi tyhmä kaveri Gasparon ohjailtavaksi. Hän ei saanut ajatuksiaan irti niistä mahdollisuuksista, joita Toowoomban kanssa työskentely tarjosi. Riskit tuntuivat kaukaisilta Gasparon istuessa, pienessä nousuhumalassa, Toowoomban kanssa kahden salakapakan takahuoneessa. Kohteliaisuudet oli vaihdettu, oli aika käydä asiaan.

"Jacques Mandiz on kuin pieni poika hiekkalaatikolla. Hän oikeuttaa tekonsa asemallaan, eikä asemaansa teoilla, kuten hänen tehtävässään olevan henkilön kuuluisi."

Gasparo piti tauon, sytytti tilaisuutta varta vasten hankitun sikarin ja seurasi sanojensa vaikutusta. Toowoomba selvästi kuunteli. Gasparo veti henkeä ja aloitti peilin edessä harjoittelemansa, hieman omiin tarkoituksiinsa mukaillun, selostuksen.

"Annahan kun selitän. Herra Mandiz määräsi minut vastuuseen teidän porukkanne eliminoimisesta. Se että istun nyt tässä sinun kanssasi, on minun oma valintani. Minä tiedän, että sinulla on sekä järkeä että rohkeutta, joita tarvitaan tällä alalla. Olisi huutavaa vääryys menettää kaltaisesti luonnonlahjakkuus. Se, että sattuu olemaan rahaa ja valtaa, kuten Mandizilla, ei riitä. Tarvitaan lujaa tahtoa ja terävää järkeä. "

"Tarjoan sinulle mahdollisuuden lyödä läpi, menestyä isolla M:llä! Tämä viinabisnes on nappikauppaa verrattuna niihin rahavirtoihin, joita pyörii Mandizin toimiston kautta. Usko minua kun sanon, että sellaisten rahojen takia kannattaa olla valmis tekemään uhrauksia. Oletan, että jengiisi kuuluu myös ihmisiä, joihin et luota. Lähetä heidät siihen huomiseen neuvotteluun, sen jälkeen sinun ei tarvitse enää murehtia heistä. Sen jälkeen meidän on helppo saada asiat näyttämään siltä, kuin teidän porukkanne ei enää olisi mukana bisneksessä. Todellisuudessa tietenkin toimisimme edelleen yhteistyössä, mutta saisitte pitää tienaamistanne rahoista 90% itsellänne. Ja kun sopiva hetki tulee, sinä ja minä astumme kahdestaan esiin ja otamme haltuumme koko Mandizin bisneksen. Ja silloin meistä kahdesta tulee sanoinkuvaamattoman rikkaita!"


*Sikäli mikäli Gasparo tuosta kohtaamisesta kävelee ulos, hän saapuu suorinta tietä synkkänä Diegon ja Stanin luokse ja käskee valmistella väijytyksen huomiselle tapaamispaikalle. Jos ei, niin Gasparoa ei tapaamiseen kuulu.

 
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 08, 2014, 15:12:34 kirjoittanut Upi »

Poissa Nuti

 • Viestejä: 160
 • Liked: 0
 • Tämmönen hörhö näin.
  • Profiili
  • Mekanismi-sivuni
Vs: Peliketju
« Vastaus #10 : Syyskuu 14, 2014, 23:25:54 »
Stan


*Tämä siis tapahtuu mikäli Gasparo kävelee ulos kohtaamisestaan, muussa tapauksessa Stan pummailee, odottaa aikansa ja lopulta alkaa lähteä etsimään Gasparoa sieltä missä moisen luulisi olevan. Kirjoitan auki vain ensimmäisen vaihtoehdon. Stanin kysymyksiä varten olisi kiva saada vastausta joko Gasparon postauksessa tai YV:llä, suunnittelen ja kirjoitan itse väijytyksestä sen perusteella mikä on selostettu miljöö.*


No sieltähän Fantoné saapui, vieläpä suhteellisen sulamattoman näköisenä. Tosin sama mies oli synkkä kuin epävakaa sadepilvi. "Noh noh, mistäs nyt tuulee?" hän kyseli. "Vissiin St. Claudelta? Istu alas ja paina puuta, hyvä mies, tai levottomat kinttusi kipittävät sinut takaisin sateeseen."

Tuuli todellakin kävi St. Claudelta. Fantoné selitti, että joitain tyyppejä pitäisi toimittaa vehreämmille niityille. "Väijytys?" Stan tarkensi. Tätähän oikeastaan oltiin jo odoteltu, kurinpitotoimia. Stan ei uskonut saavansa tietoonsa väijytykselle tarpeettomia yksityiskohtia, joten hän meni asiaan: "Jaa-aa. Minnekäs signor Fantoné tilaisi luotisadetta?" Tosiasiassa Stan puhui kaksikielisesti virheetöntä englantia ja italiaa, mutta hänestä oli oikein hauska murhata italiankieltä Fantonéiden kuullen survomalla sitä voimakkaan irlantilaisen aksentin läpi. Hän ei tiennyt tiesivätkö Fantonét hänen kaksikielisyydestään, mutta jos tiesivät niin tämäpä oli entistä hauskempaa.

Stan kuitenkin palasi takaisin asiaan: "Tätä pitää hiukan suunnitella, homma hoituu parhaiten jos ollaan tehokkaita. Ensinnäkin porukka. Miten isosta sakista on kyse? Ja niitataanko jok'ikinen?" Väijytettävän väen määrä määrittäisi miten paljon apuväkeä Stan tarvitsisi: Stan ei pystyisi ampumaa tusinaa ihmistä kertalaukauksella, ja laukausten välinen aika voisi olla kohtalokas jos jokainen paikallaolija pitäisi tappaa. Toisaalta apuväkeä ei saisi olla liikaa, sillä liian ison joukon piilottelu ennen hyökkäystä olisi riskialtista. "Toiseksi se paikka. Likeneekö signor Fantonélta tästä tietoa vai käynkö itse katsomassa?"

Jos Fantonélla olisi kyllin tarkkoja tietoja, Stan pommittaisi häntä kysymyksillä. Onko tapaamishuoneessa ikkunaa, kenties kadulle? Onko vastapuolella rakennusta jonne voisi sijoittaa tarkka-ampujan? Vai tarvitsisiko soluttautua sisälle ja pistää verilöyly päälle suljettujen ovien takana? Miten kujat, miten ovet, miten pakotiet? Oliko paikalla ketään jota ei saisi ampua? Ynnä muuta. Mikäli taas Fantonélla ole riittävän tarkkoja tietoja ja mikäli vaikuttaisi siltä että paikkaa olisi turvallista mennä katsomaan ennalta, Stan menisi myöhemmin tarkastamaan paikan ja suunnittelemaan väijytystä.

Joka tapauksessa Stan pistäisi järjestelyt käyntiin. "Diego", hän komentaisi saman tien välittämättä siitä, miten Diegon serkku suhtautuisi tällaiseen itse määrättyyn hierarkiaan, "käy noutamassa [insert Stanin suunnitelman perusteella määritelty väijyjien lukumäärä] miestä. Katso että kaikilla on pyssyt ja jotain terävää jotka ne saa piiloon. Ja sitten kranaatteja ja molotoveja. Savupommitkin vois olla paikallaan. Käske niitä tulemaan vähintään tuntia ennen sinun serkkusi sanomaa kellonaikaa, tipoittain jos ne ei muuten tajua. Viilaan yksityiskohdat myöhemmin."

Poissa Sam!

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 840
 • Liked: 3
 • Sami Koponen
  • Profiili
  • Mythopoeia: blogi tarinankerronnasta
2. vkon seuraukset
« Vastaus #11 : Syyskuu 20, 2014, 23:29:26 »
Toowoomba on Gasparon kanssa käytävässä neuvottelussa hiljainen, mutta silmien tiukka katse kertoo hänen pohtivan asiaa huolellisesti. Lopulta hän sanoo suostuvansa, kertoo ajan ja paikan jossa valeneuvottelut käydään.

Stan käy katsastamassa paikan etukäteen. Pieni nuhjuinen huoneisto ränsistyneessä kerrostalossa. Huoneistoon on hankala piiloutua, mutta toisaalta takaovia ei ole. Ikkunat ovat pienet ja avautuvat vain reilusti voimaa käyttämällä. Sama siis järjestää hyökkäys ovelta tai avata neuvottelut lyijyllä. Neuvonpitoon osallistujien määrää ei kerrottu, mutta ei noin pieneen asuntoon mahdu montaa ihmistä. Stan päättää pelata varman päälle ja palkata hommaan neljä luotettua miestä. "Gasparon lompakostahan se on pois", hän virnistelee itsekseen.

Kun valeneuvonpidon aika koittaa, Stanin epäilykset heräävät. Hän ei ole nähnyt ketään näistä neljästä miehistä aikaisemmin. Ehkä Toowoomban jengi on isompi kuin hän arvasikaan tai ehkä kyseessä on joku juoni. Suunnitelmaa on kuitenkin liian myöhäistä enää pysäyttää. Neuvottelujen aluksi vaihdetaan kuitenkin pari sanaa, jotta on ilmeistä että paikalla ovat oikeat henkilöt. Sitten Stan antaa merkin miehilleen. Vastapuolella ei ole mitään mahdollisuuksia: kaksi heistä ovat kuolleita jo ennen kuin tajuavat mistä on kyse. Toiset kaksi yrittävät paeta pieneen makuuhuoneeseen. Jengitappeluissa kouliintuneena Stan tietää, että lähikamppailussa ahtaissa tiloissa aseettomillakin on mahdollisuus, joten hän pysähtyy hetkeksi ennen huoneen vyöryttämistä. Silloin eräs hänen miehistään päättää puhdistaa huoneen kranaatilla. Räjähdyksestä lähtee liikaa ääntä: kun Stan kurkistaa huoneeseen, hän näkee paineaallon tehneen asuntojen välisestä väliseinästä selvää jälkeä. Sivullisia ei näy, joten Stan käskee väkensä häipymään paikalta nopeasti.
Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Pelintekijän blogi: Efemeros

Poissa Sam!

 • Moderator
 • *****
 • Viestejä: 840
 • Liked: 3
 • Sami Koponen
  • Profiili
  • Mythopoeia: blogi tarinankerronnasta
Viikko 3
« Vastaus #12 : Syyskuu 20, 2014, 23:58:18 »
Päivänvalo siivilöityy Mandizin toimistoon sälekaihtimien välistä. Aamun liikenteen äänet kuuluvat heikosti kadulta monta kerrosta alempaa.

"Kertokaahan, herra Fantoné, miten St. Claude Avenuen operaatio sujuu. Oletteko jo saaneet asian hoidettua? Kuulin että sielläpäin tapahtui jonkinlainen räjähdyskin. Sanoivat sitä jengiläisten keskinäiseksi välienselvittelyksi, mutta en tiennytkään, että he olisivat saaneet sotilasaseita käsiinsä." Mandiz pitää äänensävynsä kohteliaana, mutta hän istuu työpöytänsä takana selkä suorana eikä rennosti. Hän katsoo Gasparoa suoraan silmiin.

***

Niall kuulee asiasta siinä kuin muutkin: isä Coghlan on toistaiseksi siirretty työskentelemään jonnekin muualle. Huhujen mukaan asiaan liittyy joku nuori nainen, joka olisi vaatinut Coghlanilta elatusapua pienen lapsensa ruokkimiseksi. Jos nainen ei olisi tavoittanut pappia kesken sairaalassa järjestetyn iltamessun aikaan vaan jossain yksityisemmässä tilanteessa, asia olisi kenties voitu vielä salata. Nyt piispan täytyi puuttua asiaan jo pelkästään tapauksen saaman julkisuuden vuoksi. "Jokin erehdys varmaan", monet seurakuntalaiset epäilevät toistensa kuullen. Niall muistaa, että ainakin hänen kotonaan seinien suojissa saatettiin usein puhua muuta.

Niallilla on kuitenkin muitakin huolenaiheita. Korjaamolla apumiehenä toimiva Dominique tuntuu tavallistakin hajamielisemmältä. Tilaisuuden tullen hän supisee Niallille miten korjaamolla on käynyt jo kahtena päivänä joku mies, joka ei varsinaisesti tilannut mitään työtä, jutteli vain niitä näitä. Dominique pelkää, että mies epäilee heitä isä Coghlanin talon luona sattuneesta välikohtauksesta. Kun Niall koittaa avittaa Dominiquen muistia maitomiehen kolkkaamisen suhteen, niin tämä on varma ettei kukaan nähnyt mitään. "Ei mulla mitään todisteita oo, eikä mua varmaan nähny kukaan. Mulla on vain tää paha aavistus, et se mies tietää jotain, tai ainaki epäilee. Pitäskö sille tehä jotain?"
Pyöreän pöydän ritarit - roolipeli sankaruudesta
Pelintekijän blogi: Efemeros

Poissa Upi

 • Viestejä: 128
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Peliketju
« Vastaus #13 : Syyskuu 26, 2014, 13:36:49 »
Gasparo

"Ensinnäkin haluan sanoa olevani erittäin pahoillani tästä viimeisimmästä välikohtauksesta, on ehdottomasti minun syytäni etten ohjeistanut Walshia tarkemmin tämän välienselvittelyn yksityiskohdista. Saimme tällä räjähdyksellä osaksemme kenties hieman tarpeetonta huomiota, mutta toisaalta pieni pelko kilpailijoissamme ei liene pahitteeksi...", Gasparo aloittaa varovasti ja kuulostelee Mandizin mielialaa.

"En halunnut vaivata sinua yksityiskohdilla 'neuvotteluistani' tämän herra Toowoomban kanssa, mutta annan nyt raportin koko viikon tapahtumista kerralla. Toivon, että en ole ylittänyt valtuuksiani tässä asiassa ja haluan korostaa, että pyrkimykseni on ennen kaikkia ollut suojella etujanne ja miehiänne (lähes huomaamattomasti omistusliitettä painottaen) turhilta riskeiltä."

Tämän alustuksen jälkeen Gasparo käy läpi tapaamisensa Toowoomban kanssa, kertoen viimeisimmästä tekemästään sopimuksesta Toowoomban kanssa, mutta korostaen, että kyseessä oli alusta asti bluffi, omien miesten turvaamistoimenpide ja vihollisen miesvahvuuden heikentäminen ilman suoraa konfliktia. Lisäksi yllätyksen etu on on näin säilytetty ja vihollinen poistettu katukuvasta ja saatu pelaamaan omaan pussiin. Gasparo korostaa omaa manipulointimahdollisuuttaan Toowoombaan nähden, "Saan heidät suostuteltua mihin tahansa paskahommiin, niin kauan kuin Toowoomba uskoo rikastuvansa." "Lisäksi, jos yhteistyö alkaa kärsiä tai muuten vaikuttaa siltä, että Toowoomban jengille ei ole käyttöä, heidät on helppo siivota lopullisesti pois vaivaamasta meidän päitämme, sillä saan heidät houkuteltua epäedulliseen asemaan."

"Päätös kaikista asiaan liittyvistä yksityiskohdista kuuluu luonnollisesti teille, herra Mandiz, mutta näin potentiaalista hyötymahdollisuutta ja päätin valjastaa sen johtamanne järjestön käyttöön. Olen myös valmis kantamaan kaikki seuraukset, mikäli toiminnastani on koitunut haittaa."

Hiki valuu pitkin Gasparon selkää hänen odottaessaan Mandizin tuomiota pää nöyrästi painettuna. Pahinta lienee kuitenkin sen käsityksen hämärtyminen, kenelle hän itse asiassa valehtelee ja kenelle ei.

Sellaista oli elämä gangsterien kulta-aikana.

Poissa Orthas

 • RST
 • Viestejä: 264
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Peliketju
« Vastaus #14 : Lokakuu 11, 2014, 19:33:37 »
Niall


Niall kyselee viikon mittaan hieman isä Coghlanin jutusta ympäriinsä. Kuka on tämän taustalla ja mikä voisi olla motiivi?


Dominiquen Niall siirtää pois hommista joissa hän joutuu ottamaan asiakkaita vastaan. Sanoo vain Dominiquelle että voisi olla parempi jos hän on muutaman viikon enemmän autojen kanssa ja vähemmän asiakkaiden luona. Harry ja Niall itse paikkaavat tavoitteinaan saada vähän selville kuka mysteerimies on. Erityisesti jos Harry sattuu sopivasti jutulle miehen kanssa niin Niall lähtee varjostamaan miestä tämän lähtiessä.


Niall myöskin tarkistaa, löytyisikö isä Coghalnin kalenterista jotain mihin tämä voisi liittyä.
Sellaista oli elämä gangsterien kulta-aikaan.
[/font]