Kirjoittaja Aihe: Hobitti-skenaarioiden pelailua (LotR LCG -korttipeli)  (Luettu 2079 kertaa)

Poissa Endel

 • Viestejä: 36
 • Liked: 0
  • Profiili
Hobitti-skenaarioiden pelailua (LotR LCG -korttipeli)
« : Elokuu 31, 2013, 14:09:03 »
Aion peluuttaa syksyn mittaan LotR LCG -korttipelin Hobitti-saagalaajennosten mukana tulevat skenaariot kokonaisuudessaan läpi. Se tarkoittaisi kuutta seikkailua, joista 1-2 olisi järkevä mitoitus yhdelle kerhoillalle. Pelaajia voi vaihtaa vaikka lennosta. Saagaekspansioita suositteli minulle pitkän linjan korttipelaaja, joten odotettavissa on kiinnostavia hetkiä. Mukaan mahtuu lisäkseni 1-3 pelaajaa ja tuon pelivälineet omasta takaa. Pelikertsejä en ole päättänyt ja niitä saa ehdottaa. Ennen Hobitti-lisäriä yritetään vielä ratkoa Foundations of Stonea. Ennakko-osaamista en vaadi vaan opetan peliä tarpeen mukaan.

Peli on vahvan temaattinen, mutta ei kaanoniin sopiva. On hyvin mahdollista, että Legolaksesta tulee Gondorin käskynhaltija kesken taisteluiden hämähäkkejä vastaan.

Jos omistat kortteja, ilmoita itsestäsi, niin kokeillaan yhdistää kokoelmiemme voimat.

I plan to play Hobbit saga expansion scenarios of LotR LCG this fall. I can have up to 3 players besides me. The game is strongly thematic card game. I don't require prior knowledge and I'll bring my own cards so you don't need any. I don't know yet when I'll start going through the scenarios but I'd expect to use 3 kertsi gaming nights for it. The players don't need to commit for longer than just one scenario at a time.

Skenaariot ovat / Scenarios are:
We Must Away, Ere Break of Day
Over the Misty Mountains Grim
Dungeons Deep and Caverns Dim
Flies and Spiders
The Lonely Mountain
The Battle of Five ArmiesPoissa Endel

 • Viestejä: 36
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Hobitti-skenaarioiden pelailua (LotR LCG -korttipeli)
« Vastaus #1 : Lokakuu 11, 2013, 21:27:30 »
Tulen todennäköisesti nyt lauantaina kertsille PPP:hen. Jos on kylliksi kiinnostuneita, peluuttaisin kokeeksi ensimmäisen saagalisärin seikkailun.

Tule kokeilemaan päästäänkö edes ovesta ulos ehjänä! ;)

Niille jotka ovat jo pakkojani pelanneet: Päivitin pakkojani, nyt niissä on mm. Gandalfista versio, joka voi pysyä pöydässä monta kierrosta, taistelupakka on kokonaan tacticsia, ja yksi pakoista on yhä puhtaammin kääpiöpakka. Pikaisen vilkaisun perusteella pakkaan kuuluu vastustajia ryöstelevä ja pelaajien välillä hyppelevä versio Bilbosta, ja encounter-pakasta voi nousta kuuluisia voimakkaita aarteita, kuten Piikki.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 11, 2013, 21:29:13 kirjoittanut Endel »

Poissa Endel

 • Viestejä: 36
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Hobitti-skenaarioiden pelailua (LotR LCG -korttipeli)
« Vastaus #2 : Lokakuu 19, 2013, 16:58:45 »
Otan mukaan LotR-korttipeliä (Living Card Game -versiota siis) ja siihen Hobitti-saagalisärin kolme ekaa seikkailua kertsille tiistaina 22. päivä. Jos on kiinnostuneita niin peluutan ensimmäisen seikkailun: We Must Away, Ere Break of Day.

I'll take LotR LCG card game to kertsi on Tuesday 22th. If there is interest we shall play the first adventure of the Hobbit saga expansion: We Must Away, Ere Break of Day.

Tarkemmin en tarinallisesta toteutuksesta tiedä, kun en ole spoilannut itseäni, mutta olettaisin noudattelevan Hobitin tarinankaarta. Pelimekaniikan uutuuksista tiedän sen verran, että vastustajapakasta nousee aarteita, joista on hyötyä myöhemmin seikkailuissa (esim. Glamdring http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1561 , joka sopii hyvin vaikka uudistuneelle Gandalfille: http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1549 ). Pelaajien mukana häärää myös varasteleva Reppuli (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1540), joka käyttää omaa resurssiaan vaativia spesiaalikortteja, kuten nahkakukkaroa ja taikasormusta. Muita havaintoja kolmesta ensimmäisestä Hobitti-seikkailusta:
Gimli tulee olemaan kova jätkä myös näissä seikkailuissa...: http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1573 (Tom)
Laiheliini kyselee kaikenlaista: http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1613 (Gollum)   http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1620 (It Likes Riddles?)
Kiinnostavia apureita: http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1544 (Beorn), http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1541 (Thorin), http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1548 (Dori)
Varusteista on uusiokäyttöisiksi pseudoresursseiksi: http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1554

Poissa Endel

 • Viestejä: 36
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Hobitti-skenaarioiden pelailua (LotR LCG -korttipeli)
« Vastaus #3 : Lokakuu 23, 2013, 12:26:07 »
Pelattiin ensimmäinen seikkailu läpi, mutta jos sääntöjä olisi luettu oikein, emme olisi saaneet legendaarisia miekkoja haltuumme. Koska yritän olla sen verran puristi että aarteita ei huijaamalla pakkaan lisätä, niin otetaan uusintayritys ti 5.11. (vaikkakin näköjään korttien erratoiden mukaan olisi ehkä sittenkin onnistuttu, *khröm*). Sitä paitsi eka seikkailu oli oikein viihdyttävä, ja nyt ainakin tiedetään miten sitä pelataan.

Olihan se taas vähän kaoottinen seikkailu. Tarinan kaarta ei ole tästä syyttäminen, vaan seurueemme amatöörimäisyyttä. Lähdettiin Konnusta soitellen sotaan ja kova höyry päällä. Tällä oli hintansa, sillä jokaisen uhkataso nousi 5:llä heti alkuun ja apuhahmotkaan eivät ehtineet armeijaan osaksi kun jo törmättiin kolmeen oikeasti isoon peikkoon. Kukapa olisi osannut odottaa! Ekana säkkiin meni seurueen karhu - siis ne peikot olivat ISOJA, ja kun Legolas osoitti odottamatonta urheutta (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1057), meni hänkin säkkiin. Kaikkiaan lähes puolet pelin sankareista kävi säkin pohjalle ja takaisin, vaan Bilbo ei sentään. Onneksi matka ei päättynyt tähän vaan päästiin Gimlin kirveenheiluttelun ja lopulta yhteistyön avulla jatkamaan seikkailun käännekohtaa ainakin seuraavaan episodiin saakka, joten ehkä varkaalle tulee vielä hieno tarina kerrottavakseen. Ikävä kyllä Reppuli ei päässyt vohkimaan peikkoavainta (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1582), joka kyllä vilahti silmien edestä monta kertaa. Peikkojen aarreluola (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1576) jäi penkomatta, mikä on ehtona seikkailun lopulla aarteiden löytymiselle. Löydyttyään aarteet saa lisätä pakkoihin ja pelata niitä ainakin myöhemmissä Hobitti-seikkailuissa.

Seikkailuna tämä oli ehdotonta kärkikastia. Lupaa hyvää kuuden seikkailun sarjalle.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 23, 2013, 12:32:13 kirjoittanut Endel »

Poissa Endel

 • Viestejä: 36
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Hobitti-skenaarioiden pelailua (LotR LCG -korttipeli)
« Vastaus #4 : Joulukuu 02, 2013, 01:25:09 »
Ensimmäinen seikkailun osa on onnistuneesti takana. Aarteet lootattiin ja seuraavalla pelikerralla edettiin Over the Misty Mountains Grim -seikkailuun.

Seikkailun ensimmäinen vaihe oli hyvin lyhyt, haettiin vain aarteet peliin ja jatkettiin eteenpäin. Seikkailua varten jaettiin kaksi vastuspakkaa, joista ensimmäinen koostui jäteistä ja lentelevistä järkäleistä. Tapahtui esimerkiksi Gimli ja Legolas, ja matka eteni. Kääpiöpakka ehti hankkia etapin aikana melkoisen armeijan peliin, joten seikkailuvoima ei ollut enää perinteisesti sinipurppuran seikkailupakkani varassa. Osasi ne kääpiöt myös taistella, mutta ennenkaikkea Faramir (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1014) ja 5+ seikkailukykyistä kääpiötä oli voimanpesä tutkimisessa.

Jatkettiin pystyssäpäin viimeiseen seikkailun osuuteen. Heti alussa otettiin toinen vastuspakka kehiin ja pudottiin keskelle örkkipesää. Tässä olisi ollut Bilbon (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1540) "piippu"resurssit tarpeen, koska jokainen Bilbon maksama piste olisi vähentänyt nostettuja vastuskortteja yhdellä. Bilbolla oli vain yksi nyssäkkä, niinpä saatiin 11 korttia, joista suurin osa oli peikkoja. Yksi kortti uhkasi lisätä korttien määrää ainakin kolmella, vaan onneksi Eleanor (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1008) keksi paremman ratkaisun. Pilkka Bilbon piippukessusta osui omaan nilkkaan, sillä koko pelin ajan oli naureskeltu, miten turha Treachery onkaan se, joka ryövää Bilbolta hänen "piippu"resurssinsa. Bilbokinhan saa resursseja joka kierros lisää, ja useimmat hänen kykykorttinsa vaatii vain yhden pisteen käyttöä.

"Ette kai te tälläkin kertaa yllättyneet juonikäänteestä."  -"Eee, kyllä jotakin tällaista arveltiin, vai? Olihan niitä kyllä aika monta." Kyllä siinä kylmäsi ja jokainen venyi hyvään suoritukseen. Örkkien johtaja lahdattiin hyvin pikaiseen, mutta siitähän haisulit närkästyivät ja pistivät toisen aallon tulemaan. Onneksi kaiken taistelun tuoksinassa löydettiin saattueeseen samooja (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1045), joka juoksi tunnelien ja suuren salin väliä niin ahkeraan, että saattueemme osasi suorinta tietä ulos kaaoksesta. Hämmentävän ehjin nahoin selvittiin.

Pyrin pelauttamaan kolmannen seikkailun vielä joulukuun aikana. Odotettavissa on ainakin arvuutteleva Klonkku.

Vielä se lisäys, että aiemmat linkkini eivät ole toimineet päiviin. lotrlcg.com-sivuston tila on epäselvä. Vaihtoehtoinen palvelu korttien vilkuiluun on koodattu: http://50.19.233.173/Cards/Search . Syy voi liittyä siihen, että FFG osti cardgameDB.com:in hiljattain. Kyseisen sivuston pitäisi senkin näyttää LotR LCG -kortteja.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 13, 2014, 16:05:26 kirjoittanut Endel »

Poissa Endel

 • Viestejä: 36
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Hobitti-skenaarioiden pelailua (LotR LCG -korttipeli)
« Vastaus #5 : Tammikuu 13, 2014, 16:25:05 »
Pelattiin kolmas Hobitti-seikkailu viime kertsillä (Dungeons Deep and Caverns Dim). Seikkailu oli taas jännittävä ja kiinnostava. Uutuutena oli rinnakkainen staging area, eli seikkailu oli jaettu kahteen rinnakkaiseen tarinaan. Vuoresta päästiin ulos vasta kun Bilbo (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1540) oli osannut vastata Klonkun (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1613) kysymyksiin ja muu porukka oli tutkinut vuorten sisustaa kylliksi (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1568  http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1569). Arvuuttelu oli kiinnostava mekanismi. Monissa kortissa oli vaihtoehtoisena efektinä mahdollisuus aloittaa arvuuttelu, jossa pitää kortin mukaisesti osata arvata sekoitetun pakan päältä oikein 2-3 kortista tyyppi, hinta ja/tai sfääri (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1615). Kessua polttelemalla ja sormusta (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1618) hiplaamalla Bilbo pystyy arvaamaan useamman kerran. Jos arvaus ei onnistu, käy Klonkku Bilbon kimppuun, lyöden onneksi vain yhtä. Panssaroitu (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1040) Bilbo kestää monta iskua. Aluksi arvuuttelimme niin harvoin, että ehdimme kasvattaa hyvät armeijat ennen kolmatta seikkailun vaihetta, jossa kohdattiin pieni väijy, joten selvisimme "lopputaistelustakin" hyvin ehjin nahoin. Pööpöilymme oli tosin jo nostanut uhkatason lähelle suurinta sallittua 50:ntä.

Hobitti-saagalisärin ensimmäinen loota on näinollen pelattu läpi ja pelattavuudeltaan erinomaiseksi huomattu.

Avasin toisenkin Hobitti-saagalaajennoksen ja peluuttanen Flies and Spiders -osion ensi tiistaina. Pakkoja on päivitetty. Huomasin ohjekirjasessa kannustuksen käyttää tarinalle uskollisempia pakkoja, mutta en ole ottanut esim. Legolasta tai Asfalothia pois, koska niitä on niin kiva pelata. Sen sijaan kääpiöpakka on suhteellisen tarinauskollinen, ja vaihtelun vuoksi pelaisin sitä ensi kerralla.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 13, 2014, 16:32:32 kirjoittanut Endel »

Poissa Endel

 • Viestejä: 36
 • Liked: 0
  • Profiili
Vs: Hobitti-skenaarioiden pelailua (LotR LCG -korttipeli)
« Vastaus #6 : Huhtikuu 25, 2014, 12:17:58 »
Yritän ehtiä järkevään aikaan ompelukertsille ja peluuttaa silloin viidennen Hobitti-seikkailun. Vastassa on Smaug.


Toissakertsillä siirryttiin siis viimein pelaamaan Hobitti-ekspansiosarjan toista ja samalla viimeistä osaa (On the Doorstep). Seikkailuna oli Flies and Spiders, jossa mätettiin kasoittain isoja (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1651) ja lihaviakin (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1654) hämähäkkejä. Bilbo (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1624) ja hänen taikasormuksensa (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1642) muuttuivat aikaisemmista seikkailuista. Uusista sankareista mainittakoon Bard (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1626), joka on melkein yhtä kova kuin Legolas. Legolas (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1005) sentään tutkii puoli metsää samalla kun ampuu vihollisiaan silmään. Yhdessä he tappavat pöydältä oikeastaan minkä vain järkevänkokoisen vastuksen (vrt. Smaug - spoileria seuraavaan seikkailuun: http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1663).

Seikkailu alkoi erittäin lupaavasti. Apuna oli välittömästi Throrin kartta (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1552), pian saatiin mukaan Asfalothkin. Valitettavasti Throrin karttaa on näköjään hieman nerffattu, ja enää ei voikaan siirtää kiusallista lokaatiota pois staging arealta jo tutkimusmatkailuvaiheessa. Kääpiö- ja varsinkin tappelupakka oli säädetty aiempaa paremmiksi tappelijoiksi. Näin hämähäkkilaumat hoituivat hyvin, ja Travel-ominaisuudelliset lokaatiot (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1658) eivät lauenneet varmaan kertaakaan pelin aikana. Monista lokaatioista saatiin positiivisia vaikutuksia. Metsäpurossa (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1650) hoidettiin myrkyttyneitä ja välillä porukasta eksynyt ja taintunut hahmo löytyi jättiläisverkoista (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1649). Taintuminen seurasi siis silloin, kun hahmo oli saanut korttiinsa painetun määrän verran myrkkyä. Jokainen venom-avainsanalla hyökkäävä otus antaa hahmolle yhden poisonin, jos pääsee panssarista läpi.

No, sitten päästiin toiseen seikkailuvaiheeseen, jossa saattue hajoaa. Kierroksen ensimmäinen pelaaja joutuu sooloamaan tiensä läpi epätoivoisesta paikasta Bilbo apunaan (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1692), ja vain heidän avullaan muu seurue voi voittaa loppumattoman hämähäkkien vyöryn (http://www.lotrlcg.com/Card/Focus/1693). Tilanne näytti epätoivoiselta, sillä erilleen joutui tappelijapakka, jolle seikkaileminen 11 arvosta kaikkia lokaatioita ja vihollisia vastaan näytti mahdottomalta tehtävältä - samalla kun lähes kaikki hahmot olivat tajuttomia. Jos olisi edetty kierrosta myöhemmin, olisi kääpiöpakan seikkailu- ja tutkimisvoima päässyt osoittamaan voimansa. No, tällä mentiin ja ihmeellistä kyllä, Bard, Gimli ja Beorn julistettiin päivän päätteeksi sankareiksi.